• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fijasko: OSAM klubova biralo, SEDAM izašlo!

Autor mondo.rs

Bura na izbornoj sednici Zajednice Superlige. Milanović, Partizan i još šest klubova izašlo. Šćepanović izabran glasovima Zvezde, Vojvodine... Čukarički uzdržan.

 Fijasko: OSAM klubova biralo, SEDAM izašlo! Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Burno! Uz optužbe i demonstrativno napuštanje sednice...

Ako je bilo ko očekivao drugačiji tok i ishod izborne sednice Zajednice Superlige, prevario se.

I ove srede, u Kući fudbala u Staroj Pazovi, dobili smo potvrdu da je fudbalska Srbija žestoko i, skoro pa, jednako podeljena po mnogim pitanjima.

Ove srede, sedam klubova, računajući i kandidata Gorana Milanovića, napustilo je sednicu, potom se pristupilo glasanju, FK Čukarički bio je uzdržan, a osam klubova, što je tačno 50 odsto učesnika Superlige za sezonu 2014/15, izabralo je Zorana Šćepanovića za novog predsednika Zajednice Superlige.

Na toj poziciji, predsednik FK  Vojvodina naslediće odlazećeg Zvezdana Terzića.

Posle svega, predsednik FSS Tomislav Karadžić nije isključio mogućnost da Savez preuzme vođenje Superlige Srbije.

Za Šćepanovića, glasali su FK Crvena zvezda, FK Vojvodina, FK Spartak, OFK Beograd, FK Radnički 1923, FK Radnički Niš, FK Rad i FK Napredak.

Zajedno sa predsednik Fudbalskog saveza Istočne Srbije i FK Jagodina, Milanovićem, koji je izlazeći poručio "da ne želi ovako da radi", jer "su se mnoge stvari promenile preko noći", sednicu su napustili FK Partizan, FK Donji Srem, FK Jagodina, FK Voždovac i FK Borac Čačak, dok nisu ni doputovali predstavnici FK Novi Pazar i FK Mladost Lučani.

Osam za, jedan uzdržan, sedam protiv.

To je trenutno odnos snage u srpskom fudbalu, a vi, dragi čitaoci, možete lako da povučete paralele u odnosu na aktuelne sukobe između Crvene zvezde i Partizana, odnosno Zvezdana Terzića i Tomislava Karadžića.

Milanović ili Šćepanović? To je bila dilema pre početka izborne sednice, a sportska štampa, "Sport" i "Sportski žurnal" gotovo da su proglasili Milanovića za novog predsednika Zajednice u izdanjima od srede.

Međutim, čim je zasedanje počelo, dileme oko toga ko će postati novi predsednik Zajednice više nije bilo, već se pojavila dilema da li će sednice, tj. kvoruma uopšte biti, javio je reporter MONDA sa lica mesta!

Naime, uz reči da ovako "ne vredi raditi" i da "su se mnoge stvari promenile juče u toku dana i danas ujutru", Milanović je napustio salu i nagovestio da će tek reći ono što misli.

Supervizor Fudbalskog saveza Srbije bio je gensek Zoran Laković, a bilo je predviđeno da glasanje bude javno, kao i da se onda ostavi vremena do februara naredne godine za izbor potpredsednika Zajednice.

Ove nedelje, održani su i izbori u Fudbalskom savezu Vojvodine, koji će od sada voditi predsednik FK Spartak iz Subotice, Dragan Simović, jedan od kandidata za potpredsednika Zajednice.

Uskoro opširnije...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC