• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbin i Albanac MOGU zajedno... i to odlično

Autor mondo.rs

Aleksandar Mitrović tvrdi da mu je šef struke Anderlehta Besnik Hasi kao drugi otac, jer ga najbolje razume i mnogo mu je pomogao u karijeri

Prekinuta utakmica Srbije i Albanije u kvalifikacijama za EURO 2016 uticala je da odnosi između te dve zemlje zahladne, ali, na sreću, ima i primera da bez obzira na sve, stvari mogu funkcionisati dobro.

Takav primer stiže iz Belgije, tačnije Anderlehta gde nastupa srpski reprezentativac Aleksandar Mitrović, koga trenira Albanac Besnik Hasi.

Mitrović tvrdi da ga šef struke najbolje razume od kada je ekipu napustio Luka Milivojević, sa kojim je provodio najviše vremena.

"Razumem francuski i holandski, ali slabo govorim te jezike. Odlazak Luke Milivojevića u Olimpijakos mi je zasmetao, jer mi je drag prijatelj sa kojim sam uvek mogao da proćaskam. A to je važno u procesu prilagođavanja na novu sredinu. Zato mogu samo da zahvalim treneru za sve što je učinio za mene. On mi je kao drugi otac", izjavio je za "Naše novine" Mitrović.

Srpski fudbaler rekao je da mu je upravo albanski stručnjak pružio najveću podršku kada mu je bilo najteže u karijeri i da njemu duguje sve zasluge za izlazak iz krize.

"Prošao sam kroz težak period. Postizao sam manje golova nego što sam očekivao i unervozio sam se. Napetost sam eliminisao tako što sam jeo više nego inače. Zato sam se ugojio. Osećao sam veliki pritisak na leđima. Hasi mi je pomogao da se oslobodim stresa. Pozvao me je jedno veče i objasnio mi da sve dolazi iz glave i posavetovao me šta treba da radim. Znate li kako sam izgubio kilograme? Tako što sam počeo da postižem golove", otkrio je "Mitrogol" o Hasiju, Albancu rođenom u Đakovici, koji je veliki deo igračke karijere proveo u Srbiji (Dinamo Pančevo, Sombor, Priština), ali i Hrvatskoj (Zagreb) zbog čega je dobro naučio srpski jezik.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC