• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Babović: Velika pobeda za koju ja nisam zaslužan!

Autor mondo.rs

"Fudbal je individualni sport kad Partizan izgubi, a ja krivac. Kad pobedimo...", rekao je Stefan Babović posle utakmice sa AZ Alkmarom u kojoj je bio jedan od najboljih.

 Velika pobeda za koju ja nisam zaslužan! Izvor: MN PRESS

Kakav god ishod da je, kakvu god Partizan igru pružio, kako god Stefan Babović odigrao, crno-bela javnost biće podeljena.

Postojaće oni koji će mu zviždati i kad se slavi, kao i oni koji će mu aplaudirati kad se tuguje.

Tako je bilo i ove večeri u Humskoj gde se 12.000 vernih navijača (toliko ih je u ovom trenutku, jer su ostali odlučili da ne dođu) okupilo da bodri šampiona Srbije na debiju u Ligi Evrope i, potom, proslavi pobedu nad AZ Alkmarom od 3:2.

Pobedu koja se čekala 2.101 dan.

Ni to nije bilo dovoljno da kapiten ekipe u trenucima kada je Saša Ilić na klupi, Babović, napusti teren bez da mu se zviždi.

"Bilo je 50:50. Zanimljivo... Morao sam da pozdravim ove što su me podržavali. A, ove što nisu - nisam... (smeh)", rekao je Babović posle utakmice.

"Rekao sam... Nisam čovek koji će da kuka, ovo je moj krst i ja ću da ga nosim. Zna se da se izgubi u Partizanu to je onda individualni sport i ja sam kriv, kad se pobedi onda nisam zaslužan ništa. To je tako i nema problema, ja ću to da nosim. I neka je tako, samo neka su ostali igrači mirni i da igraju bez pritiska", istakao je i dodao:

"Nije lako igrati u Partizanu. Ja ovo volim i šta god neko mislio, ovde sam iz ljubavi. Ne igram zbog finansija i to me ne zanima".

O drugom golu gostiju sa igračem manje, koji je malo spustio atmosferu u trenucima slavlja, rekao je...

"Možda je dobro da ne porastu previše ambicije, jer nas čeka Bilbao koji je pobedio 4:0 Barselonu. To su ekipe koje igraju sa nenormalno dobrim igračima, biće pravi izazov da igramo s njima".

Da li ovu pobedu posvećujete Milanu Blažić (novinaru Novosti), kojem je danas rođendan? Ovo su predstavnici medija prvo pitali Babovića...

"Da. Apsolutno. Srećan rođendan. Nisam znao. Apsolutno...", rekao je igrač Partizana.

Potom je prokomentarisao...

"Izuzetno puno nam ovo znači, posle derbija i poraza, trebalo je izdržati sliku koja je stvorila u javnosti, ali to je negde i prirodno s obzirom na loš početak sezone", rekao je i dodao:

"Na trenutak mi se učinilo kao da je sve umrlo. Pobeda Zvezda od 3:1, iako i dan danas tvrdim da imamo bolji tim, bili su agresivniji, bolje su ušli u utakmicu i pobedili nas, tako da je večeras bilo teško psihološki... Ima mnogo mladih momaka ovde i jako mi je drago što su se izdigli i doneli pobedu klubu u Evropi posle šest godina".

Za kraj, imao je još jednu poruku navijačima i fudbalskoj javnosti u Srbiji.

"Srpski fudbal, šta god mi mislili i bez obzira na optimizam koji nije utemeljen na činjenicama, ispod je i holandskog i nemačkog i španskog. Mnogo ispod. I ova pobeda je zato velika! Oni imaju i veće budžete i bolje igrače od nas, šta god mi mislili...", rekao je i podvukao:

"Trudićemo se da još neki put pobedimo u grupi. Daćemo sve od sebe".

Za razliku od Babovića, velikog profesionalca, njegov mlađi saigrač i možda budući kapiten Partizana nije se ponašao u skladu sa imenom grba koji nosi i kluba koji predstavlja.



Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC