• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan - AZ na startu Lige Evrope

Autor mondo.rs

Na startu grupne faze Lige Evrope, Partizan će biti domaćin holandskom AZ Alkmaru, u koji je nedavno došao bivši igrač Partizana i Čukaričkog Rajko Brežančić.



Novu priču u Ligi Evrope Partizan će početi pred svojim navijačima 17. septembra protiv holandskog AZ Alkmara.

Taj duel dolazi samo pet dana posle "večitog derbija" protiv Crvene zvezde.

U 2. kolu, 1. oktobra, Partizan će biti gost bundseligašu Augsburgu.

U 3. kolu, 22. oktobra, Partizan dočekuje Atletik Bilbao.

U 4. kolu, 5. novembra, crno-beli odlaze u Bilbao.

U 5. kolu, 26. novembra, Partizan gostuje Alkmaru.

U poslednjem, 6. kolu, 10. decembra, Partizan će biti domaćin Augsburgu.

***Utakmica protiv Augsburga je samo tri dana pre 70. rođendana Partizana. Da se malo našalimo: s obzirom na to da se Augsburg nalazi u blizini Minhena možda će biti rođendanskog slavlja na Oktoberfestu.

I još jedan podatak:
U poslednjih 10 sezona Partizan je sedam puta učestvovao u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja (Liga šampiona ili Liga Evrope). Svi ostali klubovi iz Srbije UKUPNO jednom!

PODSETITE SE MONDO PRIČE O ATLETIK BILBAU

REAGOVANJE ZORANA MILINKOVIĆA: "
Radujemo se što smo za izvukli tri protivnika iz tri različite fudbalske škole i tri različita stila igranja, što nam svima garantuje atraktivan fudbal. Dobili smo ekipe sa kojima može da se igra i takmiči, a verujemo i u pozitivan ishod. Ne zaboravimo da je Partizan u kvalifikacijama već ostvario neke pobede, a tome ćemo težiti i u utakmicama koje slede, bez obzira na ime protivnika, naravno, uz napadačku i atraktivnu igru. Svaka utakmica u Evropi za nas predstavlja radost, pošto svako ko se bavi fudbalom oseća ih kao veliku čast i živi za njih. Mi smo mlada ekipa, u smislu da smo kratko zajedno, ali sa izraženim timskim duhom i željom za pobedama, a kroz utakmice zajedno rastemo i stasavaćemo iz dana u dan u pravu ekipu".


REAGOVANJE IZ AZ ALKMARA:

Trener Jon van den Brom: "Sve su ovo dobri timovi. Jako je lepo što ćemo imati priliku da igramo protiv Atletik Bilbaa, Augsburga, i Partizana. Unapred se radujem tim utakmicama. Imamo šansu, ali biće to težak posao. Što se tiče snage naših rivala, podsetio bih da je Bilbao nedavno razbio Barselonu 4:0, što dovoljno govori o kvaklitetu Atletika. Augsburg je stabilan Bundseligaš. Na prvi pogled, reklo bi se da je Partizan najlakši protivnik, ali ne treba potcenjivati klub iz Srbije, niti srpsku ligu. Tamo ume da bude 'vruće'".


REAGOVANJA IZ AUGSBURGA:

Trener fudbalera Augsburga Markus Vajncajrl rekao je da je zadovoljan žrebom za grupnu fazu Lige Evropa i da njegova ekipa može da iznenadi protivnike.

"Zadovoljni smo protivnicima. Dobili smo tri atraktivne ekipe i sigurno će to biti tri lepa putovanja za naše navijače. Želimo da igrao kao u Bundes ligi. U šest utakmica u Ligi Evrope možemo da steknemo veliko iskustvo i napravimo iznenađenje ili dva", rekao je Vajcajrl za klupski sajt.

Sportski direktor bundesligaša Štefan Rojter za MONDO rekao ovo:

"
Veoma smo srećni što smo došli do Lige Evrope. Intersantna grupa, očekuju nas dueli sa ekipama koje poseduju ogromno internacionalno iskustvo. Naš kapiten je Holanđanin i pre žreba imao je veliku želju da izvučemo baš Holanđane. Igrom sudbine, on je bio šampion sa AZ Alkmarom 2009, sad je naša uzdanica u zadnjoj liniji. U Beogradu nas čeka veliko iskušenje, očekujemo paklenu atmosferu. Ipak, dueli sa Bilbaom biće nešto posebno jer je to ubedljivo najaktraktivniji u našoj grupi".

Upitan koliko poznaje Partizan, odgovorio je:

"Igrao sam protiv Zvezde 1991. Znam koliko su navijači u Beogradu vatreni i emotivni. Imamo u klubu trenera golmana Miletića. On je doduše iz Hrvatske, ali često ide u Beograd da gleda utakmice. Znamo otprilike šta nas čeka. Snimaćemo Partizan narednih dana i pripremićemo utakmicu kako treba. Dueli sa Partizanom su svakako veliki izazov ali i veliko uzbuđenje za sve nas u klubu".



Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC