• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Maminjo blista: Namešta bratu reprezentaciju

Autor mondo.rs

Čelnik Dinama smatra da je njegov brat Zoran pobedom protiv Arsenala u Ligi šampiona potvrdio da je velemajstor svog znata i da je spreman za klupu Hrvatske.

 Zdravko Mamić se raduje pobedi Dinama zbog brata velemajstora Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Dinamo je šokiralo Arsenal na Makismiru u sredu uveče u prvom kolu Lige šampiona (2:1), nakon čega je nastala prava euforija u Hrvatskoj.

Zagrebački klub ostvario je prvi trijumf nad nekim enlgleskim timom, ali i prvu pobedu u Ligi šampiona posle 16 godina. Prethodno su 29. septembra 1999. godine pobedili Šturm.

Očekivano igrači su sijali od sreće, pobedu su uglavnom posvećivali porodici, dok je Čileanac Fernandez drugi gol, na iznenađenje svih, posvetio Ivanu Zamoranu, svom idolu iz dečačkih dana, koji je imao saobraćajnu nesreću u Buenos Airesu.

Trener Dinama Zoran Mamić rekao je da je Dinamo konačno zasijao i dokazao da ima tim za velika dela i to samo zato što su igrači verovali i fanatično se borili do poslednjeg atoma snage na terenu.

"Enormno sam srećan zbog pobede nad Arsenalom i svaka čast mojim igračima jer su ispunili sve što smo se dogovorili i zato smo nagrađeni. Pobedili smo u Ligi šampiona nakon dugo vremena. Dobro smo skautirali Arsenal, zahvaljujući i informacijama od Slavena Bilića i Nikole Jurčevića i zahvalan sam im na tome.Ipak, bez truda moje ekipe to ništa ne bi vredelo - odradili su veliki posao. Potajno sam se nadao da možemo da napravimo čudo, jer smo bili veoma koncentrirasan na ovaj meč. O debaklu nisam razmišljao, jer sam znao da možemo fizički da pariramo Arsenalu, koji se nije snašao protiv ekipe koja zna da čuva loptu", izjavio je hrvatskim medijima posle istorijskog trijumfa Zoran Mamić, čiju ekipu u narednom kolu očekuje duel sa Bajernom.

Veliku radost posle pobede nije krio ni Zdravko Mamić. On je pohvalio sve, a posebno je apostrofirao svog brata.

'Doživljavali smo neviđene udarce, ali ovo je bila noć naših igrača i navijača, a naravno i trenera Zorana Mamića. Naši igrači su hrabri, sposobni znalci, a trener Zoran Mamić pokazao je da je vrhunski velemajstor. Ali on nije samo moj brat, on je veliki trener", izjavio je Zdravko Mamić za "Sportske novosti".

Iskusni vuk Zdravko Mamić udario je hvalospev po bratu Zoranu u želji da mu trijumfom nad Arsenalom "namesti" klupu reprezentacije Hrvatske, koja je upražnjena posle smene Nika Kovača.

U prvi plan poslednjih dana iz mora imena izdvojili su se Ante Čačić i Zoran Vulić, dok je u senci u konkurenciji bio i Zoran Mamić. Popularni maminjo smatra da je veliki trijumf protiv velikog Arsenala jasan znak da njegov brat treba da preuzme nacionalni tim.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC