• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Donald: Žao mi je Holandije, najviše zbog rođaka

Autor mondo.rs

Holandski vezista iz redova Crvene zvezde o razočaravajućim rezultatima "lala" u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

/Od izveštača MONDA iz Slovenije/

Nije samo Srbija ta koja je šokirala sportsku javnost očajnim rezultatima u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. u Francuskoj.

Daleko od cilja nalazi se i reprezentacija Holandije. Trećeplasirana selekcija sa poslednjeg Svetskog prvenstva trenutno je na četvrtom mestu A grupe, bez šansi da se domogne direktnog plasmana na završni turnir, a sa dva boda manje od trećeplasirane Turske, odnosno mesta koje vodi u baraž.

O razočaravajućim rezultatima "lala", koje su u nedelju izgubile u Konji 0:3, pitali smo vezistu Crvene zvezde Mičela Donalda. Igrača koji je ponikao u Ajaksu i koji ima tri nastupa za mladu reprezentaciju Holandije.

"Čini mi se da ne igraju kao tim, ali ne bih znao zašto je tako. Mnogo je različitih mišljenja, međutim, to je skup profesionalaca i, bez obzira na jako tešku situaciju u kojoj se nalaze, voleo bih da uspeju da se domognu plasmana na EURO. Većinu igrača znam lično, ali posebno bi mi bilo drago zbog mog rođaka Džaira Ridevalda, koji je debitovao za A tim protiv Turske i odigrao svih 90 minuta. On je, takođe, 'dete Ajaksa'", rekao nam je Donald na mini-pripremama Crvene zvezde u Termama Čatež.

Ovaj 26-godišnji vezista poreklom je iz Surinama, poput Ruda Gulita, Franka Rajkarda, Edgara Davidsa, Klarensa Sedorfa, Arona Vintera, Patrika Klajverta, Džimija Flojda Haselbajnka... I sam je odigrao par nezvaničnih utakmica za reprezentaciju te države.

"Mnogo je dobrih fudbalera došlo odatle, ali naravno, ima i onih koji nisu uspeli da naprave uspešne karijere. Ima i Srbija mnogo talenata, poput Gruje (Marko Grujić) i Vuleta (Vukašin Jovanović)", istakao je Donald i posebnu pažnju posvetio saigraču iz veznog reda crveno-belih.

"Veoma je lepo imati mladog igrača pored sebe koji zna šta treba da radi. Grujić nije samo talentovan igrač, već je svestan odgovornosti koju ima i zato mislim da ga čeka velika karijera", zaključio je Donald.

Opširniji razgovor sa ovim fudbalerom, posvećen predstojećem 149. "večitom derbiju" protiv Partizana, objavićemo narednih dana.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC