• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Arsenal pao u Zagrebu, Rajku četiri od Čelsija!

Autor mondo.rs

Dinamo iznenadio Arsenal u sred Zagreba i slavio 2:1, Roma i Barselona odigrali 1:1 u Rimu, a Bajern i Čelsi ostvarili rutinske pobede.

Sjajno veče u Ligi šampiona širom Evrope!

Zagrepčani su priredili "ružan" doček Arsenalu i pobedili 2:1, Roma i Barselona su remizirali na Olimpiku, a Čelsi je pogodio četiri puta u mrežu gola koju je čuvao Predrag Rajković, Bajern i Čelsi Rutinski.

Juče su goleade najavili Real Madrid i Sevilja, a isti trend su danas nastavili i ostali timovi Lige šampiona.

Veliko iznenađenje, veće i od onoga koji je u utorak napravio PSV protiv Junajteda, priredio je Dinamo iz Zagreba koji je slavio protiv Arsenala 2:1, sa igračem više.

Poveli su u 34. minutu posle gola Josipa Pivarića. On je dobio sjajnu loptu Sudanija "kroz odbranu" Arsenala, a on uz pomoć Ospine i Gabrijela poslao loptu u mrežu. Posao Zagrepčanima olakšao je i Olivije Žiru koji je dobio dva žuta kartona za 40 minuta, pa samim tim i zaradio isključenje.

Čileanac Fernandez je u 58. minutu sjajno skočio na prvoj stativi i savladao Ospinu. Do kraja je samo Teo Volkot uspeo da smanji, ali ne i da "ubode" bod protiv Dinama.

Derbi dana se igrao na rimskom "Olimpiku".

Barselona je bila apsolutni favorit protiv Rome, ali je na kraju kući otišla samo sa bodom u džepu. A mogla je i sa manje, ali i sa više.

Poveli su Katalonci u 21. minutu preko gola Luisa Suareza. Dinj je ostao da leži na travi, Ivan Rakitić je uzeo loptu, zavrnuo na drugu stativu, a tamo se našao Urugvajac i glavom smestio loptu u mrežu. Pravdu je u svoje ruke uzeo Alesandro Florenci. Krenuo je sam po desnoj strani, pogledao ka golu Ter Štegena i fantastičnim šutem savladao golmana Barselone sa gotovo 50 metara.

Predrag Rajković je imao vatreno krštenje na "Stamford Bridžu" i neće po dobrom pamtiti svoju prvu utakmicu u Ligi šampiona. Već u 4. minutu oborio je Vilijana i napravio penal, ali je imao sreće da Eden Azar šutira visoko preko gola.

Međutim, Čelsi se dokazao u nastavku meča i slavio na kraju 4:0, a prvi gol ide na dušu Rajkovića. Vilijan je izveo slobodan udarac sa 35 metara, lopta je odskočila i niko je nije dotakao, pa je Rajković morao da je "vadi" iz mreže. Posle toga pogodili su i Seks Fabregas i Dijego Kosta, za svoje prve golove u Ligi šampiona u dresu Čelsija, a upisao se i Oskar iz još jednog penala. Nemanja Matić i Branislav Ivanović presedeli su čitav meč na klupi Čelsija.

U ostalim mečevima Bajern je rutinski savladao Olimpijakos golovima Tomasa Milera i Marija Gecea, Zenit je iznenadio Valensiju u gostima zahvaljujući insipraciji neverovatnog Hulka.

Leverkuzen je bio ubedljiv protiv BATE Borisova 4:1, golovima Čalhanoglua i Ernandeza, dok je za beloruskog predstavnika, koji je eliminisao Partizan, pogodio srpski štoper Milunović.

Viđeni su i prvi remiji u ovogodišnjoj Ligi šampiona, pa je Gent odoleo Lionu (sa dva igrača manje) i izborio veliki bod. Bilo je 1:1, a Aleksandar Lakazet je promašio "tri boda" u 90. minutu sa penala. Po dva gola su postigli i Porto i Dinamo Kijev, u utakmici u kojoj je Iker Kasiljas stigao Ćavija u broju utakmica u Ligi šampiona.

Nove zanimljive utakmice čekaju nas već za dve nedelje.

UŽIVO, DRUGA POLUVREMENA:

- Kraj svih mečeva.

- Lion promašuje penal u 90. minutu za trijumf protiv Genta. Još jedan crveni karton su dobili Belgijanci, ali je Aleksandar Lakazet promašio "sa kreča".

- Bajern potvrđuje pobedu protiv Olimpijakosa. Na 2:0 u 89. minutu povećava Mario Gece na asistenciju Kinslija Komana, koji je na pozajmici iz Juventusa. Tomas Miler povećava na 3:0, sada iz penala.

- Zanimljivo je i u Kijevu gde je Porto ponovo poveo preko Abubakara, ali je Bulajski izjednačio u 89. minutu za 2:2.

- Dinamo u Ligi šampiona (grupna faza) 3-5-16. u poslednja dva učešća (2011/12 i 2012/13) 0-1-11! Gol-razlika u poslednja dva učešća (0-1-11) bila im je 4:36

- Čelsi ide na 4:0 strelac je Fabregas, izgleda da je i on razbio maler koji ga prati od početka sezone. Pre toga je zabeležio i asistenciju. Samo se još Azar čeka.


- Ćorić je izašao pred Ospinu, ali promašio, a onda minut kasnije smanjuje Volkot na 2:1. Može li Arsenal do preokreta?

- Leverkuzen ide na 4:1, Čahlanoglu iz penala.

- Kao što smo rekli, Zenit preokreće 2:3! Aksel Vicel se izborio za poziciju na ivici kaznenog prostora i preciznim udarcem savladao golmana Valensije.

- Valensija ne da tri boda!

Rezerva Andre Gomeš postiže gol u 73. minutu. Prošao je po levoj strani, zalomio protivničkog beka, a onda raspalio po lopti za 2:2. Ovde još ništa nije gotovo!

- Podvig Genta!

Stižu do izjednačenja protiv Liona u 68. minutu, iako imaju igrača manje. Strelac je Švajcarac Danijel Milicević.

- Čelsi čuva obraz Premijer lige.

Posle poraza dva Mančestera, a sve je izvesnije i Arsenala u Zagrebu, Čelsi vodi protiv Makabija 3:0. Konačno se upisuje i Dijego Kosta u Ligi šampiona... Rajković sada ništa nije mogao da uradi. Kosta je iz prve šutirao, a njegov čuvar nije pokušao ni da blokira udarac.

- Golovi u Gentu i Leverkuzenu. Lion je konačno uspeo da iskoristi to što ima igrača više i preko Kristofa Žalea dolazi do 1:0 u 58. minutu, a Leverkuzen ide na velikih 3:1 protiv BATE-a. Čičarito je strelac, u svom stilu. Sačekao je jednu loptu u šesnaestercu i samo je ubacio u mrežu.

- Dinamo vodi 2:0! Kakva bruka Arsenala! Čileanac Žunior Fernandes je strelac u 58. minutu posle kornera i udarca glavom sa prve stative.


- Valensija smanjuje protiv Zenita na 1:2. Žoao Kanselo je strelac u 54. minutu, a trener Nuno Espiritu Santu je zamenio dva igrača na poluvremenu. Ušli su Pako i Andre Gomeš. Može li do preokreta španski tim?

- Ako Čalhanoglu igra sjajno ove sezone, šta tek reći za Tomasa Milera?

Bajern konačno vodi u Pireju, a gol je postigao upravo on u 52. minutu. Prelep pogodak iskosa sa leve strane preko golmana Rodriga.


- Novo vođstvo Leverkuzena. Hakan Čalhanoglu nastavlja sjajnu seriju ove sezone i u 49. minutu postiže gol posle dosta sreće. Šutirao je po zemlji, lopta je pogodila jednog igrača BATE-a i lobovala golmana.

- Koliko loše igra Eden Azar ove sezone? Ovoliko.


UŽIVO, PRVA POLUVREMENA:

- Hulk je ponovo pokazao kakav je bombarder!

- Ako ste propustili golčinu Florenci sa 50 metara obavezno pogledajte ovde.
- Novi penal za Čelsi, ali sada ne šutira Azar. Odgovornost je preuzeo Oskar i postigao svoj prvi gol ove sezone. Čelsi vodi 2:0 na poluvremenu. Sada je Ben Haim, bivši igrač Čelsija napravio penal, a Rajković otišao na pogrešnu stranu.


- Ovako je BATE došao do 1:1 protiv Leverkuzena. Sjajni Milunović, pogledajte gol!

- Golčina i na Mestalji!

Hulk je još jednom matirao golmana Domeneka fantastičnim golom. Velika prednost za Zenit na poluvremenu od 2:0.

- Drama u Zagrebu!

Olivije Žiru em što ne može da pronađe formu od početka sezone, sada je ostavio Arsenal na cedilu u sred Zagreba. Zaradio je drugi žuti karton za 40 minuta.

I Gent ostaje sa igračem manje protiv Liona, isključen je Dežeger.

- KAKAV GOL U RIMU!

Alesandro Florenci je išao po desnoj strani i činilo se da šalje loš centaršut za Džeka, ali je on u stvari lobovao Ter Štegena sa gotovo 40 metara od gola. Spektakularan gol!

Po njegovom pogledu na usporenom snimku, čini se kao da je postojala namera da lobuje Ter Štegena, koji je izašao sa gol linije.


- Nevolja po Čelsi, igrač koji je izborio penal i postigao gol izlazi iz igre zbog povrede. Vilijana menja Dijego Kosta.

- Dinamo vodi u Zagrebu protiv Arsenala!

Ludnica na tribinama Maksimira, gde pred 15 hiljada navijača Dinamo vodi preko Josipa Pivarića!

- Luis Suarez dovodi Barselonu u vođstvo u Rimu posle vrlo sporne odluke sudije. Lukas Dinj je ostao na travi povređen, ali je Rakitić nastavio napad i pogodio Suareza u glavu za 1:0.

- Dinamo Kijev vodi protiv Porta, golom Guseva u 20. minutu, ali odmah gosti iz Portugala uzvraćaju preko Abubakara u 23. minutu

- Izborio je penal koji su njegovi saigrači promašili, pa je morao sam da dovede Čelsi u vođstvo. Vilijan je u 15. minutu savladao Rajkovića iz slobodnog udarca za 1:0. Očajna procena srpskog golmana.

- BATE stiže do 1:1, i to preko Srbina! Visoki štoper odlično se snašao i doneo prvi gol beloruskoj ekipi u ovom takmičenju, ove sezone.

- Zenit stiže do vođstva protiv Valensije na Mestalji. Strelac je Hulk. Prošao je Dani kroz sredinu Valensije i dodao na stranu za najboljeg fudbalera ovog tima, a ovaj preciznim udarcem u dalji ugao savladao golmana Domeneka.

- Nije počelo dobro po Predraga Rajkovića u Ligi šampiona.

Njegova prva utakmica u ovom takmičenju počela je time što je napravio penal u 5. minutu igre nad Vilijanom, dobio žuti karton, ali imao sreće da Azar šutira preko gola.

- Prvi gol dana pao je u Leverkuzenu!

Tamo je Mehmedi u 4. minutu doveo domaći Bajer u vođstvo protiv BATE-a, ekipe koja je izbacila srpskog predstavnika Partizan.

- Mislili ste da je Žoze Murinjo blizu otkaza zbog lošeg početka sezone? Ceo "Stamford bridž" uzvikuje njegovo ime.

- Ovako je na Olimpiku.


- Iker Kasiljas takođe postavlja, odnosno izjednačuje rekord. Stigao je Ćavija po broju odigranih mečeva u Ligi šampiona, ali se to nije desilo u dresu Real Madrida nego Porta. Njegova 151 utakmica je protiv Dinama iz Kijeva.

- Ovo je važna utakmica i za Lionela Mesija jer će protiv Rome oboriti još jedan rekord. Postaje najmlađi igrač sa odigranih 100 utakmica u Ligi šampiona. Oborio je Raulov rekord. A juče ga je Ronaldo prestigao po broju datih golova u Ligi šampiona, pa eto novog izazova.


- Murinjo je dobro promešao karte, pa su iz prve postave izostali i Nemanja Matić i Branislav Ivanović, pa je jedini predstavnici Srbije na ovoj utakmici, za sada, biti iz redova Makabija - Slaviša Jokanović, Nikola Mitrović i Predrag Rajković.

Anketa

Ko osvaja Ligu šampiona ove sezone?

  • Barselona

    14.29% (5)

  • Real Madrid

    14.29% (5)

  • Bajern Minhen

    20% (7)

  • Juventus

    2.86% (1)

  • Čelsi

    5.71% (2)

  • Mančester siti

    11.43% (4)

  • Mančester junajted

    14.29% (5)

  • Roma

    0% (0)

  • Arsenal

    2.86% (1)

  • Atletiko Madrid

    0% (0)

  • PSŽ

    11.43% (4)

  • Niko od navedenih

    2.84% (1)

REZULTATI UŽIVO:

Grupa E:

Roma - Barselona 1:1 (1:1)
/Florenci 31 - Suarez 21/

Leverkuzen – BATE 4:1 (1:1)
/Mehmedi 4, Čalhanoglu 49, 75, Ernandez 59 - Milunović 13/

Grupa F:

Dinamo Zagreb – Arsenal 2:1 (1:0)
/Pivarić 24, Fernandes 58 - Volkot 79/

Olimpijakos – Bajern 0:3 (0:0)
/Miler 52, 90, Gece 89/

Grupa G:

Čelsi – Makabi 4:0 (2:0)
/Vilijan 15, Oskar 45+2, Dijego Kosta 58, Fabregas 80/

Dinamo Kijev – Porto 2:2 (1:1)
/Gusev 20, Bulajski 89  - Abubakar 23, 81/

Grupa H:

Valensija – Zenit 2:3 (0:2)
/Kanselo 54, Gomeš 73 - Hulk 9, 45, Vicel 76/

Gent - Lion 1:1 (0:0)
/Danijel Milicević 68 – Žale 58/

REZULTATI OD UTORKA:

Grupa A

PSŽ – Malme 2:0 (1:0)
/Di Marija 4, Kavani 62/

Real Madrid – Šahtjor 4:0 (1:0)
/Benzema 30, Ronaldo pen 55, pen 64, 81/

Grupa B

Volfsburg – CSKA 1:0 (1:0)
/Draksler 40/

PSV - Mančester junajted 2:1 (1:1)
/Moreno 45+2, Narsing 57 - Depaj 41/

Grupa C

Galatasaraj - Atletiko Madrid 0:2 (0:2)
/Grizman 18, 25/

Benfika – Astana 2:0 (0:0)
/Gaitan 51, Mitroglu 62/

Grupa D

Mančester siti – Juventus 1:2 (0:0)
/Kjelini ag 57 - Mandžukić 70, Morata 81/

Sevilja - Borusija Menhengladbah 3:0 (0:0)
/Gameiro pen 47, Banega pen 66, Zomer ag 84/

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC