• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zlatna lopta" 11. januara

Autor mondo.rs

Svečana ceremonija dodele "Zlatne lopte" najboljem fudbaleru sveta za 2015. održaće se u Cirihu 11. januara, saopštila je Međunarodna fudbalska federacija.

Ko je bio najbolji igrač planete ove godine saznaćemo 11. januara, kada će FIFA u saradnji sa "Frans fudbalom" dodeliti prestižno proznanje "Zlatna lopta" (Ballon d'Or).

Od kada je organizovana zajednička akcija dodele "Zlatne lopte" samo dvojica igrača bili su laureati – Lionel Mesi i Kristijano Ronaldo.

Fudbaler Barselone, Argentinac Lionel Mesi čak tri puta zaslužio je taj trofej (2010, 2011, 2012), a najozbiljniji je kandidat da se okiti istom nagradnom i ove godine budući da je sa katalonskim klubom osvojio triplu krunu.

Kristijano Ronaldo, najbolji igrač Real Madrida, dobio je laksavo priznanje pretprošle i prošle godine, kada je u jakoj konkurenciji nadmašio Mesija i Manuela Nojera, golmana reprezentacije Nemačke, koja je osvojila Svetski kup.

Argentinac i Portugalac imaju i po jedan trofej pre toga - Ronaldo 2008, a Mesi 2009. godine.

Pored proglašenja najboljeg fudbalera, saopštiće se i ime najuspešnije igračice, najboljeg trenera, a biće dodeljena i nagrada "Ferenc Puškaš" za najlepši gol, kao i specijalne nagrade za fer-plej i za doprinos fudbalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC