• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bajern slavio iz sumnjivog penala u 90. minutu!

Autor mondo.ba

Fudbaleri Augsburga ponovo su iznenadili Bajern u Minhenu, imali su pobjedu u džepu, ali su na kraju ostali kratkih rukava i to iz sumnjivog jedanaesterca u 90. minutu. Borusija Dortmund takođe maksimalna.

Fudbaleri Augsburga ponovo su iznenadili Bajern u Minhenu, imali su pobjedu u džepu, ali su na kraju ostali kratkih rukava i to iz sumnjivog jedanaesterca u 90. minutu. Borusija Dortmund takođe maksimalna.

POVEZANE VIJESTI

Nakon što su prethodne sezone šokirali prvaka na "Alijanc Areni" izuzetno defanzivnom igrom i kontranapadima, kao i nedavno u Kupu Njemačke (1:2) isti recept upalio je i u subotu u prvenstvenom meču protiv ekipe Pepa Gvardiole.

Augsburg se branio "murinjovski", svim raspoloživim sredstvima jer je u Minhen došao po bod, bio blizu da osvoji sva tri, ali je na kraju ostao bez ičega i to zbog veoma diskutabilne odluke i to linijskog sudije.

Napadač Bajerna Daglas Košta se zabio u defanzivca Augsburga Markusa Fojlnera, glavni arbitar Knut Kirher nije dosudio ništa, ali je nakon signalizacije svog pomoćnika promijenio odluku i pokazao na bijelu tačku, koju je u gol i pobjedu pretvorio Tomas Miler!

...
Izvor: YouTube

Kormilar Augsburga Markus Vajncler kiselo se osmijehnuo, posebno jer je već dva puta nadmudrio Gvardiolu i očigledno je pronašao "žicu" kako da se suprotstavi španskom stručnjaku.

Sve je išlo kako treba po njegovim zamislima pošto su gosti poveli golom Aleksandera Esvajna fantastičnim volej udarcem u finišu prvog dijela!

Bavarski gigant nije gubio glavu iako je njegove napadače do ludila dovodio golman gostiju Marvin Hic, koji je "skinuo" barem četiri - pet stopostototnih šansi Tijagu Alkantari, Ćabiju Alonsu, i posebno Robertu Levandovskom.

Ipak, kapitulirao je u 77. minutu poslije akcije Levandovskog. Poljak je nanizao nekoliko igrača Augsburga, proslijedio do Tomasa Milera, koji umjesto da mu vrati loptu, šutirao ka golu i to je odbranio Hic. Ali "odbijanac" s nekoliko metara Levandovskog nije mogao - 1:1.

I kad se očekivao remi, sudija Knut Kirher je odlučio da malo "pogura" Bajern...

Borusija iz Dortmunda je takođe imala čak dva kaznena udarca i nastavila s maksimalnim učinkom i to poslije teškog gostovanja u Hanoveru (2:4).

Nije tako izgledalo na početku jer su "milioneri" gubili od 18. minuta poslije gola Poljaka Artura Sobieha, ali su do poluvremena okrenuli rezultat pogocima Pjer-Emerika Obemejanga iz penala i Henrika Mktirijana u 44. minutu.

U nastavku je domaći tim ponovo izjednačio golom Sobiaha, ali je novo vođstvo Borusiji donio autogol Brazilca Martinsa Felipea u 67. minutu. Pobjedu je iz drugog penala "ovjerio" ponovo Obemejang.

Interesantan je bio sudar dvojice bosanskohercegovačkih reprezentativaca u Berlinu, Tonija Šunjića i Vedada ibiševića, ali se radovao više novi napadač Herte, iako je defanzivac "švaba" bio strijelac na svom debiju (2:1).

Pogledajte prvi gol Tonija Šunjića u dresu Stuttgarta! BRAVO ZMAJU!Lajkujte našu stranicu i podržite nas! www.amsport.info

Posted by AM Sport on субота 12. септембар 2015.

Iznenađenje je napravio i Darmštat slaveći u Leverkuzenu protiv Bajera (0:1), a iznenađenjem se može okarakterisati i remi Volfsburga u Inglštatu (0:0).

Ajntraht je u posljednjem subotnjem meču "zgromio" Keln rezultatom 6:2 (4:1), a najzaslužniji za ubjedljiv trijumf bili su Aleksander Majer, trostruki i Luk Kastanjos, dvostruki strijelac.

U 23. minutu bilo je 3:0 i praktično je ekipa iz Frankfurta riješila utakmicu. Ipak, tračak nade za "jarčeve" ukazao se u 28. minutu kad je smanjio Entoni Modeste, ali je ekpresan odgovor stigao nakon dva minuta i pogotka Luka Kastanjosa.

"Petardu" je kompletirao Haris Seferović, ponovo je Keln smanjio golom Dominika Hajnca, da bi tačnu na ubjedljiv trijumf Ajntrahta stavio Aleksander Majer za "het-trik" - (6:2).

BUNDESLIGA, ČETVRTO KOLO

Bajern - Augsburg 2:1 (0:1)
/Levandovski 77, Miler 90 pen - Esvajn 43/

Hanover - Borusija Dortmund 2:4 (1:2)
/Sobieh 18, 53 - Obemejang pen 35, 85, Mkitarijan 44, Felipe autogol 67/

Hertha - Štutgart 2:1 (2:1)
/Haraguči 13, Lustenberger 45+3 - Šunjić 36/

Inglštat - Volfsburg 0:0

Leverkusen - Darmštat 0:1 (0:1)
/Sulu 8/

Ajntraht - Keln 6:2 (4:1)
/Majer 4, 23, 87, Kastanjos 15, 30, Seferović 73 - Modeste 28, Hajnc 81/

Nedjelja
Hofenhajm - Verder (15.30 h)
Šalke - Majnc (17.30)

Petak

Borusija Menhenhgladbah - HSV 0:3

TABELA: Borusija Dortmund 12, Bajern Minhen 12, Volfsburg 9, Keln 7 , Ingolštat 7, Ajntraht Frankfurt 7, Herta 7, Majnc (-1) 6,HSV 6, Bajer Leverkuzen 6, Darmštat 6,Šalke (-1) 4, Verder (-1) 4, Hanover 1, Augzburg 1, Hofenhajm (-1) 1, Štutgart 0, Borusija Menhengladbah (+1) 0.


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC