• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zoran Popović novi predsednik Partizana!

Autor mondo.rs

Novi predsednik Partizana je privrednik Zoran Popović, dosadašnji član uprave. Nasledio Dragana Đurića i dug od oko 13 miliona evra. Mile Jovičić nije ni došao na Skupštinu. Popović: "Cilj je ulazak u LŠ". U Upravi i Nele Karajlić!

 Zoran Popović novi predsednik Partizana! Izvor: MN PRESS

Partizan je nekoliko dana pre nove, 2015. godine dobio novog predsednika.

Reč je o privredniku Zoranu Popoviću, koji je pre godinu dana ušao u Upravni odbor FK Partizan. Predložio ga je nekadašnji trener i sportski direktor crno-belih Ljubiša Tumbaković, a potom je Popović dobio jednoglasnu podršku.

Popović je na tom mestu nasledio Dragana Đurića, koji mu je ostavio Partizan na prvom mestu na tabeli Jelen Superlige Srbije i sa dugovima od oko 13 miliona evra.

Ali i sa dugovima prema zaposlenima, igračima...

Štrajkovi igrača, zaposlenih, trenera u omladinskoj školi, pa čak i pokušaj samoubistva jednog od radnika, nezadovoljan i nesrećan što mesecima ne dobija platu, nagomilani dugovi... Sve je to Partizan danas, ali i jedini srpski klub koji nas kako-tako predstavlja u Evropi.

Popović nije imao protivkandidata. Taman kad je uprava izabrala svog kandidata (Mileta Jovičića), sve se izokrenulo za tili čas, za jednu sednicu takozvanih zborova.

Mile Jovičić, koji je pre desetak dana dobio podršku i prednost uprave u odnosu na Popovića (rezultat glasanja 10-3), nije ni došao na sednicu Skupštine. Jovičiću i njegovoj "struji" sve je bilo jasno nakon sednica zborova u klubu, kada su izabrani neki drugi delegati koji su danas glasali na Skupštini kluba.

Odmah po izboru za predsednika Partizana, Popović je izjavio da mu je cilj da crno-beli opet igraju u Ligi šampiona, kao i da neće dozvoliti politička mešetarenja:

"Želim da se zahvalim svima koji su glasali za mene. Boriću se da Partizan zna samo za uspehe. Prvo mi je u planu da oko sebe okupim tim ljudi, osvedočenih partizanovaca, koji će posao raditi odgovorno i pošteno. Nisam opterećen starim sukobima, želim jak klub koji želi uspeh. Želim da se zaposlenma ne kasne plate, oni za mene neće biti poslednji, nego prvi. Paraleno ću raiti na popravljanju prihoda kluba, na polju marketinga i prodaje ulaznica. Ne plašim se izazova i spreman sam da svaki uspešno prevaziđem. Titule u šampionatu će ostati prioritet, a moj cilj je ulazak u Ligu šampiona. Ne samo jednom, nego više puta. Ne tvrdim da možemo da osvojimo pehar tamo, ali vidim klubove koji u Ligi Evrope i Ligi šampiona igraju značajne uloge. Neću dozvoliti da se u klubu politički ili na bilo koji način mešetari".


NOVI UPRAVNI ODBOR PARTIZANA

U novom Upravnom kluba su: Ljubiša Tumbaković (
potpredsednik kluba zadužen za sportska pitanja), Milorad Vučelić (potpredsednik zadužen za odnose sa medijima), Vojislav Nedić(potpredsednik Upravnog odbora zadužen za pravna pitanja). Članovi: Srđan Cekić (predsednik Izvršnog odbora Poštanske štedionice), Milan Obućina, generalni sekretar Sportskog društva Partizan, Ivan Maričić, Milomir Gligorijević, Dragan Bjelogrlić (glumac, reditelj i producent), Nenad Janković, alijas dr Nele Karajlić, Dragan Veljović, Vladimir Vrbaški.

Inače, generalni direktor kluba (funkcija koja do sada nije postojala) je Miloš Vazura, pravnik i nekadašnji savetnik ministra pravde Nikole Selakovića.

KOLIKI JE DUG PARTIZANA?

Dosadašnja uprava je položila račune na sednici kluba. Između ostalog, čulo se i nemušto saopštenje Ratomira Babića o finansijama, tačnije dugu Partizana. Rekao je, "sa dugom za porez, koji će uskoro stići, dugujemo oko 1‚3 miliona evra".

Inače, dosadašnji predsednik Dragan Đurić, za vreme čijeg mandata je Partizan bio pet puta uzastopni šamoion Srbije, igrao u Ligi šampiona i u Ligi Evrope, danas nije došao na Skupštinu. Poručio je da je bolestan.

Milutin Šoškić, Dragan Ćirić, Dragan Bjelogrlić, Savo Milošević.
Izvor: MN PRESS

- TOK SEDNICE FK PARTIZAN -

- Sednici prisustvuje 48 delegata.

- Sve formalnosti su izvršene. Jednoglasnim glasanjem izvršena je verifikacija mandata svih članova Skupštine. Na pet godina.

- Dragana Đurića nema, jer... Član Uprave Ratomir Babić, koji je izneo izveštaj o radu Upravnog odbora, izvinio se u ime aktuelnog predsednika Partizana što ga nema. "Dragan zbog zdravstvenih problema nije mogao da dođe na sednicu. sve vas pozdravlja", rekao je Babić.

IZVEŠTAJ O RADU UO

Ratomir Babić je izneo neke cifre (koje mngima nisu bile jasna) i konstatovao da je sadašnja uprava ili dosadašnja uprava "bila najuspešnija u istoriji kluba" po ostvarenim rezultatima na sportskom oplanu.

Babić se potom posvetio finansijskom izveštaju:

"Bruto vrednost od prodaje igrača:

Sedam miliona evra - 2010. godine
14 miliona evra - 2011. godine
4,2 miliona evra - 2012. godine
osam miliona evra - 2013. godine
2,3 miliona evra - 2014. godine

Ukupan bruto prihod ostvaren od prodaje igrača u poslednjih pet godina bio je 35,9 miliona evra.

Za to vreme iz drugih klubova je angažovano ukupno 55 igrača. Za prethodnih pet godina, odnosno u deset prelaznih rokova potrošeno je na pojačanja sedam miliona evra.Klub je napustilo 23 igrača u prethodnih pet godina".

- DUGOVANJA -

Babić je potom prešao na dugovanja:

"Naše obaveze na današnji dan su 9,9 miliona evra. S obzirom da bi na naplatu trebalo da stigne porez, dug je otprilike 13 miliona evra".

- Internat (jedno od Đurićevih obećanja) -

"Uprava je imala zadatak da izgradi internat. Svi papiri su spremni, lokacijska dozvola je spremna, samo je potrebno uplatiti sredstva Gradskom zavodu za građevinsko zemljište".

- POTRAŽIVANJA -

"Od transfera Lazara Markovića očekujemo da nam se uplati od 1,3 do 1,5 milion evra. Za Mitrovića od 1,5 do 2,5 i od UEFA oko 350.000 evra. Dakle, Partizan duguje kada se ove cifre oduzmu od one pomenute (dakle, 9, 9 miliona evra) oko šest miliona evra, što nije toliko strašno", rekao je Babić

- Nakon toga
delegati su izglasali predlog o razrešenju aktuelnog predsednika Dragana Đurića i Upravnog odbora. Dosadašnja uprava dobila je aplauz.

Potom je nekadašnji trener i sportski direktor Ljubiša Tumbaković izašao za govornicu i predložio Zorana Popovića za kandidata za predsednika.

Zoran Popović (u krupnom planu). Pored je Dragan Đurić
Izvor: MN PRESS

"Nadam se da mi malo više verujete od prošlog puta kada sam predložio svog kandidata (pre pet godina Sava Miloševića, koji je tada, u borbi protiv Đurića, dobio samo jedan glas - upravo od Tumbakovića)", rekao je Tumbaković.

GORDAN PETRIĆ: "POPOVIĆU, A ŠTO NISI POMOGAO U OVIH GODINU DANA?"

Nakon što je Popović izložio program, za reč se javio nekadašnji fudbaler Partizana, sada trener Gordan Petrić.

"Klub sam napustio jer se nisam slagao. Tada sam obećao da se više nikada neću vratiti funkciji i toga ću se držati. Sada sam pristao da se vratim u Skupštinu i koristiću to kao priliku da jednom godišnje kažem nešto. Zorana Popovića ne poznajem, ne znam ni šta je radio do sada. To je moja greška jer se nisam informisao. Ako vas ova Skupština izabere, ne znam zašto niste pomogli u poslednjih godinu dana kada ste postali deo UO. Ne vidim zbog čega je tako. Da li vam neko nije dozvolio?  Postavili ste ciljeve i rezultate, ali vi morate da postavite sistem. I ko iskoči iz njega nije za klub. Da ne dođe do nekih stvari kojih je bilo u prošlosti, da se neko bavi tuđim poslom. Ovo vam govorim iz najbolje namere da ne biste prolazili kroz ono što sam ja prolazio.  Nadam se da sam bio dovoljno jasan", rekao je Petrić.

Šta bi za Petrića bio uspeh nove uprave?

"Smatrao bih uspehom da Partizan za godinu dana ima isti dug koji je sada, a sve što se dešavalo pred ovu Skupštinu me podseća na pripremu terena za privatizaciju. Nemojte da dozvolite da zavladaju sujeta i ljubomora", rekao je Petrić i dodao: "Tražim da se sledeća Skupština održi za šest meseci da vidimo gde smo i šta smo".

Potom su delegati, njih 48, JEDNOGLASNO izabrali Zorana Popovića za novog predsednika kluba.

Usvojen je i predlog Gordana Petrića da se za šest meseci održi nova skupština.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC