• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRIMERA: Barsa opet posrće, +7 u Sevilji

Posle startnog poraza u Numansiji, Barselona i u 2. kolu Primere razočarala - 1:1 sa Rasingom kod kuće. Poraz Atletika, ludilo u Sevilji.

 PRIMERA: Barsa opet posrće, +7 u Sevilji   Izvor: MONDO

Renovirana Barselona sa mladim trenerom Pepeom Gvardiolom na čelu osvojila je prvi bod u 2. kolu Primere. Barsa je na svom terenu prekinula niz od 11 uzastopnih pobeda protiv ekipe Rasinga iz Santandera.

Ovog puta bilo je samo 1:1 (o:0), ali mora se priznati da Barselona nije imala ni grama sreće na ovom meču.

Iako su napadali svih 90 minuta, domaćini su propustili veliki broj izglednih šansi, pogađali okvir gola, pogađali i protivničke igrače na gol crti, a kada su konačno stigli do vođstva sa bele tačke (Mesi 70), već sedam minuta kasnije primili su gol na jeftin način.

Slobodan udarac sa 20 metara izveo je Garaj, taj šut nikako ne bi savladao golmana Barselone Valdeza, ali je u šumi nogu lopta zakačila novajliju Pereiru, koji je šokirao "Kamp Nou" - 1:1.

Bila je to prva prilika i odmah gol za tim iz Santandera.

Pokušao je Gvardiola tada da totalnom ofanzivom i ulaskom Bojana Krkića umesto defanzivca Karlesa Pujola dođe do prve pobede u šampionatu, ali su se gosti odbranili i u četiri minuta nadoknade.

U prvom kolu, Barsa je poražena na gostovanju u Numansiji, tako da su navijači već počeli da mašu belim zastavicama, koje u Španiji simbolizuju poziv na ostavku. Za sada meta nije Gvardiola, već predsednik Đoan Laporta.

Epski meč odigrali su Sevilja i Sporting Hihon na "Sančes Pishuanu". Sporting je vodio 2:0, Sevilja stigla i prestigla, gosti iz Hihona izjednačcili, da bi na kraju Sevilja ipak došla do prve pobede.

Briljantnu partiju pružio je Hrvat u redovima Sportinga Mate Bilić, strelac sva tri gola, a najzaslužniji za pobedu Sevilje (4:3) bio je Frederik Kanute, strelac dva gola, od kojih je drugi bio odlučujući.

Sporting je za dva minuta (18. i 20.) došao do šokantnog vodjstva, a samo što su pošli sa centra domaći su smanjili preko Čevantona. A onda se dogodio preokret i to u roku od dva minuta. Najpre je Kanute u 36. minutu izjednačio, da bi u 37. Enco Mareska preokrenuo i doneo vođstvo Sevilji za koju je u prvom poluvremenu igrao i Ivica Dragutinović.

Ali, u nadoknadi vremena u prvom delu, još jedan gol i to za Sporting. Strelac - opet Bilić ovaj put iz penala.

Gol odluke viđen je u 60. minutu kada se Kanute najbolje snašao u šesnaestercu gostiju i "otpadak" ubacio u mrežu. Bilo je još prilika na obe strane, a Sporting je mogao do boda u poslednjem minutu.
Po svemu prikazanom, bio bi to više nego zaslužen bod.

Posle ubedljivog starta u Primeri i plasmana u Ligu šampiona, Atletiko Madrid je poražen u Valjadolidu iako je od 21. minuta imao igrača više na terenu - 2:1.

Domaćin je poveo već u 3. minutu golom Dorada, potom je isključen Pedro Lopez, ali je i pored toga sledeći gol postigao Valjadolid - 2:0 u 24. minutu, strelac Baraha iz penala.

To je bio rezultat posle prvih 45 minuta, a devet minuta kasnije gol je za Atletiko postigao Kun Aguero. Imao je gost još skoro 40 minuta da nadigra brojčano slabijeg rivala, ali nije, tako da će u nedelju prepustiti prvo mesto nekom drugom timu.

Barselona - Rasing 1:1 (0:0)
/Mesi 70 penal - Pereira 77/

Valjadolid - Atletiko Madrid 2:1 (2:0)
/Dorado 3, Baraha 24 penal - Aguero 54/

Sevilja - Sporting Hihon 4:3 (3:3)
/Čevanton 22', Kanute 36', 60', Mareska 37' - Bilić 18',20',45'/

U nedelju:

Hetafe - Betis
Malaga - Atletik Bilbao
Majorka - Osasuna
Rekreativo - Espanjol
Viljareal - Deportivo
Real Madrid - Numansija
Almerija - Valensija

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC