• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Aplauzi za “zmajeve” na dočeku u Sarajevu

Autori mondo.ba Autori Agencije

Nekoliko stotina navijača BiH na sarajevskom aerodromu aplauzom su dočekali selektora Safeta Sušića, reprezentativce, stručni štab i delegaciju FSBiH koji su se vratili iz Brazila sa svog prvog Svjetskog prvenstva.

 Aplauzi za “zmajeve” na dočeku u Sarajevu Izvor: MONDO/Samir Cacan

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Na sarajevskom aerodromu se okupilo nekoliko stotina navijača koji su selektora i igrače dočekali aplauzom i skandiranjem "Bosna, Bosna".

Selektor Safet Sušić rekao je da žali samo što reprezentacija nije uspjela da se plasira u osminu finala.

"Lijepo se vratiti kući, ali nismo mi žurili, drugi su nas primorali da se vratimo prije vremena. Planirali smo još malo ostati, pa da se vratimo početkom jula, ali evo... Ne znam da li bih nešto mijenjao da se mogu vratiti 12 dana unazad", rekao je Sušić, prenosi agencija “Anadolija”.

Reprezentativac Toni Šunjić nije želio komentarisati da li će Safet Sušić ostati na selektorskoj poziciji, dodavši kako bi on volio da ostane.

"Mislim da sam opravdao povjerenje koje mi je ukazano. Žao mi je što se nismo uspjeli plasirati dalje", poručio je Šunjić.

Predsjednik Fudbalskog saveza BiH Elvedin Begić istakao je kako su neke stvari trebale biti drugačije.

"Trebalo je biti bolje. Ne kažem da smo morali biti među 16 najboljih, ali mogli smo", istakao je Begić.

Član stručnog štaba fudbalske reprezentacije BiH Elvir Baljić takođe je izrazio žaljenje što Zmajevi nisu prošli u osmine finala.

"Ali, mislim da smo odigrali dobro, da se nismo obrukali što je najvažnije. Šta je tu je. Žao nam je, ali sve je prošlo u najboljem redu", kazao je Baljić.

Dolazak “zmajeva” izazvao je veliko uzbuđenje navijača koji su ih čekali na aerodromu. Od sedam do 77 godina, svi su željeli potpis ili fotografiju sa Edinom Džekom, Tonijem Šunjićem, Avdijom Vršajevićem i Asmirom Avdukićem.

Reprezentativci su nakon fotografisanja i dijeljenja autograma, otišli sa svojim porodicama.

Bh. delegacija je kamp u brazilskom gradu Guaruži napustila u četvrtak, odakle je preko Sao Paula i Minhena stigla u glavni bh. grad. Dio igrača je delegaciju napustio u Minhenu odakle su otišli svojim domovima ili na odmor.

Na premijernom nastupu na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, Zmajevi su upisali dva poraza i jednu pobjedu uz gol razliku 4:4, što je bilo dovoljno za treće mjesto u grupi F. Prvu, historijsku pobjedu BiH je zabilježila u trećem kolu protiv Irana rezultatom 3:1.

Strijelac prvog gola bh. reprezentacije na Mundijalu bio je Vedad Ibišević, na legendarnom stadionu Maracana protiv Argentine. U strijelce su se još upisali Edin Džeko, Miralem Pjanić i Avdija Vršajević.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

ajlan

Trebalo je susica popljuvati a ne aplauzima docekati jer radi njegovog neznanja vodjenja ekipe[svaku ekipu koju je vodio prije ovog izbornickog mjesta je unistio i izbacio u nizi rang] i par pojedinaca glumaca,zato je se bosna vratila kuci ranije nego planirano. Susica smjeniti onda neka trenira i poziva svoje amidzice i unistava druge ekipe gdje zeli ali samo sto dalje ga udaljiti od reprezentacije. Jer sta reci za lika koji priznaje da je rekao igracima za prvu utakmicu da im ona nije nikako bitna umjesto da “napucka”igrace da jedu travu i pobjede argentinu on im govori da nije bitno sto ce izgubiti. Susicu ZBOGOM

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC