• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Baloteli zbog Instagrama propušta utakmicu

Autor mondo.rs

Fudbalska asocijacija Engleske kaznila je napadača Liverpula zbog spornih komentara na sličici crtanog junaka Super Marija.

Mario Baloteli dobio je jednu utakmicu suspenzije i novčanu kaznu od 25.000 funti, zbog objave na Instagramu, kojom je prekršio pravila ponašanja propisana od strane FA.

On je preneo tuđu sliku crtanog junaka Super Marija, uz poruku "Ne budi rasista!" i posle toga "Budi kao Mario - italijanski vodoinstalater, koga su kreirali Japanci, a priča engleski i izgleda kao Meksikanac... koji skače kao crnac i grabi novčiće kao Jevrejin".

Problematična su, naravno, bila poslednja dva poređenja, bez obzira što je fudbaler i sam tamne puti.

Baloteli je odmah objasnio da nikako ne može da bude antisemita, jer je žena koja ga je usvojila i odgajila - Jevrejka. Potom je obrisao sliku i zvanično se izvinio, ali ga to nije spasilo kazne i daljeg povlačenja po medijima iz nefudbalskih razloga.

Jednostavno, svaka šala na račun nacionalnosti, rase, porekla ili vere je strogo zabranjena.

Osim što će propustiti utakmicu protiv Arsenala (možda ionako ne bi igrao zbog povrede) i platiti za njega skromnu kaznu, Baloteli će morati da krene na specijalni obrazovni kurs, kako mu se slične greške ne bi ponavljale ubuduće!

Zbog nepromišljenih "postova" na društvenim mrežama u prošlosti su od premijerligaških fudbalera ispaštali Rajan Babel (objavio montiranu sliku sudije Hauarda Veba u dresu Mančester junajteda), Rio Ferdinand, Ešli Kol i Benoa Asu-Ekoto.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC