• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Benteke za špice, Marsijal za pobedu!

Autor mondo.rs

Posle očajnog poluvremena Mančester junajted i Liverpul zaigrali bolje i gledaocima pružili tri gola za uživanje. Marsijal debitovao golom, a Benteke pogodio "makazicama"!

Na poluvremenu najvećeg derbija Engleske, između Mančester junajteda i Liverpula (ako postoji dilema), nije bilo golova, a ni uzbuđenja.

A onda, goleada.

Mančester junajted je savladao Liverpul na svom "Old Trafordu" rezultatom 3:1, a mirisalo je na dosadnu utakmicu. Golove za domaći tim su postigli Dejli Blind u 49. minutu, pa onda Ander Erera iz penala u 70. minutu, da bi uzbuđenje u finišu doneo Benteke - pogodio je makazicama u 84. minutu.

Ali, titula heroja meča pripala je tinejdžeru od 80 miliona evra, Antoniju Marsijalu koji je dva minuta kasnije solo prodorom potvrdio pobedu. Kakav debi!

Junajted je dominirao u posedu lopte u prvom poluvremenu, ali iz toga nisu uspeli da stvore ozbiljnu šansu. Za prvih 45 minuta viđena su samo tri udarca - a nijedan nije išao u okvir gola.

Trošio je u ovom prelaznom roku Luj van Gal, a na poslednje pojačanje Entonija Marsijala dao je 80 miliona evra, ali ni to, pa ni povreda Vejna Runija, nije bilo dovoljno da bi ovaj počeo meč.

U sastavu Mančester junajteda nema nijednog igrača iz Mančestera, a u sastavu Liverpula nijednog fudbalera iz Liverpula.

Umesto njega šansu je dobio Maruan Felaini, koji ponovo "glumi napadača", kao što je to radio više puta u toku prethodne sezone.

Iznenađenje i među stativama - umesto odličnog Serhija Romera počeo je David de Hea, koji je konačno "mentalno spreman" pošto je dobio novi ugovor.


Golove je "prizvao" Dejli Blind u 49. minutu. Mata je "napravio foru" kod slobodnog udarca, poslao je po zemlji za Blinda, a štoper je fantastično plasirao u gol Minjolea.

Mnoge je iznenadilo gde je Ander Erera i zašto ne počinje utakmice, a on je poverenje Van Gala prvo iskoristio protiv Briža, a sada i protiv Liverpula. Dobio je loptu u prostor i izborio penal posle faula neiskusnog Gomeza. Uprkos nepisanom pravilu, uzeo je loptu i pogodio za 2:0.

Benteke
Izvor: Dailymotion

Najlepši trenutak meča viđen je u 84. minutu kada je Benteke, u stilu Vejna Runija ili Ognjena Ožegovića, uhvatio volej makazicama i postigao spektakularan gol.

Ipak, "momentum" mu je ukrao je Antoni Marsijal koji je ušao u drugom poluvremenu, i posle slalom pored Škrtela, loptu poslao u suprotni ugao za 3:1.

U ranijim mečevima dana videli smo dosta uzbudljivije utakmice. Dan je "otvorila" pobeda Evertona nad Čelsijem 3:1, a začinile su ga pobede Arsenala nad Stoukom i Mančester sitija nad Kristal Palasom u 90. minutu.

subota:

Arsenal - Stouk 2:0 (1:0)
/Volkot 31, Žiru 85/

Kristal Palas -Mančester siti 0:1 (0:0)
/Ihenačo 90/

Norič - Bornmut 3:1 (1:0)
/Džerom 35, Hulahan 52, Džarvis 67 – Kuk 82/

Votford - Svonsi 1:0 (0:0)
/Igalo 59/

VBA - Sautempton 0:0

Everton - Čelsi 3:1 (2:1)
/Nejsmit 17, 22, 82 - Matić 36/

Mančester junajted - Liverpul 3:1 (0:0)
/Blind 49, Erera 70, Marsijal 86 - Benteke 84/


nedelja:
Sanderlend - Totenhem
Lester - Aston Vila

ponedeljak:
Vest Hem - Njukasl

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC