• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO: Dauda želi da ostane u Zvezdi...

...ali pod uslovom da mu se isplati bar dio od duga koji je narastao na 90.000 evra. Uprava Crvene zvezde mora brzo da reaguje.

 MONDO: Dauda želi da ostane u Zvezdi... Izvor: MONDO

Stranci su stranci.

I u vrijeme kada i srpski fudbaleri jedan za drugim traže raskid ugovora pred Arbitražnom komisijom FSS, teško je očekivati da se Nigerijac ne odluči za isto.

Međutim, MONDO iz izvora bliskih sjajnom napadaču Crvene zvezde Abioli Daudi saznaje da on nije rad da uopšte napusti klub, Beograd i Srbiju, uprkos tome što je interesovanje turskog Genčlerbirligija veoma konkretno.

Dauda je preko svojih menadžera poručio čelnicima Crvene zvezde da kao uslov ostanka na stadionu čak ne postavlja ni isplatu ukupnog duga, koji je narastao na 90.000 evra.

Navodno je rekao:

"Neka oni kažu koliko je to, ali neka kažu i naka kažu što prije..."

Dauda je veoma zadovoljan i statusom u Crvenoj zvezdi i minutažom i igrama i perspektivom koja mu se otvara time što igra, postiže i pobjeđuje, međutim... Stranci, naročito Afrikanci, veoma su obazrivi kada su dugovanja prema njima u pitanju, a Dauda je - što je još gore - došao u Srbiju iz Švedske gdje plate kasne možda poneki minut, sat...

Isti izvor navodi i ljetošnji primjer kada je Partizan navodno želio da uzme Daudu Crvenoj zvezdi, pa je Uprava kluba iz Ljutice Bogdana odlučila da to - sve i da nije tačno - spriječi uplatom svih zaostalih primanja prema Nigerijcu. Kada je javnost za to saznala, Dauda se suočio sa nekoliko neprijatnosti u svlačionici i menadžerima se požalio kako ga pojedini igrači drugačije gledaju zbog toga.

Ove zime je želio to da izbjegne tako što je, opet preko svojih agenata, rekao između redova da bi - za početak - bio zadovoljan i sa isplatom dijela duga.

Crvena zvezda bi morala što pre da odreaguje na ovaj "mig" Nigerijca, jer je on, kao i njegov zastupnik Partrik Merk, prilično nervozan, jer ne želi da ostane neisplaćen u Beogradu, a i da mu propadne transfer u Genčler.

A, Turci k'o Turci.

Ukoliko do njih bude stigla informacija da Dauda ima pravo na raskid ugovora pred Arbitražnom komisijom, svakako će njemu lično i menadžeru ponuditi dobar dio obeštećenja namijenjenog Crvenoj zvezdi i tako izbjeći pregovore s klubom, finansijski motivisati igrača da raskine ugovor i pritom uštedjeti. Ako želi uopšte da pregovara sa Genčlerom, ali i svakim drugim klubom, Crvena zvezda mora hitno da nađe 90.000 evra i isplati Daudu, a onda postavi svoje uslove Turcima: 500, 800, 1.000.000, 1.300.000, 1.500.000, 2.000.000 evra...

...to je onda već sasvim druga priča.

U tom slučaju, predsjednik Dragan Džajić i sportski direktor Zoran Stojadinović mogli bi da sjednu i procijene - s novcem od Daude možemo da uradimo "to, to, to i to", iako gubimo odličnog igrača, a ako odlučimo da ga zadržimo, imamo uigran tandem za osvajanje šampionske titule, ali tih milion i kusur moramo da nađemo negdje drugdje.

Bez isplate duga prema Nigerijcu, po cijenu da se njegovi saigrači naljute zbog toga, Crvena zvezda neće stići ni da sjedne za isti sto sa Turcima.

U pitanju su sati...

(Nikola Janković - MONDO, Foto: crvenazvezdafk.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC