• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Većinu ne zanima, ali njih mora!

Autor mondo.rs

Uoči duela sa Jermenijom u Novom Sadu, reprezentativci Srbije najavljuju podizanje atmosfere pred sledeći kvalifikacioni ciklus.

 Srbija - Jermenija, šta kažu orlovi Izvor: MN PRESS

Srbija će 4. septembra u Novom Sadu protiv Jermenije nastaviti kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine. Rasplet po grupama se bliži, a za "orlove" je pred utakmicu sa Jermenijom sve jasno, u takmičarskom smislu svejedno je - pobeda ili poraz.

Izabranici Radovana Ćurčića nemaju šanse da se plasiraju na završni turnir, odnosno da u više nego prosečnoj grupi osvoje jedno od prva tri mesta (dva vode direktno na EURO, treće u baraž).

 Cilj u preostalim utakmicama protiv Jermena, Albanaca i Portigalaca popraviti utisak, ako je to ikako moguće posle svega što smo videli u prethodnim.

"Bez obzira što u rezultatskom smislu susret sa Jermenijom ne može mnogo da izmeni naš položaj na tabeli, svoje obaveze shvatamo ozbiljno. To može da bude i naš početak za novi ciklus takmičenja, koji nas očekuje već sledeće godine. Skoncentrisani smo stopostotno za meč sa Jermenijom. Već sada stvaramo dobru atmosferu za Svetsko prvenstvo Rusiji", rekao je u Staroj Pazovi Nemanja Matić.

Jedan od najiskusnijih reprezentativaca Zoran Tošić smatra da će utakmica protiv Jermenije u Novom Sadu biti sasvim drugačija, nego meč u Jerevanu pre godinu dana.

"Prvi meč protiv Jermenije došao je na početku kvalifikacija. Imali smo tada velike ambicije u tom takmičenju, ali se nije završilo po našim željama. Sada je nešto drugačije. Nemamo pritisak kao ranije, pa će to biti prilika da pokažemo naše prave vrednosti", smatra Tošić.

Fudbaler moskovskog CSKA kaže da svi treba da imaju istu želju u meču protiv Jermenije - igrači, stručni štab, novinari i navijači. To je pobeda.

"Lepa će to biti prilika da u Novom Sadu, iako bez prisustva publike, konačno zaigramo po našim željama. Imali smo tokom mog prisustva u državnom timu puno teških trenutaka. Sadašnji trenutak je nešto drugačiji, jer treći ciklus ne idemo na veliko takmičenje. To i nama igračima smeta", iskren je Tošić, koji zbog povrede prethodnih dana nije radio punim intenzitetom.

Nenad Tomović je svestan u kakvoj je poziciji naš tim u kvalifikacijama.

"Igrači znaju da po rezultatima nemaju mnogo pravo da pričaju. Ova reprezentacija, ipak, čeka novo takmičenje u kome želi da pokaže prave vrednosti. Krećemo od nule, sami u tome treba da se pronađemo i izađemo iz tog vrtloga", smatra Tomović.

"Neverovatno je kakvi nas pehovi prate u zadnjoj liniji. Ne možemo nikako da iskristališemo odbrabene redove. Posebno je to simptomatično za dva centralna beka. Svakako da česte promene u tom delu našeg tima ne idu na ruku, jer znamo da su centarhalfovi stub odbrane svake reprezentacije", rekao je Tomović.

Jermenija je osvojila jedan bod u prethodnih pet utakmica i to upravo protiv Srbije u Jerevanu.

Susret između Srbije i Jermenije igra se u petak, 4. septembra na Karađoru u Novom Sadu. Utakmica počinje u 20,45 minuta.

Na tabeli Grupe I vodi Portutalija sa 12 bodova, slede Danska i Albanija sa po 10, Jermenija sa 1 i Srbija sa minus dva boda.

Sledeću utakmicu reprezentacija Srbije igra 7. septembra u Bordou protiv Francuske. Biće to prijateljski meč. Nastavak kvalfikacija zakazan je za 8. oktobar kada Srbija gostuje Albaniji u Elbasanu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC