• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Babović: Nećemo biti epizodisti u Ligi Evrope

Autor mondo.rs

Fudbaleri Partizana žale za propuštenom šansom za plasman u Ligu šampiona, ocenjuju da je ona izmakla još u Belorusiji. "U Ligi Evrope nećemo biti epizoditi", kaže Stefan Babović. Pogledajte atmosferu na kraju utakmice.

 Stefan Babović: Partizan u Ligi Evrope neće biti epizodist Izvor: MN PRESS

Nije se dalo Partizanu da po treći put igra grupnu fazu Lige šampiona. Nije mu dao BATE Borisov, koji je, ipak, bio kvalitetniji, pametniji i spretniji u dvomeču.

Svi u crno-belom taboru žale za ovom šansom. Mogli su, ali nije bilo dovoljno žara u igri, a onda ih je dodatno sasekao gol beloruskog šampiona u Beogradu. Trebalo je dati potom još tri gola... Energiju sa tribina nisu uspeli da kanališu i dodatno zaplaše igrače BATE-a.

"Šteta...", bilo je prvo što je rekao Stefan Babović posle meča u kojem je Partizan ostvario Pirovu pobedu (2:1), nedovoljnu za prolaz u LŠ.

"Ozbiljan je ovo protivnik, ima iskustvo igranja u Ligi šampiona. Omeo nas je taj gol i na kraju nam je malo falilo. Ali, mislim da smo mi naš prolaz izgubili tamo. Nadam se da ćemo sledeće godine biti u fudbalskoj eliti", dodao je vezni fudbaler Partizana.

Na zapažanje da je sa tribina izgledalo kao da igrači Partizana ne veruju u prolaz, pogotovo posle 0:1 u prvih 45 minuta, Babović je odgovorio:

"Verovali smo! Ali, igraš onoliko koliko ti protivnik dozvoli. Ipak je ovo ozbiljna ekipa".

Potom se vratio na meč u Belorusiji: "Ne možeš tek tako da ih nadigraš. Mi smo tamo ostali sa desetoricom, da nismo možda smo mogli da izvučemo bolji rezultat. Ostaje žal".

Utisak je da je trener Zoran Milinković pogrešio što utakmicu nije počeo sa Sašom Ilićem, jer ipak je Partizan nešto drugo kada je on na terenu. Ilić jeste ušao u igru i proslavio jubilej - 50. utakmica u Ligi šampiona. Ipak, nije mu se posrećilo da možda poslednju sezonu obeleži igranjem u najjačem klupskom takmičenju.

Upitan da li je Saša Ilić bio potreban ranije, Babović je odgovorio: "Sale... Sale je uvek potreban, o tome ne treba ni da pričamo. Pogotovo kad se protivnik brani, on mnogo znači".

Na poluvremenu utakmice, vođe navijača Partizana pozvali su igrače da dođu do južne tribine i potom im poručili: "U drugom poluvremenu da izađete i da date tri gola kako znate i umete, a znamo da umete".

Babović se zahvalio navijačima na podršci.

"Bili su neverovatni! Svi smo u svlačionici komentarisali to. Ovo je pravi vetar u leđa za utakmice u Ligi Evrope. I treba reći da je i Liga Evrope veliki uspeh za nas".

Kad je već pomenuo Ligu Evrope, pitali smo ga da li će Partizan konačno prestati da igra samo epizodnu ulogu u tom takmičenju?

"Nadam se da ćemo ove godine igrati drugačiju ulogu, pokazali smo da možemo da igramo u Evropi. Imali smo četiri pobede, jedan remi i samo jedan poraz do sada".

Ali, pre Lige Evrope, Partizan čeka domaće prvenstvo. Da li će OFK Beograd u subotu biti velika prepreka?

"Ovo je veliko pražnjenje, malo smo i umorni od tog rima sreda-subota. Nadam se da ćemo smoći snage, koji god tim da bude igrao, da pobedimo", rekao je Babović.

Izvor: MN PRESS

Abubakar Oumaru je, uz Darka Brašanca, po opštim ocenama bio najbolji u Partizanu u sredu uveče. Trudio se, pokušavao, razigravao...

Po njegovom izrazu lica videlo se koliko mu je žao što Partizan nije uspeo.

"Bilo je mnogo teško. Znali smo da će doći da se brane, ali nismo smeli da primimo gol, jer je onda bilo još teže. Kaznili su nas iz kontre. Svi smo se borili do zadnjeg minuta. Uspeli smo da pobedimo, ali nije bilo dvoljno", rekao je napadač Partizana.

Upitan da li su igrači verovali u to da mogu da nadigraju i savladaju BATE, Oumaru je odgovorio:

"Ja sam verovao do zadnjeg minuta, ali takav je fudbal... U prvoj utakmici smo dobili onaj crveni karton. Imali smo rezultat za prolaz, ali nismo uspeli. Žao mi je svih ovih ljudi što su došli. Svaka im čast na bodrenju".

I on poručuje da će se u Ligi Evrope potruditi da bude bolje nego prethodnih sezona.

"Daćemo sve od sebe da osvajamo bodove, pobeđujemo, možda odemo što dalje...".

Ovako je bilo na početku utakmice

Partizan Bate koreografija
Izvor: MONDO

A ovako je bilo na kraju

Partizan Bate
Izvor: MONDO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC