• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ministar Ljajić: Tole, zašto si me zvao?

Autor mondo.rs

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić potvrdio je da je predsednik FSS lobirao da Goran Milanović postane predsednik Zajednice klubova Superlige. "Ne može on sada da glumi žrtveno jagnje", poručio je.

 Ministar Ljajić: Tole, zašto si me zvao? Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Optužbe Fudbalskog kluba Novi Pazar na račun Tomislava Karadžića, predsednika Fudbalskog saveza Srbije (FSS), izrečene su i u četvrtak. I to od ministra u vladi.

FK Novi Pazar poručio je u sredu da je prvi čovek srpskog fudbala urgirao preko ministra Rasima Ljajića da taj klub na izborima za predsednika Zajednice klubova Superlige glasa za Gorana Milanovića.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija potvrdio je u intervjuu listu "Kurir" da je to tačno.

"Otvoreno kažem, pod imenom i prezimenom, da me je baš on zvao telefonom nekoliko dana pre izbora za Zajednicu superligaša. Rekao mi je da njegovog kandidata Gorana Milanovića podržava 11 klubova i da bi bilo dobro da i mi stanemo uz njih", rekao je ministar za Kurir.

Posle pobede Zorana Šćepanovića, kandidata Karadžićeve opozicije, i to posle veleobrta (videti okvir), prvi čovek FSS je izneo javne optužbe u vezi sa tim glasanjem, bez iznošenja konkretnih imena.

Karadžić je zapretio da će posle 15. januara reći koji ministri i koji gradonačelnik su uticali na taj izbor i na povratak pojedinih delegata u svoje gradove.

Nije potrebno naglasiti da je prema pravilima UEFA najstrože zabranjeno da se politika meša u sport.

"Nema potrebe da Tomislav Karadžić čeka 15. januar i priča u eufemizmima. Neka kaže punu istinu", dodao je Ljajić. U izjavi za "Alo" upitao se zašto ga je Karadžić uopšte zvao kada preti da će javno govoriti o uplivu političara u fudbal.

"Ne može on sada da glumi žrtvu i pakuje priču kako mu se političari mešaju u fudbal. Pa zašto me zoveš kao sportskog radnika da ti podržim pulena na izborima, a posle, kada neću da učestvujem u toj lakrdiji, onda me optužuješ da kao političar vršim pritisak na Savez? Oni se svi tamo po Beogradu pljuju javno, i Karadžić i njegovi protivnici, a posle se grle i smeše jedan drugom na dodelama zlatnih lopti. E, pa Novi Pazar neće da učestvuje u tome. Nećemo u taj fudbalski brlog sa njima, jer nam to ne treba", objasnio je Ljajić.

Delegat FK Novi Pazar nije učestvovao u izboru. Zašto?

"Čuo sam se sa ljudima iz Novog Pazara i odlučili smo da podržimo Milanovića, jer imamo odlične odnose sa Jagodinom. Ali, tada su počeli da zovu i drugi i da vrše pritisak. Doneli smo odluku da ne učestvujemo u tim igrama, jer smo shvatili da bi naš glas trebalo da odluči pobednika. Zato smo odlučili da ne odemo na sastanak u Pazovu i ne podržimo nijednog kandidata", podvukao je ministar.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC