• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener Viktorije: Stranci? Izbegavamo ih...

Autor mondo.rs

Zanimljiv razgovor trenera Plzenja i srpskih novinara posle utakmice na "Karađorđu". Objasnio je politiku kluba koji je trenutno najuspešniji u Češkoj.

Sportski je nadati se i pravi sportista mora da se bori sve dok ima bilo kakve šanse za uspeh, ali je svima u Novom Sadu i pre četvrtka bilo jasno da su šanse za plasman u Ligu Evrope minimalne.

Naspram sebe, ekipa Zlatomira Zagorčića imala je snažnu Viktoriju Plzenj, koja igra zasniva na igračima koji nisu poznati ovdašnjoj javnosti, ali koji i te kako znaju da igraju fudbal i koji su umeli da rutinski odbrane prednost 3:0. Čak i da je povećaju na ukupnih 5:0.

Tek posle dvomeča sa Vojvodinom možemo realnije da sagledamo ovosezonski uspeh Slaviše Jokanovića, koji je na putu ka plasmanu u Ligu šampiona eliminisao prvaka Češke sa svojim Makabijem.

Potom je izjavio za srpsku sportsku štampu: "Ne mogu da kažem da smo bolja ekipa od Viktorije. Recimo da smo uspeli da ih 'izvaramo', da uradimo nešto što oni nisu očekivali da možemo i uspeli smo da preokrenemo".

I Jokan, kao jako uspešni stručnjak, zna šta može iskusni tim iz Plzenja, koji je praktično u istom sastavu pretprošle godine nastupao u Ligi šampiona i u grupi sa Bajernom, Sitijem i CSKA Moskvom zauzeo treće mesto.

U čemu je ključ uspeha Viktorije? Na primer, mnogi su ovde iznenađeni činjenicom da ona praktično i nema stranaca. Inostrani fudbaleri u svlačionici prvaka Češke su samo Slovaci Matuš Kozačik, Mihal Duriš i Patrik Hrovoški, uz internacionalca iz BiH Aldina Mahmutovića.

Svi ostali su domaći igrači.

"Imamo Mahmutovića iz Bosne, imamo uglavnom slovačke i češke igrače. Viktorija ide putem da koristi igrače iz svoje zemlje i okruženja i na tome se bazira, ne na inostranim fudbalerima",rekao je u četvrtak posle utakmice trener Plzenja Karel Krejči.

Da li bi možda doveo nekog igrača Vojvodine i povećao broj stranaca?

"To je pre svega pitanje za našeg vlasnika. Ova utakmica uopšte nije bila laka i imali smo i malo sreće. Ohrabrio nas je prvi gol i tada smo malo lakše igrali"


Da li je tajna uspeha u kvalitetnom radu samo sa domaćim igračima? Da li je lakše komunicirati u svlačionici samo na jednom jeziku?

"Ne postoji jezička barijera, a sa Mahmutovićem nije problem jer je nekoliko godina u Češkoj i dobro razume, tako da tih problema nema", dodao je Krejči, koji će voditi ekipu kroz njeno treće učešće u grupnoj fazi Lige Evrope, u kojoj je najdalje stigla u takmičarskoj 2011/12, kada se uključila iz Lige šampiona i igrala nokaut fazu.

(MONDO - M. Vujičić)


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC