• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda "ubila" Partizan!

Autor mondo.rs

Crvena zvezda u 149. "večitom derbiju" pobedila Partizan 3:1. Odlično taktičko izdanje crveno-belih i slom Partizanove odbrane u 9. kolu Superlige. Golčina junaka Uga Vijeire.

 Zvezda "ubila" Partizan! Izvor: Mondo/ Goran Sivački

Crvena zvezda je bolja od Partizana!

Ako se neko ne slaže sa ovom konstatacijom, onda mora priznati da su crveno-beli u 149. "večitom derbiju" iskoristili sve prednosti u odnosu na protivnika i igrački, a pre svega taktički ga nadigrali i zasluženo pobedili.

Zvezda - Partizan 3:1 (1:1)!

Pobeda lidera Superlige bez ijedne mrelje. Trijmuf obeležen lepim golovima Uga Vijeire u 27. i 50, odnosno Aleksandra Kataija u 55. minutu.

Sve što je Partizan uspeo da uradi je da izjednači preko Alena Stevanović u poslednjem minutu prvog dela, u retkim trenucima kada je dolazio do daha.

U utakmici odigranoj pred više od 40.000 gledalaca na stadionu "Rajko Mitić", utisak je, za sve se pitao domaćin. Kada je želeo da napadne činio je to vrlo uspešno i pre svega efikasno. Kada je ostajao bez poleta u ofanzivnoj liniji, povlačio se na svoju polovinu i uspešno zatvarao sve prilaze Damiru Kahrimanu.

Zoran Milinković je sa Alenom Stevanovićem u ekipi i dva zadnja vezna, Stefanom Babovićem i Darko Brašancem, pokušao da iznenadi kolegu Miodraga Božovića, ali odustajanje od formacije i ofanzivne igre, koju je forsirao od početka sezone, pa sve do gostovanja u komšiluku, ispostavilo se kobno.

Ipak, odbrana Partizana pokazala je da nije za velika dela!

Napadači Zvezde umešno su koristili strah i vrlo lošu kordinaciju poslednje linije crno-belih. Posle nekoliko opasnih situacija ispred gola Partizana, gosti su u 27. minutu kapitulirali. Odlični Srđan Plavšić imao je previše prostora kada je primio loptu na 40 metara od gola protivnika, silovito se zaletao ka šesnaestercu i pravovremeno, iza leđa odbrane crno-belih, odigrao u prostor za Vijeiru, a Portugalac majstorski iskosa sa leve strane prebacio Živka Živkovića.

Izvor: Mondo/ Goran Sivački



Partizanu je nedostajao raspoloženi Saša Ilić. Najiskusniji akter derbija previše nervozan je ušao u svoj 25. prvenstveni susret za Zvezdom, što se i te kako odrazilo na izdanje crno-belog tima.

Posle gola, Zvezda je stala, a Partizam "uzeo" loptu.

Prvu veliku priliku ne koristi Alen Stevanović u 42. minutu, kada sa samo nekoliko metara ne koristi dodavanje Oumarua Abubakara. Popravni je imao tri minuta kasnije. Veoma lepu akciju Partizana krunisao je golom posle dodavanja Stefana Babovića. Marko Petković i Savo Pavićević mogli su samo da isprate bivšeg igrača Intera kako prolazi pored njih i postiže gol.

Odbrana Zvezde je u ovoj situaciji, kao i u nekoliko tokom drugog dela pokazala da, kao i protivnička, nije jači deo tima, s tim što fudbaleri Partizana to nisu umeli da iskoriste do kraja.

Derbi je praktično bio rešen posle deset minuta igre u drugom poluvremenu.

Nastavak utakmice počeo je Stevanovićevom prilikom za Partizan i Kahrimanovom odbranom . Kazna je usledila ekspresno. Neverovatnu neodlučnost odbrane crno-belih iskoristio je Ugo Vijeira, Lazar Ćirković mu nije ušao u blok, a odlični napadač je "zavukao" golčinu pod prečku sa preko 30 metara.

Sjajno!

Šampion se još nije ni oporavio od šoka, a usledio je novi. Samo pet minuta kasnije. Katai prolazi pored četvorice igrača Zvezde i pogađa ugao sa 16 metara - 3:1.

Zvezda je dva puta šutnula u drugom delu i postigla dva gola. Partizan je krenuo na sve ili ništa, napadao, stvorio tri odlične prilike, ali crno-belima, pre svega Abubakaru, nije bio dan. Od lošeg izdanja nije bilo spasa.

Zvezda je posle utakmice devetog kola pobegla Partizanu na "plus osam", s tim da "valjak" ima meč manje. Crveno-beli nastavljaju mirno, a Partizan sa velikim brigama... Az Alkmar stiže u Beograd već u četvrtak

Zvanični sastavi po protokolu:

Stadion "Rajko Mitić". Sudija: Milora Mažić.

CRVENA ZVEZDA:Kahriman - Petković, Pavićević, Jovanović, Ibanjez - Grujić, Donald - Plavšić, Katai, Srnić - Vijeira.

PARTIZAN: Ž. Živković - Vulićević, Ćirković, Balažic, Leković - Babović, Brašanac - Saša Ilić, Stevanović, A. Živković - Oumaru.

***NAPOMENA: Ne zaboravite da 149. "večiti derbi" u subotu (osim na kanalu Arene sport), možete da pratite i posredstvom Telekomovog sajta kliksport

TOK UTAKMICE

Završeno je!

92' - Leković ima veliku priliku, povratnu loptu Ninkovića šalje preko prečke.

- Nadoknada vremena samo šest minuta. Prekid kod bakljade je trajao pet minuta!

85' - Ninković menja Babovića! na drugoj strani, Luković umesto Petkovića.

- Pridigao se Jevtović, meč je nastavljen.

83' - Grujić nehotice u skoku udara Jevtovića. Fudbaler Partizana izgleda da je gore prošao... Prekid je dok se ukazuje ponoć crno-belom "vezisti".

80' - Šta je promašio Oumaru, "jedan na jedan" sa Kahrimanom, ali nije mogao gore da šutira. Propala je sjajna prilika za Partizan.

Pogledajte šansu za Abubakara Oumarua.
Izvor: YouTube



79' - Kahriman istrčavanje sprečava gol Partizana. Zaustavlja Abubakara na ivici kaznenog prostora. Crno-beli su imali situaciju "pet na tri" posle loše izvedenog prekida Zvezde.

74' - Ristić menja Plavšića! Odlična utakmica Srđana Plavšića.

72' - Božinov je šutirao, Kahriman odbrani. Zvezda se sada pametno puvukla, a Partizan ne deluje nimalo opasno. Saša Ilić je izašao. Vrlo loše izdanje kapitena "parnog valjka" na derbiju. Marko Jevtović je umesto njega.

71' - Ponovo su upaljene baklje na severu!

68' - Izmena i u Zvezdi, Vijeira izlazi, ulazo Sikimić.

64' - Prva izmena, Božinov umesto Stevanovića.

60' - Nastavljeno je u Ljutice Bogdana. Prekid je trajao tačno pet minuta.

- Zoran Lončar je taj koji bodri igrače Partizana na kratkoj pauzi!

- Igrači se povlače na klupe, jer su baklje upaljene na obe tribine iza golova.

55' - GOOOL! Aleksandar Katai! Još jedan udarac iz daljine i Živković ne nemoćan. Zvezda gazi Partizan na početku drugog poluvremena.Odbrana Partizana deluje kao da može da primi mnogo golova večeras.

grčka
Izvor: YouTube



53' - Saša Ilić je imao žuti iz prvog, a Brašanac je dobio na početku drugog.

50' - GOOOL! Kakva golčina Vijeire! Ćirković i Ilić su poklonili loptu Zvezdinom napadaču, a ovaj sa 30 metara pogodio prečku, a zatim i mrežu. Sjajno!

Pogledajte neverovatan gol Huga Vijeire za Crvena zvezda - Partizan 2:1 u 149. večitom derbiju.
Izvor: YouTube



47' - Srnić sa ivice šesnaesterca, spoljnim delom kopačke, ali tik iznad prečke.

46' - Prilika za Partizan već u prvom minutu. Oumaru je servirao loptu Stevanović, a strelac gola za Partizan pokušao da je plasira iza leđa Kahrimana. Golman Zvezde je bio siguran.

- Nema izmena. Počinje drugo poluvreme!

Navijači Partizana slave gol!



Sjajan derbi!

Zvezda je bila mnogo bolja do pogotka Uga Vijeire u 27. minutu, a onda se povukla i inicijativu prepustila Partizanu. Crno-beli su tu situaciju na terenu iskoristili i u poslednjem minutu prvog poluvremena postigli gol. Portugalac i Stevanović su pogađali cilj posle prelepih akcija.

Završeno je prvo poluvreme.

45' - GOOOL! Alen Stevanović drugi put ne greši - 1:1. Sjajna akcija crno-belih, lopta je išla od noge, a onda je usledii pas u prostor između Petkovića i Pavićevića i sigurna realizacija debitanta u dresu Partizana!

Pogledajte izjednačujući gol Partizana na 149. večitom derbiju.
Izvor: YouTube



42' - Alen Stevanović promašuje nemoguće. Šansu mu je pripremio Abubakar, a novi igrač crno-belih sa samo sedam-osam metara prebacio gol. Mogao je da bira gde će da šutira!

36' - Zvezda se malo povukla, Partizan jalovo napao, a najiskusniji na terenu, Saša Ilić, je baš nervozan. Potpuno nepotreban faul kapitena crno-belih u trenucima dok je lopta bila u posedu njegovog tima.

27' - GOOOL! Zvezda vodi, Plavšić je dobio mnogo prostora na polovini Partizana, sjurio se ka golu crno-belih, odigrao pravovremenu za Uga Vijeiru, koji majstorski sa levog krila prebacuje Živka Živkovića i pogađa gol. Zvezda zasluženo vodi. Partizanova odbrana je velika prednost crveno-belih, definitivno!

Pogledajte vodeći gol za Crvenu zvezdu na 149. večitom derbiju.
Izvor: YouTube



26' - Malo je zbog nekoliko prekida opao tempo. Inače, nerealno je bilo da obe ekipe nastave u ritmu u kojem su počele.



Šansa Kataija sa početka.

Pogledajte prvu šansu na 149. večitom derbiju.
Izvor: YouTube



19' - Partizan je u grču, Zvezda raspoloženija za igru. Odbrana crno-belih nije sigurna...



- Zvezda je bolja u prvih deset minuta!

10 ' - Velika šansa za Zvezdu. Srnić je dobio loptu od Vijeire u prostor, bio je sam povratnik u Zvezdu, pošto je prethodno umakao odbrani Partizana, ali je lopta pobegla Srniću u prijemu. Živković je izašao na vreme i uhvatio loptu.

- Napadaju oba tima! Niko ne razlišlja još uvek o odbrani!

6' - Andrija Živković stavlja na muke Kahrimana. Prilika je to bila za Partizan. Prvi, pa drugi korner. Sjajan početak na obe strane.

5' - Partizan pokazuje slabost na levoj strani, Zvezda da može mnogo preko Kataija i Petkovića. Dupli pas je prošao, prošla je i lopta kroz noge Živka Živkovića, ali u sredini nije bilo igrača u crveno-belim dresovima.

2' - Oumaru Abubakar jasno stavlja do znanja protivniku kakvu će ulogu imati na derbiju. Dobio je loptu u prostor i odmah je bilo opasno po Damira Kahrimana. Kamerunac je šutirao preko gola.

18.02 - Utakmica je počela!

18.02 - Na Severu "šetalica" na kojoj lav jede zebru. Jasno je na šta upućuje...

18.01 - Navijači Partizana skandirali Dušku Vujoševiću!

18.00 - Početak će malo da kasni, igrači tek sada izlaze iz tunela podno severne tribine.

17.57 - Preko 40.000 gledalaca na stadionu "Rajko Mitić". Čekamo početak drugog poluvremena da domaćin da i zvaničan podatak koliko je navijača prisutno na 149. "večitom derbiju".

17.49 - Prva kritična situacija na stadionu dogodila se pola sata pre početka meča. Grupa navijača Partizana na istoku doša je do kordona na istoku, počela da provocira ostale navijače i lomi stolice, ali nije bilo ozbiljnijih incidenata.

17.43 - Lepša strana derbija.



17.36 - Partizan ne samo da ima dva debitanta na "večitim derbijima", već Leković i Stevanović igraju prve utakmice za crno-bele! U Zvezdi su debitanti Kahriman, Plavšić, Donald, Ibanjez, Srnić, Vijeira i Grujić. Dakle, sedam debitanata u crveno-belom.

17.30 - Zvezda će imati podršku Poljaka.


17.27 - Stadion je pola sata pre početka već lepo popunjen.



17.13 - Poznati su sastavi. Stefan Babović kao zadnji vezni, Alen Stevanović debituje za Partizan u "večitom derbiju".

17.06 - Perica Ognjenović objasnio: "Slabosti Zvezde i Partizana? Ne sviđa mi se trenutno kako igraju oba tima"!

17.03 - Poslednji jedanaesterac za Partizan u "večitim derbijima" dosuđen je 18.marta 1995. godine. Najviše dosuđenih penala na jednoj utakmici – tri. Dosudio ih je Stevan Kuzminac u 46. derbiju, 7. juna 1970. na stadionu Crvene zvezde (1:1). Ratomir Dujković dva puta sačuvao mrežu Zvezde (Dane Petrović i Moca Vukotić izvodili jedanaesterce), a Milovan Đorić realizovao penal.

17.00 - Prignoze bivših igrača za TV Arena sport:

Saša Stamenković 6:0
Milivije Ćirković 0:2
Milan Biševac 3:1
Branko Rašović 1:2
Goran Bunjevčević 3:0
Igor Duljaj 0:1
Miloš Đelmaš 1:2
Perica Ognjenović 1:0
Nebojša Vučićević 1:2
Mihailo Pjanović 3:1
Ivica Iliev 1:2

16.55 - Najčešći rezultat bio je 1:1 (čak 20 puta), a 11 puta je derbi završen najnepopularnijim rezultatom – 0:0.

16.49 -Ako Saša Ilić bude u startnoj postavi ili uđe kao rezerva upisaće 25. nastup u "večitom derbiju".

16.48
- Saša Stamenković za televiziju Arena sport prognozirao ubedljivu pobedu Zvezde - 6:0!

16.42 - Oko stadiona je velika gužva. Kapacitet je smanjen za 10.000 mesta zbog bezbednosti. Za 149. "večiti derbi" angažovano je preko 2.500 policajaca.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC