• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sančez i Staridž okončali "post", Junajted prvi!

Autor mondo.rs

Spektakularno kolu u Premijer ligi, na sedam utakmica pao čak 31 gol. "Golgeterski post" okončali Sančez, Staridž, Runi, Depaj... Junajted zauzeo prvo mesto na tabeli!

Nakon senzacije koju je u Londonu priredio Totenhem protiv Mančester sitija u terminu od 16.00 na trenutak "zamirisalo" na iznenađenja, ali su se favoriti konsolidovali.

Šest utakmica -  26 golova!

Arsenal je uspeo da preokrene protiv Lestera, i na kraju slavi čak 5:2, uz het-trik Aleksisa Sančeza, Liverpul je pobedio Aston Vilu 3:2, dok je Mančester junajted rutinski savladao slabašni Sanderlend rezultatom 3:0.

Veliki dan u Premijer ligi jer su u istom danu "golgeterski post" okončali, posle Harija Kejna, i Vejn Runi, Aleksis Sančez, Memfis Depaj i Danijel Staridž (koji je doduše bio dugo povređen).

Od početka meča je Lester nagovestio da će napasti “tobdžije”, a nakon odbrana Petra Čeha i pogođene stative, Džejmi Vardi je pogodio za vođstvo Lestera. Dobio je dubinsku loptu na levoj strani, krenuo ka golu, i kada su svi mislili da će poslati pas na peterac, on je snažno šutirao i savladao je Čeha.

Isti igrač je bukvalno u sledećem napadu pogodio novu prečku sa pet metara, ali je onda "sevnula" kontra Arsenala.

Santi Kazorla je dobio loptu, odmah je poslao loptu u prostor za Volkota, a ovaj je sjajno reagovao i rutinski savladao Kaspera Šmajhela.

Volkot gol
Izvor: Dailymotion

Lester je nastavio sa ofanzivnom igrom koja je ostavila mnogo prostora za kontre Arsenala, a jednu takvu je iskoristio Aleksis Sančez i konačno postigao gol u Premijer ligi, posle neverovatna 33 pokušaja.


Aleksis se nije zaustavio na tome, pa je fantastičnu partiju završio sa het-trikom, a na ovom meču je postigao i gol glavom. Arsenal je bio dominantan u drugom poluvremenu, pa su Lesteru "ubacili" još tri gola, a u finišu meča pogodio je i Olivije Žiru.

Lester je postigao dva gola preko Vardija, ali je utisak da je sve moglo da ode u drugom smeru da je ovaj napadač bio precizan u prvih 15 minuta meča.

Liverpul je rano poveo protiv Aston Vile i uprkos poteškoćama koje im je pravio Gested, došao do važne pobede, a tako i Brendan Rodžers verovatno sačuvao posao.

Već u 66. sekundi trenutak inspiracije Filipea Koutinja i pas na rub šesnaesterca odlično je iskoristio Džejms Milner koji je šutirao iz prve i pogodio gol Breda Guzana.

Džejms Milner gol
Izvor: Dailymotion

A u nastavku kreće šou Danijela Staridža...

Engleski napadač je postigao golove prvi put još od marta, ali je najveći period između dva gola bio povređen, pa će Roj Hodžson biti na pravoj muci pred sledeće mečeve reprezentacije Engleske. Dva gola za Aston Vilu postigao je i reprezentativac Benina Gested.

Mančester junajted je meč protiv Sanderlenda počeo sa tandemom Marsijal - Runi, ali su tek u trećem minutu nadoknade postigli gol preko Memfisa Depaja i tako sebi obezbedili miran nastavak meča u kome su na kraju slavili 3:0.

Loš niz od 999 minuta bez gola okončao je i Vejn Runi, a u 90. minutu pobedu je potvrdio i Huan Mata. Uprkos brojnim kritikama, pre svega na ružan fudbal, Mančester junajted je posle sedam kola "seo" na prvo mesto na tabeli Premijer lige.

Sautempton je takođe upisao važna tri boda protiv Svonsija, koji je u lošoj seriji posle sjajnog početka, a u pobedi od 3:1 upisao se i reprezentativac Srbije Dušan Tadić. On se u 54. minutu sjajno ubacio po levoj strani i uz pomoć Kija pogodio mrežu Fabijanskog.

Vest Hem je nastavio tradiciju loših igara na domaćem terenu, pa su se protiv Noriča dva puta vraćali u meč koji je na kraju završen rezultatom 2:2, što je i jedini nerešen rezultat u dosadašnjih sedam utakmica.

Stouk je zabeležio prvu pobedu u prvenstvu protiv Bornmuta, ali su tri osvojena boda ostala u senci povrede napadača gostujućeg sastava - Vilsona.

subota

Lester – Arsenal 2:5 (1:2)
/Vardi 13, 89 - Volkot 18, Sančez 33, 57, 81, Žiru 90+3/

Liverpul – Aston Vila 3:2 (1:0)
/Milner 2, Staridž 59, 67 – Gested 66, 71/

Mančester junajted – Sanderlend 3:0 (1:0)
/Depaj 45+3, Runi 47, Mata 90/

Sautempton – Svonsi 3:1 (1:0)
/Van Dajk 11, Tadić 54, Mane 61 – Sigurdson 83/

Stouk – Bornmut 2:1 (1:0)
/Volters 32, Dijuf 83 – Gosling 76/

Vest Hem – Norič 2:2 (1:1)
/Sako 34, Kujate 90+4 - Brejdi 5, Redmond 84/

Totenhem – Mančester siti 4:1 (1:1)
/Dajer 45, Aldervajreld 50, Kejn 61, Lamela 79 – De Brujne 25/

18.30 Njukasl – Čelsi

nedelja

Votford – Kristal Palas

ponedeljak

VBA - Everton

TABELA: Mančester junajted 16, Mančester siti 15, Vest Hem 13, Arsenal 13, Totenhem 12, Lester 12, Liverpul 11, Everton (-1) 9, Sautempton 9, Kristal Palas (-1) 9, Svonsi 9, Votford (-1) 9, Norič 9, VBA (-1) 8, Bornmut 7, Čelsi (-1) 7, Stouk 6, Aston Vila 4, Njukasl (-1) 2, Sanderlend 2.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC