• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Karadžić o "orlovima": Zabrinut sam, nemamo tim

Autor mondo.rs

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) govorio je na dodeli godišnjih nagrada o problemima reprezentacije. "Loš početak kvalifikacija", poručio je. "Budimo optimisti", rekao je selektor Ćurčić.

 Karadžić o "orlovima": Zabrinut sam, nemamo tim Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Prvi čovek srpskog fudbala Tomislav Karadžić uručio je u četvrtak u Beogradu godišnje nagrade našem zvanično najboljem igraču u 2014. - Nemanji Matiću i najboljem treneru - Radovanu Ćurčiću.

Pred novinarima i gostima, govorio je o nekoliko tema. Pre svega, čestitao je laureatima.

"Ovaj dan pripada Radovanu Ćurčiću i Nemanji Matiću. Matić je za kratko vreme uspeo da na probirljivom tržištu postane jedna od najvećih fudbalskih zvezda. Čelsi nije isti s njim i bez njega. Zahvaljujući Ćurčiću, posle dugo vremena uplatili smo mladoj selekciji 200.000 evra. Da Bog da se ponovilo, zaslužili su", rekao je Karadžić.

Potom se okrenuo ciljevima i planovima organizacije. Dotakao se i katastrofalnog učinka "orlova" na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016.

"U sledećim danima i nedeljama, radićemo na četiri zadatka na kojima ćemo raditi u 2015. Prvi je stara boljka - 'A' tim. On je najveći problem FSS, koji pritiska organizaciju. Zabrinut sam. Nemamo više prostora da pravdamo rezultat, naročito kada se od 53 reprezentacije 24 plasira na takmičenje. Loše je počelo. Nemamo tim", ocenio je Karadžić.

Teško stanje srpskog fudbala

"Teško je i poprima dozu drame. Dobar deo klubova se nalazi na granici stečaja. Lek je privatizacija. Državni vrh je najavio da će određeni klubovi biti privatizovani do kraja godine, ali se zaćutalo. Bez novih investicija ne piše nam se ništa dobro", kazao je Karadžić.

Novi selektor Radovan Ćurčić, kome je poveren zadatak da napravi tim, takođe se obratio skupu.

"Svi bi trebalo da verujemo u san koji se zove 'Srbija u Francuskoj 2016. godine'", optimistično je poručio doskorašnji selektor mlade reprezentacije Srbije.

"Ovog priznanja ne bi bilo da nije bilo uspeha mlade selekcije. Momci su najzaslužniji za ovo i hvala njihovim klubovima", dodao je Ćurčić sa godišnjom nagradom u ruci.

Predsednik FSS govorio je i o prijemu Kosova u Međunarodni olimpijski komitet (MOK), kao i o onome što se nameće kao neminovnost - prijem fudbalske reprezentacije takozvane države u svetsku "Kuću fudbala".

"Postoji član FIFA, koji kaže da bez prijema u Ujedinjene nacije nema takmičenja. Ali, ovo što je MOK primio Kosovo dodatno otežava situaciju", objasnio je Karadžić.

Po svemu sudeći, Srbiju s tim u vezi očekuje težak period.

"Imaćemo izuzetno tešku poziciju oko nepriznavanja Fudbalskog saveza Kosova. Tri godine smo odolevali tome...".

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije otkrio je i da su FIFA i UEFA uplatile milion evra za pomoć klubovima pogođenim majskim poplavama i uručio "zlatnu pištaljku" najboljem srpskom arbitru Miloradu Mažiću, koji je sudio na Mundijalu i odavno je delilac pravde na značajnim mečevima Ligi šampiona.

Nagrađeni su i on i njegovi pomoćnici.

"Drago nam je da ste o nama sudili na osnovu učinka na domaćim i inostranim terenima. To je motiv da Srbiju predstavljamo još bolje", istakao je Mažić.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC