• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ČELIK: Ne odustajemo od Nestorovića

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Uprava Čelika ne odustaje od angažovanja trenera Darka Nestorovića uprkos protivljenju FSBiH i nada se da će nacionalna kuća fudbala promijeniti svoj stav.

 ČELIK: Ne odustajemo od Nestorovića Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Darko Nestorović trebalo bi da uskoro bude promovisan u šefa stručnog štaba Čelika iz Zenice ali bi ga u tom mogao spriječiti FSBiH koji se protivi tome da on istovremeno radi u Čeliku i obavlja funkciju selektora U-21 reprezentacije BiH.

Odbor za hitna pitanja FSBiH odbacio je zahtjev Nestorovića da mu dozvoli da preuzme Čelik, a generalni sekretar FSBiH u izjavi medijima objasnio je da u Savezu smatraju da "u mladoj reprezentaciji ima mnogo posla koji se ne bi obavljao na adekvatan način ukoliko bi selektor vodio i neki klub".

U Čeliku su upoznati sa novonastalom situacijom, ali su u razgovoru za MONDO poručili da ne odustaju od angažmana Nestorovića, sa kojim, doduše, još nemaju potpisan ugovor.

"Sa Nestorovićem smo dogovorili saradnju, nije još ništa potpisan, ali imamo dogovor. Nova situacija nije zanemarljiva. Darko Nestorović je selektor mlade reprezentacije BIH i to je njegov odabir. Da bi vodio Čelik treba imati saglasnost Izvršnog odbora FSBIH. Ovaj Odbor za hitna pitanja je donio odluku da ne dozvoljava Nestoroviću angažman u Čeliku koju treba ratifikovati Izvršni odbor, ali mi se nadamo da će IO promijeniti tu odluku 22. januara. Nadam se da će korigovati odluku, mi nismo odustali od toga da on bude trener Čelika", rekao je za MONDO predsjednik Uprvanog odbora FK Čelik Senad Srajlić.

On je svjestan da će Zeničani možda drugi put poslije odlaska Milomira Odovića morati u potragu za trenerom.

"Ako se ne promijeni odluka moraćemo u potragu za trenerom i trebali bi to riješiti u narednih sedam dana", rekao je Sarajlić, ali je dodao da se nada da će Nestorović uskoro biti promovisan u trenera Čelika.

Sam Nestorović nije odgovarao na novinarske pozive povodom ove situacije, što je prema riječima Sarajlića i očekivano.

"Čujem se svakodnevno sa njim. Stav Nestorovića je da on trenutno ima ugovor sa Savezom i ja ga razumijem da on ne može komentarisati tu odluku. Mi kao klub, međutim, možemo", rekao je Sarajlić, a onda prokomentarisao činjenicu da Nestorovićev prethodnik na klupi U-21 selekcije, Vlado Jagodić, nije imao problema da vodi reprezentaciju i klub, a obje funkcije obavljao je dok je vodio upravo ekipu Čelika.

"Mi smo iznenađeni takvim stavom Saveza jer prethodnici Nestorovića na selektorskoj funkciji nisu uslovljavani i zato očekujemo da konačna odluka ne bude takva. Ne treba da Darko Nestorović bude taj na kome se lomi. Ali ako će to izvesti rezultat reprezentacije Čelik će imati razumijevanja prema takvoj odluci, ali smo rezignirani takvim odnosom prema Čeliku i Zenici kao gradu reprezentacije", zaključio je Sarajlić na kraju razgovora za MONDO.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC