• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šuker u Sarajevu: Želimo Hrvatsku i BiH na Euru

Autori mondo.ba Autori Anadolija

"Volio bih da na Evropskom prvenstvu u Francuskoj učešće izbore selekcija Hrvatske, ali i Bosne i Hercegovine", izjavio je predsjednik Hrvatskog fudbalskog saveza Davor Šuker koji boravi u posjeti Sarajevu.

"Volio bih da na Evropskom prvenstvu u Francuskoj učešće izbore selekcija Hrvatske, ali i Bosne i Hercegovine", izjavio je predsjednik Hrvatskog fudbalskog saveza Davor Šuker koji boravi u posjeti Sarajevu, gdje se sastao sa predsjednikom Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Elvedinom Begićem.

"Drago mi je da sam ovdje, da sam ovdje kod prijatelja. Između ostalog, fudbal je uvijek za saradnju. Bili smo na Svjetskom prvenstvu i želim da budemo i u Francuskoj na Evropskom prvenstvu zajedno. A što se tiče lične stvari, ovdje sam i da dobijem podršku od Saveza za glasanje 24. marta u Beču gdje sam među kandidatima za Izvršni odbor UEFA-e. Bilo bi mi drago da dobijem taj glas podrške. Prije smo radili i uvijek ćemo zajedno raditi u budućnosti. Naša dužnost kao dva predsjednika je da pomažemo jedni drugima u savezima. Hrvatski savez je iz takozvanih malih saveza, i ako budem član Izvršnog odbora sigurno ću gledati te male saveze jer naš glas je isti glas, sa jednim njemačkim, španskim i sa engleskim glasom", kazao je Šuker.

Begić je istakao kako fudbalski savezi BiH i Hrvatske imaju vrlo dobru i pozitivnu saradnju.

"Izuzetno mi je zadovoljstvo da ugostim predsjednika Hrvatskog fudbalskog saveza Davora Šukera. Ovo je jedan od niza susreta koje smo imali u posljednjem periodu. Naravno, uvijek je tema saradnja dva saveza. Nije tajna da je u prethodnom periodu Hrvatski savez itekako bio od pomoći našem Savezu, pogotovo u pripremama za odlazak na Svjetsko prvenstvo jer je to nama bio prvi put da učestvujemo. Danas razgovaramo oko saradnje u narednom periodu, zajedničkih projekata i zajedničkih nastupa kod određenih projekata prema UEFA-i i FIFA-i", rekao je Begić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC