• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Goran Milanović neće da vodi podeljenu Zajednicu!

Autor mondo.rs

Prvi čovek Jagodine trebalo je u sredu da postane predsednik zajednice klubova Superlige, ali je ta uloga dodeljena Zoranu Šćepanoviću iz Vojvodine. Gorana Milanovića sačekalo je neprijatno iznenađenje u Staroj Pazovi.

 Goran Milanović neće da vodi podeljenu Zajednicu! Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Goran Milanović u sredu je iz Jagodine krenuo u Staru Pazovu sa uverenjem da će na Skupštini Zajednice klubova Superlige postati predsednik te organizacije. Prvi čovek "ćurana" imao je pismeni dokaz da ga podržava deset klubova, što od 16, koliko ih se takmiči u srpskoj fudbalskoj eliti, predstavlja većinu.

U kratkom vremenskom periodu došlo je do veleobrta.

Milanović je pre početka sastanka odlučio da se ne kandiduje i prilično razočaran napustio je sastanak.

"Nemam namere da rukovodim Zajednicom koja će biti podeljena. Niko u tim uslovima ne može da napravi nešto bolje nego što jeste. Mene samo fudbal zanima i ništa više od toga, ne želim da budem zvaničan kandidat za predsednika", rekao je predsednik Jagodine novinarima u Staroj Pazovi.

Dalje objašnjava...

"Juče sam prihvatio kandidaturu jer me je pismeno podržalo deset klubova, pretpostavljajući da je to neka vrsta poverenja zbog svega što sam u prethodnih deset godina napravio sa 'malom' Jagodinom. Verovatno su pretpostavili da bi mogao da budem kohezioni faktor da Zajednica krene napred. Očigledno da je situacija gora nego što jeste", ocenio je Milanović.

Do preokreta je došlo preko noći.

"U toku noći i prepodneva su se dešavale neke stvari koje meni nisu prihvatljive".

Sastanku nije prisustvovalo sedam klubova. Jagodina, Partizan, Borac iz Čačka, Voždovac i Donji Srem izašli su pre nego što je zasedanje počelo, dok se predstavnici Novog Pazara i Mladosti iz Lučana uopšte nisu pojavili u Fudbalskom savezu Srbije, iako se prema nepotvrđenim informacijama moglo čuti da su krenuli put Stare Pazove, ali da su na volšeban način odlučili da se vrate.

Za novoizabranog predsednika Zajednice, Zorana Šćepanovića, od prisutnih devet klubova, glasalo je osam, dok je Čukarički ostao uzdržan.

Tako je nastavljen cirkus oko Zajednice, koji bezmalo traje godinu i po dana i sve se češće može čuti da će FSS preuzeti upravljanje tim telom. Upitan da prokomentariše da li je to rešenje, Milanović je rekao:

"To je pitanje za FSS i često se postavlja poslednjih par godina. U ovim uslovima, s obzirom na konstantnu podeljenost, bez obzira ko je kandidat za predsednika, to pitanje ponovo postaje aktuelno".

Da li je to zbog toga što nema mnogo veze sa fudbalom?

"Upravo tako. Podela između klubova ne bi bila problem da se dešava prvi put. Znam šta su demokratija, lobiranja i interesi. Ali, s obzirom da je Zajednica skup pojedinačnih interesa u jedan zajednički, onda ona ne može da funkcioniše ukoliko postoji ovakva podela pola-pola", rekao je Milanović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC