• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovakav "Kamp Nou" uskoro neće postojati?

U januaru će biti odlučeno da li će Kamp Nou biti renoviran za 300 ili izgrađen sasvim novi stadion za 600 miliona evra.

 Ovakav "Kamp Nou" uskoro neće postojati? Izvor: MONDO

Potpredsjednik Barselone zadužen za ekonomska pitanja, Havijer Faus, najavio je da klub ozbiljno priprema renoviranje kultnog stadiona "Kamp nou" i da postoje dvije opciije:

Jedna vrijedna 300 i druga duplo "jača", od 600 miliona evra.

Najavljeno je da će bord direktora Barselone glasati u januaru kako bi odredio dalji put oko renoviranja stadiona, odnosno da li da se renovira postojeći ili izgradi sasvim novi na drugom mjestu.

"Prvo moramo da se odlučimo o dvije opcije - renoviranje stadiona ili novi stadion. Na kraju, nije nemoguće da postoji i opcija c) ostaviti stadion ovakav kakav je", rekao je Faus.

"Moramo da budemo veoma obazrivi kada budemo odlučivali. Prezentovaćemo Bordu projekte i različite ekonomske solucije. Sigurno nećemo ući u projekat koji je ekonomski neisplativ. Renoviranje stadiona koštalo bi oko 300, a izgradnja novog oko 600 miliona evra. Posljednju riječ nećemo imati mi (članovi Borda), već članovi kluba, 'sosiosi'", najavio je Faus.

"Ako bude odlučeno da se renovira postojeći stadion, to bi trajalo oko tri godine i Barselona bi sve vrijeme igrala na istoj adresi".

Faus isto tako podsjeća da bi izgradnja novog stadiona otvorila konkurs za njegovo ime, a ako bi se javio jak sponzor (sigurno bi), klub bi mogao da računa na oko 250 miliona evra u narednih 25 godina, što bi značilo da ta investicija i ne bi koštala 600 miliona evra.

(MONDO, Foto: Guliver/Getty Images/David Ramos)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC