• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Super je kada si "Mesi"

Autor mondo.rs

Sa 19 je odlučio da više ne priča sa novinarima. Andrija Živković...

 Super je kada si "Mesi" Izvor: MN PRESS

"Žile kao Mesi", "Fantastični Živković", "Majstor fudbala srušio Meksiko"...

Delić je medijske pozornice u Srbiji kojom je slikovito opisan veliki talenat Andrije Živkovića. Doneo je mladi Nišlija mnogo radosti navijačima fudbalske reprezentacije Srbije i Partizana ovog leta.

Zaslužio je svaku lepu reč!

Iako se, da budemo iskreni, često preterivalo, te se išlo čak i do poređenja sa Leom Mesijem, najboljim fudbalerom današnjice, a verovatno i svih vremena.

Kao dečak koji je tek stupio na veliku scenu, čiji su snovi preko noći postali java, novinarske hvalospeve je primao sa iskrenim osmehom, ozarenim licem i istom onom srećom kada je ne tako davno bez uslova prihvatao telefonske pozive novinara, raspitivajući se kada će da osvane priča o talentovanom momku, rezultatima uloženog truda, vremena i odricanja.

Bilo je nešto što ga je činilo drugačijim. Miran i tih, pre svega vaspitan.

Ostalo je samo da se sačeka susret sa slavom, a bilo je pitanje dana kada će do njega doći. A, ona, koliko je lepa, toliko i podmukla. Zna da udari u glavu kada se najmanje nadate.

Očigledno, mladog Živkovića je pogodila pravo u bradu. Pao je. Posle mnogo položenih ispita, ovaj, nažalost, nije prošao.

Jer, šta drugo reći posle meča sa AZ Alkmarom i odbijanja da da izjavu zbog novinarske konstatacije posle meča sa Crvenom Zvezdom da mu je nastup na derbiju bio jedan od lošijih u dresu Partizana?

Andrija nije bio spreman na kritiku. Prilično benignu, ne toliko tešku kakva zna da bude. Vruće glave je reagovao i zaključio da su ga svrstali među najgore aktere "večitog derbija". Naljutio se.

Najgori nije bio, podbacio jeste!

Evo kakvo je bilo pitanje posle derbija i kakva je bila Andrijina reakcija (snimak od 04:00)

andrija izjava posle derbija
Izvor: YouTube



"Ako vi ne poštujete mene, onda neću ni ja vas", reče Andrija novinarima posle pobede nad AZ Alkmarom.

Na prvom mestu Živković je pokazao veliko nepoštovanje prema navijačima Partizana, zaljubljenicima u fudbal, trenerima, igračima, jer oni su ti koji su ostali uskraćeni za komentar utakmice jednog od najboljih njenih aktera. Novinari samo pitaju, "spakuju" i prenesu izjavu svojim čitaocima, slušaocima ili gledaocima. Rade da bi sutra dobili platu.

Ako je Andrija imao savetodavca, onda ga je on definitivo pogrešno savetaovao. Već sutra će otići u Englesku, Španiju, Nemačku, a tamo za ovakve postupke kolege neće imate milosti. Za dobre partije dizaće ga u nebesa, za loše, kako reče njegov sadašnji trener, razvlačiti po blatu. Šaliće se na njegov račun, praviti karikature. Osetiće tamnu stranu skupo plaćenog sportiste.

Ako tamo odreaguje kao juče...

Uostalom, u klubu, kao zamenika kapitena ima primer pravog profesionalca - Stefana Babovića. Ne može da nađe boljeg savetnika za odnose sa medijima od njega. Više puta kritikovan Stefan, često i kada nije zaslužio, uvek je bio spreman da se suoči i neprijatnim pitanjima i odgovori, objasni.

Njegov drugi, mnogo stariji i poštovaniji saigrač je bez oklevanja, u maniru velikog sportiste, bez trunke sujete, priznao da je bio najgori na derbiju.

"Šta da ti kažem posle onakve utakmice. Vidiš da sam bio katastrofa!"

Žile, nije teško.

Pogledajte samo kako je Toni Parker, jedan od najboljihg evropskih košarkaša svih vremena, reagovao na pitanje novinara o tome što je bio ispod svog nivoa u polufinalu protiv Španije na Evropskom prvenstvu

Izvor: MONDO

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC