• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvati oterali Niku Kovača

Autor mondo.rs

Dosadašnji selektor Hrvatske dobio je otkaz, potvrdio je predsednik HNS Davor Šuker.

Niko Kovač nije više selektor Hrvatske.

On je smenjen nakon što je Hrvatska na poslednje dve utakmice u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo zabeležila remi protiv Azerbejdžana (0:0) i poraz od Norveške (2:0).

"Dok je igre i turnira, rezultat je vodilja za sve. Na temelju jednoglasne odluke raskida se ugovor sa Kovačem i svim članovima stručnog štaba. Izvršni odbor daje mandat predsedniku da do 22. septembra da predlog za imenovanje novog selektora", rekao je Šuker.

Najveće šanse da nasledi Kovača daju se bivšem treneru Dinama Anti Čačiću.

"Nismo razgovarali o kandidatima. Znate da je za hrvatski narod vrlo bitno da odemo na Evropsko prvenstvo. To ne moram da objašnjavam. U Francuskoj smo pisali istoriju 1998. i nadam se da ćemo prebroditi ovu krizu i opet otići tamo. Setimo se kada je Štimac smenjen, morali smo da donesemo odluku preko noći. Ovaj put imamo vremena", poručio je Šuker.

Čelnik HNS nije hteo da licitira imenima kandidata za mesto selektora, ali je istako da će se lično zalagati da to bude domaći trener.

"Nemamo novca za razbacivanje. Stranac imenom i ugovorom ne garantuje plasman, zato ću svojim ugledom gurati domaćeg kandidata. Kada je reč o domaćim trenerima, svi hrvatski stručnjaci su u opservaciji, naći ćemo čoveka koji će nas odvesti na EP. Molim za jedinstvo. Svi koji možete pomoći, dobrodošli ste".

Niko Kovač je selektorsku poziciju preuzeo u oktobru 2013, kada je takođe zbog loše igre i poraza od Škotske u kvalifikacijama za SP smenjen Igor Štimac.

Hrvatska se trenutno nalazi na trećem mestu kvalifikacione grupe H za EURO 2016 sa 14 bodova, četiri manje od vodeće Italije i dva manje od drugoplasirane Norveške.

U poslednja dva kola Hrvatska će 10. oktobra dočekati Bugarsku, dok tri dana kasnije gostuje na Malti.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC