• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Van Gal ne razume Engleze

Autor mondo.rs

Menadžer Mančester junajteda smatra da je nedopustivo zakazati dve utakmice u razmaku od 48 sati.

Zgusnuti raspored u vreme božićnih i novogodišnjih praznika vremenom je postao jedan od zaštitnih znakova ostrvskog fudbala.

Luj van Gal proveo je celu karijeru na kontinentu i sa ovom specifičnošću se suočava tek u svojoj 64. godini. Svestan je da se buni protiv duboko ukorenjenog običaja i da neće ništa promeniti, ali ne bi bio Van Gal, kada bi prećutao!

"Ne mogu da spremim tim onako kako bi trebalo. Obično imamo timske sastanke, na treninzima igramo 11 protiv 11, simuliramo igru protivnika... Sada ne to ne možemo, jer od meča do meča imamo samo 48 sati. UEFA i FIFA kažu da je to zabranjeno, ali OK, ovo je Engleska", cinično će menadžer Mančester junajteda.

Holanđanin je nastavio sa kritikom rasporeda takmičenja, na kraju upotrebivši legendarnu frazu - "kako nama, tako i njima" - kako ne bi "ispalo" da traži alibi.

"Igračima je potrebno 48 sati samo za oporavak od utakmice, iz više razloga. Utakmice su fizički vrlo zahtevne, tela igrača izložena su velikom naporu i oni moraju da dopune svoje depoe energije, a to je moguće samo odmorom".

"Igrači u ovom slučaju ne samo da nemaju vremena za odmor, nego moraju i da se pripreme mentalno i taktički. To nije lak zadatak, mada priznajem da će isto biti i drugim timovima".

Runi i ekipa u nedelju od 13.00 gostuju Totenhemu, sa željom da zabeleže osmu pobedu u poslednjih devet kola i održe korak sa Čelsijem i Mančester sitijem. Za vodećima zaostaju 10, odnosno sedam bodova.

Utakmica na Vajt Hart Lejnu biće dodatno važna zbog borbe za plasman u Ligu šampiona. Ako pobedi Junajted, povećaće prednost na osam bodova, ali ako pobedi Totenhem, prići će "crvenim đavolima" na samo dva boda...

Van Gal 1. januara vodi svoje izabranike na još jedno gostovanje, ekipi Stouka.

Jedino što ga trenutno brine je nova povreda Anhela di Marije, koju je Argentinac zaradio na treningu pred duel sa Njukaslom (3:1).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC