• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Kulio ohladio Rim

Kluž senzacionalno slavio na "Olimpiku", a Anortozis osvojio bod u Bremenu. Šahtjor i Atletiko uspešni u Bazelu i Ajndhovenu.

 LŠ: Kulio ohladio Rim Izvor: MONDO

Fudbalska groznica počela je da trese Evropu... Počela je Liga šampiona.

I odmah na startu dogodila se prvorazredna senzacija. Debitant u evropskom krem društvu, Kluž, pobedio je Romu na "Olimpiku" - 2:1. Iako je domaćin poveo golom Panućija, Argentinac Kulio se pobrinuo da se na odmor ode rezultatom 1:1, a nedugo po povratku iz svlačionice zapečatio sudbinu Rimljana.

Nije treneru "vučice" Lućanu Spaletiju pomoglo ni što je u nastavku na teren poslao rovitog Frančeska Totija, šampion Rumunije je zadržao je prednost. Po broju prilika, trijumf gostiju je mogao da bude i ubedljiviji.

Veliko iznenađenje načinio je i drugi debitant - Anortozis. Kiprani su osvojili bod na "Vezeru", ali za razliku od Kluža, plen nisu zaslužili dobrom igrom već im je saveznik bila sreća.

Verder je dominirao 90 minuta, ređale su se šanse kao na traci, "zeleni" su uputili 24 udarca ka golu protivnika, ali nisu zatresli mrežu i ostalo je 0:0.

Snagu ukrajinskog fudbala na svojoj koži su osetili Švajcarci. Šahtjor je "protutnjao" Bazelom (2:1), a pitanje pobednika je odlučeno već u prvih 45 minuta. Klub iz Donjecka nagoveštava da ove sezone konačno ima znanja i iskustva da prevaziđe epitet samo stalnog učesnika Lige šampiona.

Bazel je u poslednjim trenucima uspeo samo da ublaži poraz.

Ubedljivu pobedu zabeležio je i Atletiko Madrid. U Ajndhovenu je deklasirao PSV - 3:0. Predvođeni fantastičnim Aguerom, dvostrukim strelcem, "jorgandžije" su od početka meča pokazali ko je gazda na terenu.

Liverpul je ponovo pokorio "Velodrom". Kao i prošle sezone pobedio je na gostovanju Marseju, ovaj put ne tako ubedljivo (2:1), ali dovoljno za prvu "trojku". Oba gola za tim Rafe Beniteza dao je Džerard.

Žoze Murinjo je sa Interom startovao trijumfom u Ligi šampiona. Italijani su odneli bodove iz Atine. Mrežu Panatinaikosa zatresao je Mansini još u 27. minutu, a filozifija portugalskog stručnjaka koju su njegovi igrači sproveli u delo ponovo je dala rezultat. Prednost je do kraja duplirana, a strelac je bio "povratnik" u tim, Brazilac Adrijano.

Čelsi i Barselona nisu razočrali, rutinski su kao domaćini obavili posao.

"Plavci" su već na poluvremenu vodili 2:0 protiv Bordoa, a u finišu samo nokautirali grogiranog rivala sa još dva pogotka.

Barsa je protiv Sportinga imala dva gola prednosti, pa iako je Sporting u 72. minutu smanjio na 1:2, domaćin nije imao problema ne samo da sačuva već i da uveća prednost.

U prvom kolu grupa A, B, C i D samo je jedan Srbin igrao. Danko Lazović je ušao u igru u 70. minutu umesto Afelaja, ali tada njegovom PSV-u već nije bilo spasa.

Kuriozitet je da na osam utakmica odigranih u utorak nije pokazan nijedan crveni karton.

Grupa A
Čelsi - Bordo 4:0
(Lampard 14, Dž. Kol 30, Maluda 82, Anjelka 90)

Roma - Kluž 1:2
(Panući 17-Kulio 28, 49)

Grupa B
Panatinaikos - Inter 0:2
(Mansini 27, Adrijano 85)

Verder - Anortozis 0:0

Grupa C
Bazel - Šahtjor 1:2
(Abraham 90+3 - Fernandinjo 26, Žadson 45)

Barselona - Sporting 3:1
(Markez 21, Eto 60, Ćavi 87 - Tonel 72)

Grupa D
PSV - Atletiko Madrid 0:3
(Aguero 9, 36, Maniš 54)

Marsej - Liverpul 1:2
(Cana 23-Džerard 26, penal 31)


(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC