• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tadić asistent, Mitrović odmah "požuteo"!

Autor mondo.rs

Timovi srpskih reprezentativaca remizirali na startu nove sezone Premijer lige. Šok na "Emiratima".

Odlične dve utakmice prvog kola Premijer lige u nedelju popodne!

Vest Hem je kao gost napravio senzaciju savladavši Arsenal - 0:2 (0:1), dok su na Sent Džejms parkuNjukasl i Sautempton posle mnogo uzbuđenja odigrali nerešeno - 2:2 (1:1)!

Dušan Tadić, kome je ovo druga sezona u elitnom rangu engleskog fudbala, našao se u startnoj postavi gostiju idao konkretan doprinos u 79. minutu, kada je centrirao tačno na glavu Šejna Longa, a Irac majstorski izjednačio i postavio konačan rezultat.

Tadić će, očito, nastaviti da budem sinonim za reč "asistencija"!

Aleksandar Mitrović je, odlukom menadžera Stiva Meklarena, ostao na klupi Njukasla, pa u 75. minutu zamenio Papisa Sisea.

Samo što je kročio na teren - na Twitteru tvrde nakon 11 ili 12 sekundi - oštro je startovao, poslao Meta Targeta u vazduh i opravdano dobio žuti karton!


Mitrović je ovog leta pojačao "svrake" u transferu iz Anderlehta vrednom 12,5 miliona funti i niko u klubu ne krije da se od njega očekuje mnogo. Ipak, procena je očigledno da ga treba postepeno uvoditi u vrlo zahtevan i jedinstven stil igre, kakav se neguje na Ostrvu.

Meklaren je u rezerve uvrstio i perspektivnog Španca Ajozea Pereza, koji je prošle sezone sedam puta zatresao mrežu u mečevima Premijer lige, a poziciju usamljenog "špica" dodelio je iskusnom Siseu.

Senegalac je to poverenje i opravdao, kada je u 42. minutu dobro ispratio akciju Hajdare po levom krilu i centriranu loptu koja je zakačila jednog igrača Sautemptona, grudima sa svega jednog metra sproveo u mrežu - 1:1.

Samo što je počelo drugo poluvreme, Obertan je iz polukontre uputio savršen centaršut, kroz sredinu je nadirao Gregorio Vajnaldum i neodbranjivim udarcem glavom se upisao u listu strelaca - 2:1! Kakav debi doskorašnjeg ofanzivnog "veziste" PSV Ajndhovena, koji je još u petom minutu promašio "zicer"...

Sautempton je na severu Engleske došao u vođstvo pogotkom Gracijana Pelea u 24. minutu. Centrirao je desni bek Sedrik Soareš (prethodno zaradio žuti karton, pa dobio "opomenu pred isključenje"), akvizicija iz lisabonskog Sportinga, a Pele visoko skočio i glavom matirao Tima Krula.



Istovremeno na stadionu Emirejts "hladan tuš" za navijače Arsenala, od koga se očekuje da posle mnogo godina bude legitiman kandidat za titulu.

U "malom" londonskom derbiju,iznenađujući trijumf Vest Hema,predvođenog novim strategomSlavenom Bilićem - 0:2 (0:1)!



Kako je Arsenal izgubio? Nedopustivim greškama odbrane.

Dimitri Paje u 43. minutu je izveo slobodan udarac sa krilne pozicije, odbrana "tobdžija" postavila veoma lošu ofsajd zamku, a Šeiku Kujate glavom iskoristio "plivanje u prazno" Petra Čeha.


Arsenal je u nastavku utakmice "dodao gas", imao solidnu priliku preko Žirua, a onda je u 57. minutu primio još jedan "kiks gol" - 0:2!

Okslejd Čemberlen lako je izgubio loptu na 20 metara od svog gola, Mauro Zarate je napravio korak-dva u sredinu i onda prizemnim udarcem u ugao uhvatio "na spavanju" neverovatno indisponiranog Čeha.

Arsen Venger pokušao je da razdrma svoju ekipu uvođenjem nedovoljno spremnog Aleksisa Sančeza, ali za sada ni taj potez nije urodio plodom.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC