• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Galata iz blata do osmine finala!

Galatasaraj se plasirao u osminu finala pobijedivši Juventus 1:0 po užasnim uslovima u Istanbulu. Strijelac Vesli Snajder u 85. minutu.

 LŠ: Galata iz blata do osmine finala! Izvor: MONDO

Najveće zvijezde Galatasaraja Didije Drogba i Vesli Snajder izgradili su veliku pobjedu turskog kluba i plasman u osminu finala Lige šampiona!

Galatasaraj je u nastavljenom meču u sredu rano popodne pobijedio Juventus 1:0, golom Snajdera u 85. minutu. Ovo je Galatasaraju treći plasman među 16 najboljih u Ligi šampiona.

Po užasnom terenu u Istanbulu, po snežnoj vejavici, Galatasaraj je uspio da probije italijanski "katanac" pet minuta prije kraja meča. Dubinsku loptu, Didije Drogba je majstorski glavom spustio do Snajdera, koji je ušao u šesnaesterac, a Kjelini i Bonući su reagovali kao početnici.

Lopta Holanđanina se otkotrljala iza leđa Điđija Bufona za erupciju oduševljenja među navijačima Galate.

Nije bilo mnogo fudbala danas u Istanbulu. Meč je nastavljen u 30. minutu, odnosno u onom kada je glavni sudija Pedro Pruensa, zajedno sa svim nadležnima, u utorak uveče odlučio da prekine meč zbog nehumanih uslova.

Odluka UEFA bila je da utakmica bude nastavljena u srijedu u 14 časova. Prvo poluvrijeme trajalo je 15- ak minuta, a u nastavku sva uzbuđenja bila su pred golom Bufona. Istina, nije ih bilo mnogo, ali su bile velike šanse.

Pogotovo ona koju je imao Drogba u 57. minutu. Fudbaler Obale Slonovače napravio je nekoliko koraka po obodu šesnaesterca, šutirao, ali je Bufon sjajno intervenisao i jednom rukom sačuvao mrežu.

Juventus je odlučio da igra zatvoreno, da sačuva bod koji bi ga vodio dalje, ali pokazalo se da je to igra na ivici noža. Torinska dama je sama kriva za to što će takmičenje nastaviti u nižem takmičenju - Ligi Evrope.

Osim Galatasaraja u nokaut fazu prošli su, za sada, i Mančester junajted, Real, Pari Sen Žermen, Bajern, Atletiko Madrid, Mančester siti, Čelsi, Barselona, Bajer i Olimpijakos.

GALATASARAJ: Muslera, Čeđu, Kaja, Zan, Ebue, Felipe Melo, Inan, Rijera, Snajder, Burak Jilmaz, Drogba.

JUVENTUS: Bufon, Barzalji, Bonuči, Kjelini, Lihtštajner, Vidal, Pogba, Markizio (Kvaraljela u 85. minutu), Asamoa, Ljorente, Tevez.

GRUPA B

Galatasaraj - Juventus 1:0 (0:0)
/Snajder 85'/

Kopenhagen - Real Madrid 0:2 (0:1)
/Modrić 25', Ronaldo 48'/

TABELA: Real 16, Galatasaraj 7, Juventus 6, Kopenhagen 4

(MONDO, Foto: AP photo)

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

ZZZ...

Ima vremena, zavrsice do Nove godine...

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC