• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Forza Roma... na balkanski način!

Navijači iz bivše Jugoslavije ujedinjeni organizovali put u Rim, putovali 1.300 kilometara, kako bi bodrili italijanski klub - Romu!

 Forza Roma... na balkanski način! Izvor: MONDO

Šta povezuje navijače iz Beograda, Novog Sada, Čačka, Kraljeva, Kragujevca, Kladova, Zrenjanina, Banjaluke, Bijelog Polja, Knina, Novigrada i Zagorja?

Vjerovali ili ne, ljubav prema jednom italijanskom klubu. Riječ je o Romi. Klubu koji je do sada tri puta osvajao titulu šampiona Italije, klubu iz Rima, Vječnog grada, klubu koji ima veliki broj navijača u Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Sloveniji.



Dvadesetak navijača iz bivše Jugoslavije, kojima je u srcu žuto-crvena boja, krenuli su iz Beograda na 1.300 kilometara dug put, kako bi gledali meč Roma - Fiorentina.

"Ideja da se organizuje ovako nešto postoji odavno. Na Balkanu ima mnogo navijača Rome, ali nikada nismo uspjeli da se organizujemo i odemo u ovoliko velikom broju u Rim. Do sada su sve to bili uglavnom individualni odlasci, po par ljudi sjedne u automobil ili na avion i ode da bodri svoj klub", kaže Džoni iz Beograda, organizator puta u Rim.

Prema njegovim riječima, bilo je veoma teško organizovati put u daleki Rim.

"Organizacija je bila veoma teška, ali me je ljubav prema klubu tjerala da istrajem i da organizujem sve ovo najbolje što mogu. Iskreno, bilo je trenutaka kada sam htio da odustanem, ali nisam želio da razočaram ostalu braću romaniste i prebrodio sam sve poteškoće. Mnogi su morali da putuju po više od 200-300 kilometara do Srbije, da bi mogli da krenu sa nama, jer je zakon o saobraćaju takav da samo putnici koji krenu iz Srbije mogu da pređu i drugu granicu između Hrvatske i Slovenije", naglašava vođa puta i dodaje:

"Sve u svemu, vrijedilo je. Poslali smo ostatku Balkana zdravu poruku - prošlost, politika i ratovi su nas podijelili, ali nas je ljubav prema Romi opet ujedinila", ističe Džoni.



Fotografija za pamćenje braće iz zemalja bivše Jugoslavije obišla je cijelu Evropu. Čak je i zvanična Facebook stranica italijanske Serije A objavila fotografiju navijača koji pored obilježa Rome nose i državne zastave Srbije, Hrvatske i Crne Gore uz tekst:

"Kako nas Mandela uči, sport ima moć da promijeni svijet. Jedna utakmica ujedinila je Balkance. Prelijepa fotografija sa meča Roma - Fiorentina".

I zaista je tako...

(Tekst i foto: Bojan Jakovljević - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC