• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da se naježiš: Konačno pobeda navijača

Autor mondo.rs

Došli su da pokažu koliko vole svoj klub, njih 30.000 pevali su kao jedan i na kraju tužne i crne 2014. godine potvrdili da na stadionima postoje i lepe slike

Nemci obožavaju fudbal, što su i dokazali mnogo puta. Gotovo kao po tradiciji svaka porodica ima klub za koji navija, i redovno vikendom odlazi na stadion da gleda i podržava svoje ljubimce.

Priča o navijačima Fudbalskog kluba Union iz Berlina, člana Cvajte, na isteku 2014. za trenutak je bar popravila lošu sliku koja je poslata u svet prethodnih meseci. Bilo je divljanja na terenima i van njih, nažalost, sa smrtnim ishodima, ali događaj iz Berlina bar daje nadu da je izvorni navijač, onaj koji dolazi da podrži i pokaže da voli svoj klub, još uvek tu.

Navijači Union Berlina okupili su se u velikom broju uoči Božića na stadionu An der Alten Forstere (Kuća starog šumara).

Blizu 30.000 fanova berlinskog kluba zajedno su pevali Božićne i navijačke pesme, horski čitali tradicionalne priče, igrali, uživali u kuvanom vinu... Atmosfera je bila fascinantna, prava porodična, a svaki navijač držao je upaljenu sveću.

,,,
Izvor: YouTube

Sjajnom, sada već tradicionalnom božićnom okupljanju prisustvovalo je devet hiljada ljudi više nego što stadion može da primi, a dobro pripremljeni (i tradicionalno dobro organizovani) klub postavio je plastične ploče po terenu kako ne bi bio mnogo uništen.

Za božićni hepening u Berlinu tražila se karta više, pa su čak mesec dana unapred rasprodate poslednje karte za taj događaj. Njemu su prisustvovali i fanovi iz Švedske, danske, Engleske, Austrije, Holandije i Švajcarske.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC