• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda ne staje!

Autor mondo.rs

Crveno-beli u premijeri 10. kola Superlige upisali i sedmu uzastopnu pobedu.

Pribojavali su se navijači Crvene zvezde nepisanog pravila da su "utakmice posle derbija uvek najteže", međutim, njihovi fudbaleri opravdali su ulogu favorita protiv Jagodine u gostima.

Rani pogodak Slavoljuba Srnića u 7. minutu, doprineo je sigurnosti u igri ekipe Miodraga Božovića, koja je rutinski odradila posao protiv pretposlednjeg tima na tabeli - 3:0 (2:0).

Povratnik u Crvenu zvezdu upisao je svoj "prvenac" u drugom nastupu, a učinio je to posle odlične akcije Marka Petkovića i Aleksandra Kataija na desnoj strani, ali i smušene reakcije odbrambenih igrača domaćeg tima.

u Jagodini
Izvor: YouTube


Do odlaska na odmor pogodio je i Srđan Plavšić, lepim udarcem iskosa sa leve strane, na majstorsko dodavanje Kataija.

gol
Izvor: YouTube


U drugom delu utakmice Zvezda je kontrolisala dešavanja na terenu. Delovalo je čak da izabranici Miodraga Božovića ne moraju da "maksimalno zapinju", jer je rival bio prilično bespomoćan u ofanzivi, a tačku na rezultat stavio je Ugo Vijeira pet minuta pre kraja.

gol
Izvor: YouTube


Mrlju na pobedu, ipak, bacio je crveni karton (drugi žuti) Slavoljubu Srniću, koji je u 79. minutu napravio faul u nameri da ispravi loše dodavanje golmana Kahrimana i sada mu predstoji pauza u narednom kolu.

Da su Zvezdi veoma ozbiljno shvatili gostovanje u Jagodini (bez obzira na maksimalan učinak u prethodnim mečevima na Gradskom stadionu i trenutno stanje dva tima na tabeli), pokazala je odluka Miodraga Božovića da od prvog minuta na teren pošalje isti tim koji je počeo i 149. "večiti derbi".

Ispred Kahrimana stajali su Petković, Pavićević, Jovanović i Ibanjez. Tandem zadnjih veznih činili su Donald i Grujić, a Katai je ponovo igrao na desnom krilu, Srnić na levom i Plavšić u sredini. Najistureniji je bio Ugo Vijeira.

Bila je to dobitna kombinacija da se probije "bunker" koji je postavio Miljojko Gošić, sa dva bloka od čak devet igrača (pet plus četiri) ispred gola Jagodine.

Crveno-belima je ovo bila osma pobeda u prvenstvu, uz dva remija, i sada imaju sedam bodova više od drugoplasiranog Javora, koji u subotu igra kod kuće protiv Čukaričkog.

Zvezda će narednog vikenda igrati pred svojim navijačima protiv Novog Pazara, dok Jagodina prvo u sredu dočekuje Vojvodinu (u prethodno odloženoj utakmici 6. kola), a zatim ide u Niš na megdan Radničkom.

JAGODINA: Đ. Nikolić - Miladinović, Filipović (46. Deletić), Gašić, Milinković - Knežević (84. Jerković), Marić - Savković, Nedović (72. Kjeremeh), U. Nikolić - Popović.

CRVENA ZVEZDA: Kahriman - Petković, Pavićević (67. Luković), Jovanović, Ibanjez (64. Ristić) - Donald (72. Anđelković), Grujić - Katai, Plavšić, Srnić - Vijeira.

TOK UTAKMICE:

Kraj.

- GOOOL, 0:3! Ugo Vijeira postiže četvrti pogodak ove sezone. Grujić je bio odličan u skoku na polovini igrališta, a Portugalac koncentrisaniji i spretniji od defanzivaca Jagodine.

gol
Izvor: YouTube


- Evo jedne majstorije Uga Vijeire sa početka drugog poluvremena:

dodavanje
Izvor: YouTube


- Poslednja izmena u timu Jagodine. Od 84. minuta umesto Zorana Kneževića igraće Goran Jerković.

- Crvena zvezda ostaje sa igračem manje u 79. minutu! Slavoljub Srnić je dobio drugi žuti, pošto je napravio faul posle lošeg dodavanja golmana Damira Kahrimana.

- Imali su domaći fudbaleri kontranapad četiri na dva, ali ga nisu iskoristili. Lošu odluku doneo je Mile Savković, umesto da doda nekom od saigrača, rešio je da šutira i bio izblokiran.

- Odličan šut Kataija iz slobodnog udarca sa ivice kaznenog, ali i još bolja odbrana Nikolića! Bilo je to u 77. minutu.

- Deletić iz voleja pogađa stativu Zvezdinog gola u 75. minutu, ali i da je pogodio, gol bi bio poništen zbog ofsajda.

- Dušan Anđelković menja Donalda, tako da će Ristić u sredinu, a Anđelković na svoju poziciju beka. Ne deluje da je Holanđanin ozbijno povređen, pošto je normalno odšetao do klupe za rezervne igrače.

Istovremeno i izmena u timu Jagodine. Kjeremeh je zamenio Nedovića.

- Problem za crveno-bele. Mičel Donald je povredio stopalo i neće moći da nastavi meč. Videćemo ko će ga zameniti.

- Još jedna izmena u Zvezdi. U 67. minutu "kapiten menja kapitena": Luković je ušao umesto Pavićevića i preuzeo traku od svog zamenika.

- Prva izmena u Crvenoj zvezdi. U 64. minutu Mihailo Ristić je zamenio Luisa Ibanjeza, tako da će mladi fudbaler ponovo igrati na poziciji beka.

- Konačno malo uzbuđenja. Mladen Popović se našao u dobroj šansi u 63. minutu, ali je igra prekinuta zbog ofsajda. I da nije, napadač Jagodine nije uspeo da savlada Kahrimana. Bila je ovo, za razliku od prethodne dve sporne situacije, ispravna odluka sudija.

- Bez uzbuđenja po povratku sa odmora. Uglavnom se igra na polovini domaćeg tima i lopta je mnogo više u posedu crveno-belih. U toku je 60. minut...

- Prvu šansu u drugom delu meča imao je Aleksandar Katai, ali je neprecizno šutirao u 47. minutu.

- Drugo poluvreme počelo je izmenom u timu Jagodine. Miloš Deletić je zamenio Aleksandra Filipovića.

Poluvreme. Crvena zvezda ima solidnu prednost, a po viđenom odnosu snaga u prvom delu utakmice, bilo bi čudo da je ispusti.


- Prvi šut u meču igrači Jagodine uputili su u 44. minutu, ali je Uroš Nikolić bio veoma neprecizan.

- Umalo 3:0 za goste u 38. minutu, ali je Filipović uspeo da "skine" loptu sa glave Pavićeviću posle centaršuta Ibanjeza iz kornera.

- GOOOL, 0:2! Crvena zvezda duplira prednost sjajnim golom Srđana Plavšića u 29. minutu!  Brzonogi vezista crveno-belih bio je brži od svog čuvara i preciznim udarcem iz trka, sa leve strane u dalji ugao, matirao Đorđa Nikolića. Asistent u ovoj akciji bio je Aleksandar Katai sjajnim dugačkim dodavanjem.

gol
Izvor: YouTube


- Bez obzira što gube, domaći fudbaleri ne odstupaju od defanzivne taktike i tek povremeno uspevaju da dođu pred kazneni prostor crveno-belih.

- U prvih 20 minuta osim pogotka Srnića i dve diskutabilno dosuđene ofsajd pozicije (po jedna na obe strane), nije bilo mnogo uzbuđenja.

- "Najvatrenije" pristalice Crvene zvezde na Gradskom stadionu u Jagodini:


- Ponovo je jedna dobra šansa zaustavljena zbog ofsajd pozicije, ovaj put pred golom Jagodine, ali je ponovo utisak da su sudije donele pogrešnu odluku. Bilo je to u 14. minutu, kada je Plavšić proigrao Vijeiru.

- GOOOL, 0:1! Crvena zvezda vodi od 7. minuta golom Slavoljuba Srnića! Petković je odlično na desnoj strani poslao loptu u prostor za Kataija, koji je odigrao u peterac, gde je nespretno reagovala odbrana Jagodine, a na "odbitak" natrčao Srnić.

u Jagodini
Izvor: YouTube


- Dobra šansa za Jagodinu u 3. minutu, ali je dosuđene ofsajd. Deluje, međutim, da je Savo Pavićević zakasnio za saigračima i da nije bilo nedozvoljene pozicije.

- Utakmica je počela. Na Gradskom stadionu prisutno je oko 4.000 gledalaca.

- Meč sudi Nenad Đokić.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Danijel

Samo napred Zvezdo , najbolja si!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC