• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Puna dvorana za ex-YU legende

Fudbalski veterani iz Beograda i Splita, nekadašnji reprezentativci Jugoslavije, odigrali su u subotu revijalnu utakmicu.

 Puna dvorana za ex-YU legende  Izvor: MONDO

Fudbalski veterani iz Beograda i Splita, nekadašnji reprezentativci Jugoslavije, odigrali su u subotu revijalnu utakmicu i napravili lijepu uvertiru uoči duela državnih timova Srbije i Hrvatske u kvalifikacijama za prvenstvo svijeta u Brazilu 2014. godine.

U organizaciji Zajednice Hrvata Beograda "Tin Ujević", Fudbalskog saveza Beograda i društva "Bačvice" iz Splita više od 2.000 gledalaca u dvorani Sportskog centra na Banjici moglo je da uživa u majstorijama legendarnih asova kao što su Vladimir Petrović Pižon, Miloš Šestić, Momčilo Vukotić, Ivica Šurjak, Blaž Slišković, Vilson Džoni, Dževad Prekazi. Kao selektori ekipe su predvodili Slobodan Santrač, odnosno Ivan Gudelj i Dragan Holcer.

Rezultat je naravno bio u drugom planu, ali ostaće zapamćeno da Beograđani nisu baš bili "gostoljubivi" pošto su pobijedili 5:3. Strijelci su bili Klinčarski, Vukotić, Stanković, Šestić i Tomić za domaći tim, a Šurjak, i Bursać (dva gola) za gostujući.

Član reprezentacije Jugoslavije sa prvenstva svijeta u Španiji 1982. godine Ivan Gudelj rekao je da je ovo druženje dokaz da sport ne poznaje granice.

"Bez obzira na odnose između ove dvije zemlje, sport je nešto što nema barijeru. Ovo su igrači koji su nekada igrali zajedno, a u posljednje vrijeme smo se često i družili. Pokazali smo da je sport nešto najčistije i da je vječan, a vidimo da je i publika ovakvu utakmicu prihvatila odlično, sa velikim ushićenjem", rekao je Tanjugu Ivan Gudelj.

Kada je u pitanju kvalifikacioni duel Hrvatske i Srbije za Svjetsko prvenstvo u Brazilu, 22. marta u Zagrebu, Gudelj je istakao da blagu prednost daje svojoj reprezentaciji.

"Hrvatska trenutno ima prednost na tabeli, možda i bolju atmosferu, tako da je u blagoj prednosti. U takvim utakmicama uglavnom nema favorita, ali ovaj put Hrvatskoj dajem prednost 60:40 odsto", naglasio je Gudelj.


Duel Dževada Prekazija i Momčila Vukotića

Čuveno lijevo krilo Hajduka Ivica Šurjak takođe smatra da Hrvatska ima veće šanse.

"Kvalifikaciona utakmica Hrvatske i Srbije svakako će biti teška. Srbija do sada u kvalifikacijama nije pokazala sve što zna i može, ali sa druge starne Hrvatska ima sjajne igrače i objektivno mislim da je bolja", poručio je Šurjak.

Najbolji strijelac nekadašnje lige SFRJ Slobodan Santrač rekao je da je najbolje da o svemu odluče igrači na terenu.

"Nadam se da će svi koji budu na terenu dati sve od sebe, pa ko bude bolji, taj neka pobijedi. Sve zavisi od toga kakav je dan i teško je davati prognoze", naglasio je on.


Ivica Šurjak i Vladimir Petrović Pižon u borbi za loptu

Čuveni kapiten Crvene zvezde i prethodni selektor Srbije Vladimir Petrović Pižon naveo je da uživa u druženju sa prijateljima iz Splita.

"Uvijek će se naći neko kome će smetati ovakvi događaji. Što se nas tiče ovde svako svakog poštuje i nadamo se da ćemo uskoro i mi odigrati neku utakmicu u Splitu", rekao je Petrović.

Na pitanje da prognozira ishod duela Hrvatske i Srbije, doskorašnji selektor "orlova"je rekao:

"To su derbi utakmice, nikada se ne zna ko će da pobijedi. Vidjećemo, ali nekad pobijedi i slabiji na tabeli", poručio je Petrović.

Jovan Stanković i Vilson Džoni u akciji

BEOGRAD: Predrag Jušić, Nikica Klinčarski, Dragan Tomić, Vladimir Petrović, Momčilo Vukotić, Vladimir Jocić, Jovan Stanković, Miloš Šestić, Stanislav Karasi. Slobodan Santrač (selektor)

SPLIT: Zoran Simović, Džoni Vilson, Nikica Cukrov, Nino Treskavica, Blaž Slišković, Miloš Bursać, Dušan Pešić, Dževad Prekazi, Ivica Šurjak. Dragan Holcer i Ivan Gudelj (selektori).

Veterani Splita odigraće sutra još jednu revijalnu utakmicu u Apatinu, protiv veterana Vojvodine.

(Tanjug/MONDO, foto: Tanjug/Nenad Milošević)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC