• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan protiv Rada "prosuo" još dva boda!

Autor mondo.rs

Crno-beli ni drugu uzastopnu utakmicu na svom terenu nisu pobedili. Posle Radničkog, bodove iz Humske odneo i Rad (1:1) u odloženoj utakmici 6. kola Superlige.

  Partizan protiv Rada "prosuo" još dva boda! Izvor: MN PRESS

Partizan je sve dalji od titule šampiona!

Ni u najgorim snovima navijači "parnog valjka" nisu mogli da zamisle lošiji početak Superlige, najgori u domaćim šampionatima u poslednje tri decenije. Pet pobeda, tri poraza i dva remija u ovom trenutku za crno-bele jedva da su dovoljni za treće mesto na tabeli, koje aktuelni šampion države deli sa Vojvodinom.

Partizan je novi kiks doživeo u Humskoj protiv Rada - 1:1 (1:1)!

U odloženom meču 6. kola crno-beli su imali mnogo više prilika, ali su sve, osim one u 22. minutu, ostale neiskorišćene, što je tim Zorana Milinkovića koštalo drugog uzastopnog remija i tek drugog osvojenog boda iz poslednja tri meča.

Izvor: MN PRESS



Ambijent tokom utakmice, pogotovo po njenom završetku, nabolje oslikava raspoloženje navijača Partizana prema onome što njihov tim beleži na poslednjim mečevima. Negativan stav prema upravi i treneru nije promenila čak ni pobeda protiv AZ Alkmara na početku takmičenja u Ligi Evrope.

"Uprava, napolje" i "Kizo, odlazio", orilo se iz grla većine od nek nešto više od 2.000 navijača na stadionu u Humskoj.

Slična skandiranja po završetku utakmice sa Radničkim iz Niša nisu imala nikakv efekat na čelnike kluba, koji su javno pružili podršku treneru Milinkoviću, sa nadom da će protiv Rada da se zabeleži pobeda.

Partizan je po prikazanom bio daleko bliži trijumfu. Želja kod igrača bila je nesporna, ali je nedostajala koncentracija u završnici, pogotovo kod vrlo dobrog Valerija Božinova i nešto lošijeg Oumarua Abubakara. Njih dvojica propustili su priliku da napune mrežu "građevinara" i meč uvedu u miran finiš.

Velike zasluge za osvojen bod u Humskoj pripadaju Milošu Budakoviću. Golman Rada je poneo epitet junaka utakmice, s obzirom na to da je kod većine od navedenih šansi za crno-bele izašao kao direktan pobednik duela sa napadačima Partizana.

Rad je prvi stigao do gola, pošto je Nemanja Vidić u 21. minutu iskoristio lošu rekaciju odbrane domaćina posle kornera, pre svih Živka Živkovića i Miroslava Vulićevića, i sa "druge stative" smireno glavom poslao loptu u mrežu.

Partizan je uzvratio već u sledećem napadu i to je bilo sve od golova. Božinov je sačekao "otpadak" i sa ivice peterca ga kazucao u mrežu kluba sa Banjice.

Aleksandar Subić je debitovao za Partizan i ostavio je solidan utisak.

Narednih dana biće vrlo burno u Humskoj, jer je očigledno da su Partizan i trener Milinković potrošili sve kredite.

Promene su neminovne!

Izvor: MN PRESS



PARTIZAN
: Ž. Živković - Vulićević, Ostojić, Fabrisio, Subić - Jevtović (od 58' Ninković), Brašanac, Babović - A. Živković, Oumaru (od 71' Ilić), Božinov (od 62' Šaponjić).

RAD: Budaković - Prljević, Đurić (od 29' Vico), Maraš, Obradović - Vidić (od 46' Kolarević), Trninić - Denić, Veselinović, Nenadović - Arsenijević (od 71' Lutovac).

TOK UTAKMICE:

Kraj!

94' - Miloš Budaković zaustavlja i Šaponjića! Još minut se igra...

88' - Kakva prilika za Andriju! Plasirao je loptu tik pored stative. Bio je to udarac sa 13-14 metara po sredini. Ostaje 1:1. Odlična utakmica, sadržajna, zaslužila je više golova.

87' - Denić ima priliku, šutira iskosa sa leve strane i pogađa spoljni deo mreže gola Partizana.

86' - "Uprava napolje", ori se Humskom!

81' - Borko Veselinović ima novu šansu, hvata volej, a Živković je na mestu. Bilo je vrlo opasno po "valjak".

71' - Dvostruka izmena. Saša Ilić umesto Oumarua i negodovanje navijača zbog toga što Milinković izvodi Kamerunca. Lutovac je novi igrač u ekipi Rada, izašao je Nemanja Arsenijević.

70' - Babović sjajno pronalazi Abubakara, ovaj lepo spušta loptu ispred sebe, a junak je ponovo Budaković. Velika prilika!

63'- Babović je plasirao loptu u dalji ugao, Budaković se ispružio i odbranio.

62' - Izmena. Božinov izlazi, ušao je Šaponjić.

60' - Veselinović je snažno šutirao, lopta je išla u gol i da nije pogodila igrača Partizana bilo bi vrlo opasno po domaćina.

58' - Ninković ulazi umesto Jevtovića.

56' - Neverovatno šta Partizan nije iskoristio, tačnije Valeri Božinov. Još jedna lepa akcija crno-belih nije imala najbolji završnicu. Božinov je pogodio prečku, posle razmene sa Abubakarom, zatim je i Babović šutirao, a onda se lopta odbila ponovo do Bugarina koji ne uspeva i iz drugog pokušaja.

prečka
Izvor: YouTube



46' - Partizan je krenuo silovito. Umesto gola za Božinova, crno-beli su dobili novi korner.

- Počelo je drugo poluvreme. Nova nevolja za Milanovića, sada je zbog povrede strelca Vidića u finišu prvog dela morao da uvede Kolarevića.

Završeno je prvo poluvreme. Partizan je bio bolji, ali to rezultatski nije pokazao. Crno-beli su propustili nekoliko odličnih prilika. Rad je prvo pripretio preko Đurića, a zatim je Vidić pogodio gol šampiona. To su dve najozbiljnije situacije ispred Živka Živkovića.

43' - Vrlo lepa akcija Partizana i majstorije Andrije Živkovića, kako u primanju lopte, tako i u pasu za Babovića. Kapiten crno-belih našao se u vrlo dobroj poziciji, ali je i Budaković bio odličan.

41' - Partizan je imao dve prilike preko Abubakara i Božinova, ali nije uspeo da stigne do vođstva i preokreta.

29' - Milan Milanović bio je prinuđen da u 29. minutu zameni Đurića zbog povrede. Umesto njega šansu je dao Vicu.

27' - Mogao je Partizan da povede. Velika gužva je nastala na samo par metara od gol-linije Rada, ali niko od fudbalera Partizana nije uspeo loptu da pošalje u mrežu.

21' - GOOOL! Božinov je odmah izjednačio. Vulićević je prilikom pokušaja da centrirao pogodio igrača Rada, lopta je u visokom luku pala u kazneni prostor "građevinara", odbila se od igrača kluba sa Banjice do Božinova, koji sa ivice peterca snažno šutira i vara Budakovića.

1:1
Izvor: YouTube



20' - GOOOL! Partizan gubi, strelac je Nemanja Vidić! Domaćin nije iskoristio terensku inicijativu, a Rad jeste prvu priliku. Živković je izletao u prazno, a Vidić na "drugoj stativi" glavom poslao loptu u mrežu.

0:1
Izvor: YouTube



11' - Velika prilika za Abubakara. Odlično je Živković "povukao" kontru Partizana, crno-beli imali su "tri na dva", usledio je odličan pas mladog fudbalera "parnog valjka", ali je Kamerunac dosta oklevao i na kraju je blokiran.

Šansa
Izvor: YouTube



8' - Prilika i na drugoj strani. Božinov je mogao da postigne gol...

7' - Velika prilika za Rad. Đurić je dobio loptu na desnoj strani, ali bek "građevinara" nije dovro šutirao i prebacio je prečku.

6' - Andrija Živković je posle solo prodora šutirao sa ivice kaznenog prostora preko gola.

- Navijači izlaze sa majicama na kojima piše "Ja volim Srbiju". Pre početka meča, po prvi put u prvenstvu, intoniranje državne himne Republike Srbije. Nova praksa u Humskoj...

- U Humskoj svega par stotina gledalaca.

- Gregor Balažic ne igra zbog parnih kartona.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC