• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sušić i Begić saglasni u jednom: Razgovaraćemo!

Autor mondo.ba

Od danas, 1. jula Bosna i Hercegovina zvanično nema selektora jer je Safetu Sušiću istekao ugovor, a da li će biti potpisan novi, biće poznato u narednih 10 dana.

 Sušić i Begić saglasni u jednom: Razgovaraćemo! Izvor: MONDO/Samir Cacan

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Predsjednik Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Elvedin Begić najavio je u "skorije vrijeme" pregovore sa doskorašnjim selektorom.

"U narednih 10 dana razgovaraćemo sa Sušićem. Jedan sastanak smo imali prije odlaska na Mundijal, sada slijedi novi. Želimo čuti njegovo mišljenje. Pokušaćemo da nađemo zajednički jezik", rekao je Begić za sarajevski "Dnevni avaz".

Prvi čovjek bosansko-hercegovačke "kuće fudbala" najavio je isrcpnu analizu događanja na Mundijalu u Brazilu, kao i u kvalifikacijama za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

"Planirano je takođe i održavanje Izvršnog odbora FS BiH na kojoj će jedna od tema biti i selektor", naglasio je predsjednik Saveza.

PAPE I BEGIĆ U SVAĐI?

Pojedini mediji spekulisali su u prethodnom periodu da je došlo i do velikih "razmimoilaženja" na relaciji Begić-Sušić i da su najvažniji ljudi našeg fudbala u svađi.

"Tačno je da Begić i Sušić nisu u dobrim odnosima", piše banjalučki "EuroBlic" pozivajući se na dobro obavještene izvore.

List navodi da je "tikva pukla" još u kvalifikacijama za Mundijal, tačnije poslije poraza od Slovačke u Zenici (0:1). Tada je navodno Begić zvao pojedine igrače mimo znanja selektora, što se nije nikako dopalo Sušiću.

 S druge strane, popularni Pape je u intervjuu za banjalučke "Nezavisne novine" rekao da od FS BiH ne očekuje ništa!

Na pitanje, da li je bliži odlasku ili ostanku na klupi BiH, rekao je da ne zna odgovor.

"Da znam odgovor, odmah bih ga rekao. Sješću, vjerovatno, ovih dana i razgovarati sa ljudima u Savezu pa ćemo vidjeti. Ugovor sam mogao davno produžiti, ali moram gledati i neke lične interese", izjavio je Sušić.

Prema njegovim riječima, ništa ne očekuje od tih pregovora, a kamoli neku bolju finansijsku ponudu iz FS BiH.

"Ne, ne očekujem ništa. Imao sam čak namjeru danas (ponedjeljak) da odem u Savez da oslobodim svoju kancelariju, ali sam prehlađen pa ću to vjerovatno učiniti u utorak. Sada sam slobodan".

Dakle evidentno je jedino da će Pape i Begić sjesti za sto i razgovarati...

SUŠIĆ HTIO OTJERATI SPAHIĆA?

Zbog problema u svlačionici, Sušić je želio da sa spiska za Brazil izostavi kapitena Emira Spahića, za kojeg svi u reprezentaciji tvrde da imaju problem, piše "EuroBlic".

"Spahić je našao svoje mjesto u avionu na insistiranje pojedinaca iz Saveza. Ako je suditi po izvještajima novinara sa lica mjesta, Spahić je nastavio da teroriše u Brazilu, ne samo igrače u svlačionici, već i pojedince iz Saveza, koji su po dužnosti bili na Mundijalu. Kapiten 'zmajeva' je određivao kome će se igrači obratiti i ko od novinara ima pravo da uđe u hotel. Zato je bio igračka nigerijskih napadača. Ostaje nejasno zašto Begić nije reagovao i Spahića vratio u nadležnosti koje ima kao kapiten", piše banjalučki dnevnik.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

ajlan

Ako savez zeli dobro reprezentaciji hitno i bez odlaganja se trebaju rijesiti susica i spahica jer obadvojica uz jos neke likove iz reprezentacije su krivi za sve lose u i oko reprezentacije

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC