• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U subotu odlaze neki treneri, igrači...

Posljednje za ovu godinu, 15. kolo Superlige, biće i posljednje nekolicini trenera, ali i dobrom broju igrača srpskih klubova.

 U subotu odlaze neki treneri, igrači... Izvor: MONDO

Spušta se zavjesa na Superligu, u subotu.

Kada bude podignuta, narednog marta, za drugi čin predstave zvana 2013/14, nekih važnih glumaca neće više biti tu. Zamijeniće ih drugi.

U subotu, 7. decembra biće odigran najveći broj utakmica posljednjeg ovogodišnjeg, 15. kola Jelen Superlige, koje će ujedno biti posljednje i za nekolicinu trenera, dobar dio igrača koji će na zimu potražiti nove klubove, u nekim drugim zemljama.

Priliku da u slaboj konkurenciji i nikad izjednačenijoj polusezoni od raspada SFRJ dođe do "lovorika" ima Partizan koji gostuje Čukaričkom, dok poljuljana Crvena zvezda, u "revanšu", dočekuje Vojvodinu i vrijeba kiks "večitog" rivala.

I Partizan i Zvezda u srijedu su odigrali katastrofalno protiv Spartaka i Vojvodine i četvrtfinalu Kupa Srbije i doživjeli zaslužene poraze.



Priliku da se barem donekle, "operu" imaće u subotu, mada je evidentno da dva najtrofejnija kluba u Srbiji više ni za koga ne predstavljaju strah i trepet. I pitanje je ko ima teži posao, crno-bijeli protiv crno-bijelih ili crveno-bijeli protiv crveno-bijelih.

Partizan ima bod više od Zvezde, a gostovanje Čukaričkom može da se smatra jednim od najtežih u ligi ove sezone. Trener Vuk Rašović ponovo će na teren morati da pošalje ekipu bez klasičnog napadača, s obzirom na bolest Ismaela Fofane i povredu Nemanje Kojića.

Čukarički je bio najprijatnije iznenađenje sezone, ali je u posljednjih nekoliko kola pao u formi. Međutim, sad ima dobru priliku da popravi sliku i na najbolji način završi polusezonu.

Crvena zvezda će na svom stadionu ugostiti Vojvodinu, a trener Slaviša Stojanović neće moći da računa na povrijeđenog Miloša Ninkovića.

Crveno-bijeli su u prvenstvu "vezali" četiri pobjede, a onda ih je presjekao neuspjeh u kup duelu sa Vojvodinom.

Kao i u slučaju Vuka Rašovića i Slaviši Stojanoviću na neki način, visi mač nad glavom, jer se očekuje da po završetku jesenjeg dijela sezone uprava odlučuje o njegovoj sudbini.

Da budemo konkretniji - izvjesno je da su obojica već smijenjena.

Vojvodina bi eventualnim novim trijumfom nad Zvezdom ponovo ušla u trku za titulu i nagovjestila zanimljivo proljeće u Superligi.

Osvajač Kupa Srbije, ekipa Jagodine u nedjelju će dočekati Radnički iz Kragujevca, a pobjeda bi "ćurane", kao i Vojvodinu, zadržala u samom vrhu.

Posljednjeplasirani Rad imaće veoma težak zadatak u smiraj fudbalske jeseni, pošto će u Subotici gostovati Spartaku, čije je samopouzdanje poraslo nakon trijumfa nad Partizanom u kupu. Bitku za očuvanje superligaškog statusa nastavlja užička Sloboda koja je u seriji loših rezultata, a predstoji joj gostovanje beogradskom Voždovcu.

Još jedan "davljenik", ekipa Donjeg Srema dočekuje OFK Beograd, Novi Pazar ugostiće trećeplasirani Radnički iz Niša, dok će Napredak u Kruševcu odmjeriti snage sa ivanjičkim Javorom.

PAROVI 15. KOLA:

U subotu:

Napredak - Javor (13)
Donji Srem - OFK Beograd (13)
Voždovac - Sloboda (13)
Spartak - Rad (13)
Novi Pazar - Radnički Niš (13)
Čukarički - Partizan (15)
Crvena zvezda - Vojvodina (17)

U nedjelju:

Jagodina - Radnički Kragujevac (16)

(MONDO/Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC