• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dragutinović: Nisam mogao da izgovorim "Augsburg"

Autor mondo.rs

Ivica Dragutinović bio je učesnik žreba za grupnu fazu Lige Evrope. Delom je skrojio i Partizanovu grupu. Pročitajte kako je bilo na sceni i kako vidi šanse crno-belih.

 Dragutinović: Nisam mogao da izgovorim "Augsburg" Izvor: MN PRESS



Bivši srpski reprezentativac bio je specijalni gost na izvlačenju grupa za Ligu Evrope u Monaku.

Ivici Dragutinoviću pripala je čast da izvlači klubove iz prvog i trećeg šešira, dok je sudbinu Partizana odredio Aleksandar Fraj.

ŽREB ZA LIGU EVROPE

Švajcarac je šampiona Srbije stavio u grupu sa Atletik Bilbaom, AZ Alkmarom i Augzburgom.

Odmah posle žreba Dragutinović je rekao:
"Partizan može da prođe ovu grupu. Mora samo da koristi šanse poput onih Andrijinih (Živković) u Borisovu".

Spletom okolnosti, on nije direktno skrojio sudbinu srpskog šampiona.

"Nisam izvlačio grupu u kojoj je bio Partizan, ali na kraju krajeva mislim da Partizan ima lepu grupu i da ima šanse da je prođe. Sad, pitanje je kako će sve to sprovesti u delo. Bilbao će sigurno proći, a videćemo za ostale. Mislim da Partizan ima šansu", izneo je ocenu u razgovoru sa kolumnistom MONDA Nebojšom Petrovićem.

Kako će biti Partizanu protiv Atletika?

"To će biti lepa prilika i za naše ljubitelje fudbala da pogledaju ekipu koja igra pravi španski fudbal. To je jako bitno i za Partizan. Kad pogledate sastav grupe, mislim da Partizan ima šanse da osvoji drugo mesto. Ne ako odigra kao u prvom poluvremenu protiv Borisova, ali da - ako odigra kao drugo poluvreme protiv Steaue"

Zanimljivo je bilo i u bekstejdžu, gde je nekadašnji srpski reprezentativac imao problem da izgovori ime jednog od Partizanovih rivala.

"Nisam mogao da izgovorim Augzburg, pa smo se malo zezali sa voditeljem pre programa", rekao je kroz osmeh.

Kako je bilo družiti se sa Đanijem Infantinom, generalnim sekretarom UEFA?

"Malo smo se zezali u bekstejdžu, jer su me pitali na kojem jeziku hoću da odgovaram, a ja sam rekao na španskom, jer naravno dolazim na preporuku svog bivšeg kluba, Sevilje. Ali znam i engleski i francuski, pa sam mu rekao da bi trebalo da i on nešto nauči na srpskom jeziku. Pitao me je šta i ja sam mu rekao... I stvarno je ponovio. Ekspert je zaista za jezike. Vidim da priča i ruski. Takvi ljudi su potrebni ovom sportu".

Učešće u ovakvom spektaklu veliko je priznanje za urađeno u karijeri. Dragutinović je pogledao i kratak film uoči žreba o svemu što je uradio, a uradio je mnogo. Osvojio je dva UEFA kupa, ali za jednim segmentom jako žali...

"Čovek sam koji stoji sa obe noge na zemlji. I kroz karijeru i kroz život tako idem. Bio sam svestan i tokom karijere šta smo uradili i nije tu samo pitanje to što sam uradio sa Seviljom, već mi žal ostaje zbog toga što nešto nismo uspeli da uradimo sa reprezentacijom Srbije. To je nešto što me stalno kopka. Bilo je uspona i padova, ali ta reprezentacija me jako boli. Mislim da je tu ostao žal za karijerom, koju sam stvarno uradio na najbolji mogući način, jer sam ušao 2005. u ekipu kao što je bila Sevilja".

Samo je na trenutak zastao.

"Još jednom podvlačim - žalim za reprezentacijom, jer smo imali odličnu generaciju i ne znam da li će se ikad vratiti takva generacija, jer je ostala samo Srbija bez Crne Gore, ali imamo primer 'orlića' i selektora koji voli i želi da radi na sebi. Postoji tendencija da se podigne na viši nivo", objasnio je Dragutinović.

Na ceremoniji je upitan i za pogotak sa bele tačke u penal seriji finala UEFA Kupa 2007. protiv Espanjola, kada je uz Kanutea i pokojnog Antonija Puertu doneo Andalužanima trofej, uprkos promašaju Danija Alveša.

"Nije jednostavno u takvoj situaciji, ali fudbal je tu kao i svaki drugi posao. Ako ne vežbaš i ako ne radiš, nećeš dati svoj maksimum. Imao sam sreću što sam godinu dana pre toga non-stop šutirao penale posle treninga i to je jako bitno da bi se stvorio automatizam i da bi osetio kako golman razmišlja. Bilo je tu i promašaja i verovatno mi je Palop od deset 'skidao' devet na početku, ali vremenom vidiš da ako gledaš golmana na vreme, da možeš da daš gol. Bio sam siguran u sebe, a bilo je igrača koji su i odbili da šutiraju, ali sve je to normalno. Moraš biti fizički i mentalno jak, mada ima i tehnike fudbala", nasmejao se još jednom.

Dragutinović je bio prisutan u Grimaldi forumu i u sredu, na žrebanju za grupnu fazu Lige šampiona. Ostaje žal što dan ranije nije video cedulju sa imenom srpskog šampiona...

"Liga šampiona i Liga Evrope su dve različite stvari. Mislim da je šteta za Partizan i mislim da su imali jako veliku šansu. Šteta je, zaista...".

"Pričao sam juče malo sa generalnim direktorom Vazurom i mislim da u takvim utakmicama moraš da postigneš gol na strani. To je nešto što ti donosi prednost u revanšu kad igraš kod kuće. A mislim, sa druge strane, da je Partizan imao tri stopostotne šanse za to. Mislim da je mali Živković imao dve sigurne..."
, vratio se Dragutinović prvoj utakmici protiv Borisova, pa se još jednom okrenuo ka onome što čeka crno-bele.

"Moderni fudbal se zasniva na tome da moraš da igraš ofanzivno i da daš gol više. Nisam čovek koji voli fudbal u kojem se neko brani 90 minuta, ali mislim da je danas shvatanje modernog fudbala da igraš ofanzivno i da daš gol više od protivnika. Mislim da Partizan u ovim utakmicama nema šta da izgubi i ako bude igrao otvoreno i na svaku pobedu, bez obzira da li to čak bilo i gostovanje Atletiku, mora da ide na gol više".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC