• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ćirić za MONDO: Verujem u svoje sposobnosti!

Autor mondo.rs

Novi sportski direktor željan je rada u fudbalu i spremno dočekuje prelazni rok. Odluku da se prihvati odgovornog mesta u klubu doneo posle razgovora sa prijateljima. Klub trenutno nema novac za velika pojačanja, ali...

Dragan Ćirić opet je deo Partizana, kluba iz kojeg, kako kaže, nikada nije ni odlazio.

Popularnom "Ćiri" u petak je na prvom zasedanju nove uprave "parnog valjka", a na predlog potpredsednika Partizana zaduženog za sportska pitanja, Ljubiše Tumbakovića, dodeljena funkcija sportskog direktora.

Pored šefa stručnog štaba, u sportskom sektoru kluba ovo mesto je definitivno najodgovornije. Svestan je toga i Ćirić, ali se ne plaši izazova. Naprotiv!

KLUBOVI:

Dragan Ćirić rođen je 15. septembra 1974. godine u Beogradu (Jakovo). Igrao je u veznom redu. Pored Partizana i Barselone nastupao je još za atinski AEK i Valjadolid. U dresu reprezentacije SR Jugoslavije zabeležio je četiri nastupa. Karijeru je završio sa 30 godina.

"Nedostaje mi rad u fudbalu, konkretno obaveze. Pun sam energije, znanje imam, ali ne i iskustvo koje je potrebno u ovom poslu. Verujem da ću ga vremenom steći. Najbitnije je da imam jaku volju i pozitivnu energiju za koju verujem da ću proširiti i na ljude oko sebe", počeo je Ćirić priču za MONDO.

Igračku karijeru je završio 2005. godine kao član Partizana, ali od tada u klubu nije imao konkretna zaduženja.

"Nisam dugo direktno bio u fudbalu, jesam indirektno. Trudiću se da opravdam očekivanja, mada znam da će biti mnogo teško. Znam šta me čeka i koje su sve obaveze. Jednostavno, verujem u sebe i da mogu sve da iznesem", sa puno optimizma se Ćirić prihvatio posla.



Podrška drugova iz igračkih dana, koji su svojevremeno i sami imali određene funkcije u klubu, i "fudbalskog oca" Tumbakovića bili su presudni da se Ćirić prihvati novih obaveza.

"Moji bliski prijatelji su i dalje u Partizanu. Neko vrlo aktivno i posredno u novonastaloj priči oko kluba, a neko neposredno. U razgovoru sa njima doneo sam nenametnutu odluka. Prihvatio sam je sa zadovoljstvom. Znam da će mi oni pomoći u svakom pogledu", uveren je Ćirić, koji je i sam bio uz prijatelje iz Partizana kada su se našli u sličnoj situaciji pre sedam-osam godina.

Poslednjih dana sve se dešavalo munjevito...

"Za odluku da postanem sportski direktor mogu da kažem da je brza, ali i da nije. I ranije je bilo nagoveštaja sa moje strane da želim ponovo da budem aktivan u Partizanu, iz kojeg nikada nisam odlazio. Možda je iznenađujuća odluka da postanem sportski direktor. To mogu da razumem".



Kao i kompletna uprava, Dragan Ćirić je odmah prionu poslu. Obaveza je mnogo, prelazni rok je praktično počeo, a, s obzirom na lošu finansijsku situaciju u klubu, novca nema mnogo. Zbog ove činjenice Ćirić je ograničen u svom delovanju.

TROFEJI:

Sa Partizanom, za koje je odigrao 139 utakmica i postigao 34 gola, osvojio je pet titula (1993, 1994, 1996, 1997, 2005) i jedan Kup (1994). Bio je dva puta šampion Španije sa Barselonom (1998, 1999), pobednik Kupa kralja (1998) i osvajač UEFA Superkupa (1997). Dok je igrao za AEK stigao je do trofeja u Kupu Grčke (2000).

"Tačno tako... Još nismo stigli da pričamo na tu temu. Suština je da se finansijski sredi situacija u klubu, da se saniraju dugovi kako bi klub mogao normalno da funkcioniše. Samim tim smo ograničeni u prelaznom roku. Celokupna finansijska situacija u klubu utiče na dovođenje kvalitetnih fudbalera koje bismo želeli. Imaćemo razgovore narednih dana, ali je realno da novca za dovođenje velikih pojačanja nema. Radimo na tome da se da u junu, vrlo bitnom periodu za klub, steknemo uslove za pravljenje jakog tima".

Sportski direktor je obavio razgovore sa šefom stručnog štaba Markom Nikolićem i upoznat je sa željama trenera u prelaznom roku. Uprava je mladom stručnjaku već izašla u susret kada je odlučila da odbije ponudu Lila za Petra Škuletića.

"Pričamo svakodnevno. Dogovaramo se, ide to u lepom smeru. Sviđa mi se što su svi pozitivni i to mora da se odrazi na rezultat i ekipu. Verujem da će to vrlo brzo videti i navijači...", podvukao je Ćirić.

Bogatu fudbalsku karijeru počeo je trofejnom klubu iz Humske, za koji je u prvom mandatu igrao od 1992. do 1997. godine, kada je prešao u Barselonu. Posle sedam godina igranja u inostranstvu, Ćirić se 2004. vratio u Partizan u kojem je sledeće godine okončao igračku karijeru.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC