• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Savić strelac posle četiri i po godine!

Autor mondo.rs

Nekadašnji štoper Crvene zvezde i mlade reprezentacije Srbije vraća karijeru na pravi kolosek u moldavskoj ligi, u dresu Šerifa.

Kada je sa 19 godina zaigrao u prvoj postavi Crvene zvezde, Vujadinu Saviću su mnogi predviđali kapitensku traku jedinog prvaka Evrope sa prostora ex-YU i blistavu karijeru.

Međutim, te sezone posle dobrog početka nije sve išlo sjajno po sina nekadašnjeg Zvezdinog centarfora Dušana i on je leta 2010. iznenadio odlukom da pređe u Bordo, kod trenera Žana Tigane.

Kao i mnogi drugi mladi srpski fudbaleri, uvideo je da rani odlazak u inostranstvo nije nimalo lak.

Slali su ga na pozajmice u Dinamo iz Drezdena, Arminiju iz Bilefelda, pa je prošle sezone po isteku ugovora sa Bordoom šest meseci bio bez kluba, pa otišao kod Slaviše Jokanovića u Votford, ali nije odigrao ni minut...

Nekada standardni član mlade reprezentacije Srbije ovog leta je potpisao za Šerif iz Tiraspolja i, čini se, ponovo pronašao sebe. Prvi put od proleća 2014. se ustalio na terenu, svaku utakmicu igra po 90 minuta, a minulog vikenda je postigao i prvi gol na zvaničnim utakmicama još od aprila 2011, kada je bio strelac na meču Lil - Bordo (1:1).

I ovog puta je Savić zatresao mrežu na gostujućem terenu, obezbedivši Šerifu izjednačenje i na kraju bod protiv Zarije Balti.

Lep pogodak, koji možete videti na 2:40 minuta ovog videa...

Vujadin Savić
Izvor: YouTube


Savić u izjavi "Sportskom žurnalu" ističe da mu je drago što o njemu ponovo može da se piše zbog onog što mu je profesija.

"Umorio sam se od žute štampe i komentara fotografija na društvenim mrežama - zbog čega ih postavljam, da li su prikladne... Nije to moj svet! Ljudi su u međuvremenu zaboravili Vujadina Savića fudbalera... Samo da me zdravlje posluži!", kaže štoper poznat po braku sa glumicom Mirkom Vasiljević.

Šerif je nekada bio daleko najbolji moldavski klub, ali je poslednjih godina dobio konkurenciju.

Trenutno je treći na tabeli, sa dva boda manje od vodećeg tandema Zimbru - Dačija. Aktuelni šampion Milsami Orhei, koji je letos napravio senzaciju eliminacijom bugarskog Ludogoreca, zauzima četvrtu poziciju.

"Šerif nije posustao, nego su se drugi pojačali. Liga je jača, više klubova ulaže novac... Naš cilj ostaje titula i verujem da ćemo se u subotu naći na vrhu posle meča protiv Dačije u Tiraspolju".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC