• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vijera - Kin, scena u tunelu: Počelo je ovako

"Ja sam počeo", priznao je Patrik Vijera kako je došlo do kultnog sukoba u tunelu "Hajberija" između Roja Kina i njega.

 Vijera - Kin, scena u tunelu: Počelo je ovako Izvor: MONDO

Većina vas se dobro sjeća duela između Arsenala i Mančester junajteda na "Hajberiju" 2005. godine, koji je počeo frkom, natezanjem i prijetnjama u tunelu između dvojice najtemperamentnijih igrača dva slavna kluba, u to vrijeme velikih rivala, Patrika Vijere i Roja Kina.

Ovi defanzivni vezisti "peglali" su se na terenu gdje god i kad god su stigli, a osam i po godina poslije čuvenog incidenta, Vijera je otkrio kako je sve počelo i priznao da je on bio inicijator.

Vijera je rekao da je sve počelo još u Mančesteru, u prethodnom duelu dva kluba, koji su se u prethodnim sezonama smjenjivali na tronu Premijer lige.

"Ja sam započeo", rekao je Vijera.

"Bio sam smiren, 'cool', veoma staložen i smijao sam mu se u lice - a onda je on odlijepio".

VIDEO

Francuz se potom vratio na početak...

"Kada smo igrali na 'Old Trafordu', Kinov saigrač Gari Nevil je sve vrijeme tukao Robera Piresa i radio je to s očiglednom namjerom. Kada smo se opet sreli, rekao sam mu: 'Slušaj, ovo ti nije 'Old Traford' ovdje, ovo je 'Hajberi'. Tako da, ako primijetim da si pipnuo Robera, moj si!"

Baš u tom trenutku, iz svlačionice je izašao Kin i primijetio raspravu između Vijere i Nevila.

"Kada je trebalo da počnemo utakmicu, zaboravio sam kapitensku traku u svlačionici i, kada sam se vratio u tunel, primijetio sam ga (Vijeru) kako je krenuo na Garija. Ono što me je posebno iznerviralo tog dana je što je Vijera krenuo na najmirnijeg od nas, tražeći najslabiju kariku u lancu i zato sam pružio Gariju podršku. U tom trenutku, ne samo Vijera, nekoliko igrača Arsenala su krenula na njega...", ispričao je Kin.

Irac je potom priznao da je mrzio Arsenal na vrhuncu rivaliteta dva kluba, a u to vrijeme su Junajted i Arsenal podijelili devet titula prvaka Engleske između sezona 1995/96 i 2003/04.

"Mrzio sam ih jer smo bili veliki rivali", dodao je.

"Ne mogu da nađem bolju riječ kada pomislim na naše utakmice sa Arsenalom. Mržnja je prava riječ".

Kada je ovo sučeljavanje bilo završeno, Vijera je prozborio koju o Arsenalu poslije njega. Od kada je Vijera napustio klub 2005. godine, pod istim menadžerom Arsenom Vengerom, "tobdžije" nisu osvojile ništa. Francuz kaže da je nedostatak pravog lidera bio jedan od razloga.

"Kada pogledate, Arsenal igra fantastičan fudbal, ali morate da dobijete i one utakmice u kojima igrate loše kako biste bili šampioni. Mislim da ovaj sastav Arsenala nije sposoban za to u ovom trenutku. Možda je to posljedica nedostatka lidera na terenu. Moguće da ovaj time nema Tonija Adamsa, Sola Kempbela ili Martina Kiona. To su igrači koji su lideri i na terenu i van njega".

(MONDO, Foto: Guliver/Getty Images/Clive Brunskill)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC