• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bravo i za Porto: Svi da pomognu izbeglicama!

Autor mondo.rs

Fudbalski klub Porto odlučio da konkretno pomogne ljudima koji beže iz arapskih zemalja pogođenih sukobima - po evro od svake prodate ulaznice za Ligu šampiona. Poziva i ostale klubove da učine isto.



Izbeglička kriza je globalni problem i, za razliku od pojedinih koji se ograđuju, okreću glavu... ima onih koji zaista žele da pomognu ljudima u nevolji.

Nakon što je minhenski Bajern objavio plan za pomoć izbeglicama iz arapskih zemalja, još jedan veliki evropski klub - Porto - uključio se u akciju i to vrlo konkretno.

Porto je objavio da će odvajati po jedan evro od svake prodate karte za mečeve u prva dva kola grupne faze Lige šampiona. Portugalski gigant je pozvao i ostale učesnike grupne faze Lige šampiona da učine isto.

Predsednik Porta Žorže Nunjo Pinto da Košta uputio je pismo predsedniku UEFA Mišelu Platini u kojem je, između ostalog, naveo da "niko ne može da zatvori oči na dramu koju prolaze migranti i izbeglice".

"Igrajmo za izbeglice", naslovljeno je pismo Platiniju i ostalim učesnicima grupne faze Lige šampiona, a predsednik Porta je naglasio da je fudbalska zajednica oduvek znala da pokaže solidarnost i društvenu odgovornost.



Portugalski klub, nekadašnji prvak Evrope, saopštio je da će ovaj plan sprovesti bez obzira na to da li UEFA bude dala "zeleno svetlo" za to.

Inače, Porto će prvu utakmicu u grupnoj fazi igrati protiv Čelsija 29. septembra. Čelsi vodi Žoze Murinjo, čovek koji je odveo Porto do titule prvaka Evrope te 2004. godine.

I Real Madrid je, u međuvremenu, pokazao odgovornost i humanost i saopštio da će donirati milion evra za izbeglice koje se nalaze u Španiji.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC