• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FK Laktaši pred gašenjem

Fudbalski klub Laktaši nalazi se pred istupanjem iz Druge lige Republike Srpske, grupe "zapad", što bi bio prvi korak ka gašenju ovog kluba.

 FK Laktaši pred gašenjem Izvor: MONDO

Razlog za to su, naravno, finansijski problemi, piše Press RS.

Na skupštini kluba usvojen je izvještaj o radu i poslovanju ovog drugoligaša za minulu kalendarsku godinu te istaknuto kako će Laktašima od lokalne zajednice za tekuću godinu pripasti 15 hiljada maraka, što nije ni izbliza dovoljno za normalno funkcionisanje svih struktura.

"Situacija je izuzetno teška. Svjesni smo da opština ne može sama da sufinansira klub, ali mi nemamo drugog izlaza. Tih 15 hiljada KM ne može biti dovoljno, a prema našim procjenama bilo bi neophodno da se obezbijedi najmanje 70.000. Zaista ne znamo kako ćemo se izvući i ne vjerujem da ćemo moći nastaviti takmičenje u drugoligaškom karavanu", izjavio je direktor kluba Tomo Savić.

Predsjednik fudbalskog drugoligaša iz Laktaša Lazo Radanović takođe nije optimista po pitanju nastavka takmičenja.

"Mi smo, prije svega, ponosni na činjenicu što u Laktašima igra većina djece iz naše sredine i da je atmosfera među njima više nego odlična. Sada, kada imamo gotovo 170 dječaka u svim mlađim selekcijama, sve njih treba da "rastjeramo". Jedno je sigurno, a to je da su se nad FK Laktaši nadvili crni oblaci i da mu prijeti potpuno gašenje", izričit je Lazo Radanović.

Sanela Ratković, šef Odsjeka društvenih delatnosti u optšini Laktaši, izjavila je kako će nadležne vlasti nastojati da, uz predviđenih 15 hiljada maraka, i dodatno pomognu klubu, ali nije mogla da precizira tačan iznos.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC