• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Počinje sedmomesečno ludilo

U utorak startuje 16. izdanje Lige šampiona. Finale na programu 27. maja 2009. u Rimu. Pet debitanata, još više favorita.

 LŠ: Počinje sedmomesečno ludilo Izvor: MONDO

Počinje sedmomesečno ludilo... Od utorka do 27. maja 2009. širom Evrope trešće se mušema, a najbolji timovi Starog kontinenta boriće se za ispunjenje različitih ambicija. Neki za trofej, neki za čast, a neki će se zadovoljiti plasmanom u prolećni deo Kupa UEFA.

U 16. izdanju Lige šampiona učestvovaće 32 ekipe podeljene u četiri grupe. Po dve najbolje iz svake grupe obezbediće učešće u osmini finala, trećeplasirani će nastaviti evropski pohod kroz masovnije takmičenje, a ostali će već na zimu sumirati utiske.

Tron brani Mančester junajted, koji je proletos u moskovskom finalu savladao Čelsi posle boljeg izvođenja penala.

Prošlosezonski finalisti i pred novi ciklus takmičenja spadaju u najuži krug favorita, ali je istorija, naročito bliska, pokazala da ni Liverpul nikada ne sme da se potceni.

Pored engleskih klubova, "peharu sa velikim ušima" se nadaju i španski velikani - Real Madrid i Barselona, kao i Italijani - tradicionalo Milan, ali i Inter koji sa novim, trofejnim trenerom želi da izađe iz senke anonimnosti na najvećoj sceni. Tu je i "oporavljeni" Juventus...

Podrazumeva se da i najbolji i najveći nemački tim, Bajern, ima najveće ambicije...

Ko zna, možda se ponovo dogodi senzacija, kao u sezoni 2003/04, kada su u finalu neočekivano igrali Porto i Monako.

Favorita nikada nije bilo više, ali ni autsajdera. Ove sezone učestvovaće čak pet debitanata - Kluž, Anortozis, Alborg, Zenit i BATE Borisov, od kojih će izuzev Rusima, svima ostalima svaki bod, pa i gol, biti veliki kao kuća.

Start je zakazan za utorak, u uobičajenom terminu - 20.45, kada će na teren izaći članovi prve četiri grupe, a dan kasnije će i ostali.

Prvog dana se sastaju: Čelsi - Bordo, Roma - Kluž (A), Panatinaikos - Inter, Verder - Anortozis (B), Bazel - Šahtjor, Barselona - Sporting (C), PSV - Atletiko Madrid, Marsej - Liverpul (D).

U sredu igraju: Mančester junajted - Viljareal, Seltik - Alborg (E), Steaua - Bajern, Lion - Fiorentina (F), Porto - Fenerbahče, Dinamo Kijev - Arsenal (G), Juventus - Zenit, Real Madrid - BATE Borisov (H).

Finale će se igrati 27. maja sledeće godine na rimskom "Olimpiku".

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC