• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fudbalske "kuke": Deki, prvo nauči da plivaš

Milorad Kosanović i Ilija Petković podržali odluku Dejana Stankovića da odustane od kandidature za prvog čovjeka Fudbalskog saveza Srbije.

 Fudbalske "kuke": Deki, prvo nauči da plivaš Izvor: MONDO

Bivši trener Crvene zvezde Milorad Kosanović smatra da je Dejan Stanković tek "izašao iz kopački" i da nije dobro da odmah preuzme neku odgovornu funkciju kakva je mjesto predsjednika FSS.

"Mislim da je pametno uradio što se povukao iz trke, jer je juče prestao da igra fudbal. Jer to ne bi bilo dobro ni za njega, ni za fudbal. Na ovaj način se najčešće troše ljudi u fudbalu. Onda kada neko ne uspije, svi kažu 'Da, znao sam ja to'. Ipak, on bi trebalo da ostane tu, jer može mnogo da pruži srpskom fudbalu s obzirom na to što je uradio za njega. Mora da odluči čime hoće da se bavi u fudbalu, a kada donese odluku, trebalo bi da se pripremi za to", rekao je Kosanović nakon što je Staković dan ranije saopštio da odustaje od kandidature zbog prevelikih očekivanja javnosti i mogućnosti uvođenja suštinskih promjena.

On smatra da Stankovića neko od iskusnijih mora da "uputi u tajne" bavljenja fudbalom van terena.

"Potrebno je Stankoviću dati vremena da odluči da li hoće da bude trener, sportski funkcioner ili tehničko lice u savezu. Takođe, šta Dejanu sada treba da uđe u 'rat' Crvene zvezde i Partizana i njihovih satelita. Podržavam ga u ovoj odluci", rekao je Kosanović koji je Stankovića trenirao u Zvezdi u sezoni 1997/1998.

Kosanović je naveo da ne prati detaljno događanja u FSS i dodao da nije protiv promjena, ukoliko postoji jasna i dobra alternativa.

"Nisam protiv toga da se mijenja predsjednik, ali da vidimo zašto se mijenja i ko je protivkandidat. Moramo da vidimo šta bolje donio taj novi čovjek. Takođe, važno je da li ima neki program. Kod nas se uvijek samo lobira, po principu - 'Ako je moj čovjek, onda je dobar'. Uostalom ovde niko nikad ne podnosi izvještaj, ni kada dolazi na funkciju, ni kada odlazi sa nje", zaključio je Kosanović.

I bivši selektor Iija Petković dijeli Kosanovićevo mišljenje da je Stankoviću bolje da malo sačeka, jer još nije spreman za tako odgovornu funkciju kakva je čelna pozicija FSS.

"O Dejanu kao fudbaleru je iluzorno pričati, obilježio je jednu epohu, ali on još ne zna šta je mjenica, virman, problematika organizacionih ljudi, što kaže naš narod što da ulazi u Moravu kad ne zna da pliva. Predsjednik je glava kuće, a nama je potreban čovjek sa dugogodišnjim iskustvom. Imali smo primjer Dragan Stojkovića Piksija, nije položio, to je nešto sasvim suprotno od terena. Uostalom, ima vremena da Stanković postane predsjednik", rekao je Petković.

On smatra da Srbija sigurno ima kvalitetnog čovjeka koji može da naslijedi odlazećeg predsednika Tomislava Karadžića.

"Nađe se čovjek da bude predsjednik države, pa će se naći i za predsjednika Saveza. Mislim da se danas mnogo talasa oko Karadžića, živimo u vremenu kad je najvažnije napadati i omalovažavati. Ko god da dođe, čekaju ga isti problemi. Mi smo stalno za svađe, stalno isto, ovaj ukrao, pokrao. Pa vidite sudije, više ne smiju da sude", naglasio je Petković.

Iskusni stručnjak smatra da je Karadžić odlično radio svoj posao.

"Moje mišljenje je da Karadžić to izuzetno vodi. Teško ćemo naći takvog čovjeka i tek kad ode vidjećemo kakvog čovjeka smo izgubili", poručio je Petković.

(MONDO/Tanjug:Foto:MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC