• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezdi se piše pobeda, ostalo se zaboravlja

Autor mondo.rs

Crvena zvezda u ne preterano zanimljivoj utakmici 11. kola Superlige pobedila Novi Pazar 2:0 i zadržala ubedljivu prednost u odnosu na Javor i Partizan.

 Zvezdi se piše pobeda, ostalo se zaboravlja Izvor: MN PRESS

Pišu se bodovi, sve ostalo se zaboravlja!

Preko 13.000 gledalaca, koliko ih se u subotu uveče okupilo na stadionu "Rajko Mitić", nije imalo priliku da uživa u preterano zanimljivom dvoboju Crvene zvezde i Novog Pazara. U borbenom na obe strane, svakako jeste.

Ali...

Većina navijača radovala se novoj, osmoj uzastopnoj pobedi crveno-belih.

Lider Superlige je golom Marka Grujića u trećem minutu nadoknade prvog poluvremena stigao do vođstva, a trijumf je overio Aleksandar Katai u 89. Zvezda je uvećala razliku u odnosu na drugoplasirani Javor, kao i na Partizan, s tim što crno-beli u nedelju imaju priliku da pobedom protiv Voždovca vrate razliku na devet bodova zaostatka.

Crvena zvezda je imala terensku inicijativu, međutim vrlo teško je izlazila na kraj sa stamenom odbranom Pazaraca. Većina napada domaćina bila je na vreme neutralisana, a pored dva data gola, Zvezda se samo još jednom našala u idealnoj poziciji da poentira.

Aleksandar Katai je sve lepo uradio, sjajno se ubacio, iskoristio loptu u prostor Uga Vijeire, čak i obišao golmana Zečevića, ali lopta posle njegovog šuta nije stigla do mreže, jer su gosti uspeli da je na vreme ispucaju daleko u polje.

Brojni napadi Zvezde završeni su nadomak zaknenog prostora, ipak, do kraja utakmice prošla je još jedna lopta. Grujić je sa svoje polovine fenomenalno našao Kataija na levoj strani. Zvezdin fudbaler izdržao je pritisak s leđa, oslobodio se ponovo i Zečevića i onda, iz nešto nepovoljnije pozicije nego što je bila ona dvadesetak minuta ranije, uspeo da pogodi gol.

Novi Pazar je u finišu imao dve velike prilike.

Irfan Vusljanin nije uspeo da izjednači kada se našao "oči u oči" sa Damirom Kahrimanom. Šutirao je pored gola. A, Anes Rušević je iz povoljne situacije, posle centaršuta Miroljuba Kostića, pogodio prečku.

Pazarci su u prvom delu oštećeni za gol šansu, s obzriom da je dosuđen ofsajd Jovanu Damjanoviću kada je izbio sam ispred Kahrimana. Napadač gostiju imao je metar ispred sebe igrača Zvezde.

Crveno-beli- imaju 29 bodova, devet više od Javora i 12 od Partizana i Vojvodine. U narednom kolu idu u goste Spartaku...

hl
Izvor: YouTube



Crvena zvezda
: Kahriman - Petković, Pavićević, Luković, Ibanjez - Donald, Grujić - Vered, Katai, Plavšić - Ugo Vijeira.

Novi Pazar: Zečević - Stevanović, Vuković, Trtovac, Kostić - Đalović, Pavlović - Vusljanin, Obrovac, Aškovski - Damjanović.

TOK UTAKMICE:

89' - GOOOL! Strelac je Aleksandar Katai. Dugom loptom ga je na levoj strani našao Marko Grujić, Katai izdržao protivničkog igrača na leđima, ponovi prevario Zečevića i ovaj put nije bilo greške. Zvezda je pred pobedom!

88' - Izašao je Plavšić, ušao Ristić.

84' - Velika prilika za Novi Pazar. Protić je pronašao Irfana Vusljanina, a ovaj ne koristi situaciju "jedan na jedan" za Kahrimanom.

81' - Ugo Vijeira izlazi, na terenu je Predrag Sikimić.

75' - Vladimir Radivojević je novi igrač u ekipi Novog Pazara. U prvom napadu faulirao je Damira Kahrimana.

- Siromašno drugo poluvreme!

66' - Prva izmena u Zvezdi. Ulazi Luka Jović umesto Idana Vereda.

63' - Neverovatno kako Zvezda nije povela 2:0. Lopta je bila viđena u mreži, ali ju je sa gol linije, posle šuta Kataija, ispucao jedan od igrača Novog Pazara. Vijeira je na vreme dao loptu u prostor za saigrača, koji je obišao Zečevića i uputio je ka praznoj mreži.

60' - Ima opasnih napada, ali nema prilika u drugom poluvremenu.

- Zvanično: Na stadionu je 13.200 navijača.

51' - I pored vođstva Zvezde, ništa se nije promenilo na terenu. Domaćin teži da duplira prednost, a Pazarci vrebaju šansu iz kontre.

- Počelo je drugo poluvreme.

Zvezda je imala jalovu inicijativu, ali je odbrana Novog Pazara uspela da neutrališe sve napade do ovog poslednjeg u 48. minutu.

48' - GOOOL! Crvena zvezda vodi, strelac je Marko Grujić! Ono što nije prošlo prethodna dva puta, jeste u trećem minutu sudijske nadoknade. Luis Ibanjez je centrirao, Grujić odlično skočio i glavom pogodio mrežu.

1:0
Izvor: YouTube



46' - Igraće se još tri minuta sudijske nadoknade. Donald je centrirao, Katai glavom pokušao, Zečević bio na mestu.

41' - Marko Grujić je kao i protiv Partizana dobio loptu i puno prostora na protivničkoj polovini. Sada nije imao kome da asistira, već se odlučio na direktan udarac. Nije bio precizan.

36' - Nije bilo prilika, a onda dobra za domaćina. Ibanjez je "gađao" Vijeiru, Portugalac je dobio odličnu loptu, ali je loše šutirao glavom.

35' - Nema prilika. Zvezda napada, a Novi Pazar se odlično brani. Rezultat je 0:0.

- Zvezda ima više loptu u posedu, napada, ali ni Novi Pazar nije stigao na stadion "Rajko Mitić" da bi se isključivo branio.

23' - Pošto je prethodno Katai zasutavljen nepropisno u zoni šuta, Ibanjez je odlično tukao iz "slobodnjaka" i nedostajao mu je koji centimetar da pogodi mrežu.

20' - I Katai je upisan. Novak Simović je za sada strog.

18' - Novi Pazar je drugi put oštećen za ofsajd. Ako je prva situacija diskutabilna, kod druge je sve jasno. Damjanović je dobio loptu za gol šansu, ali je linijski sudija oštetio Pazarce podigavši zastavicu. Fudbaler Zvezde bio je barem metar ispred iskusnog napadača, nekadašnje nade Crvene zvezde. Prethodno je Vusljanin "pokošen" od Ibanjeza. Argentinac je dobio žuti karton.

15' - Najbolju priliku u dosadašnjem toku utakmice propuštaju gosti. Vusljanin je sa desne strane poslao upotrebljivu loptu, Jovan Damjanović visoko skočio, trznuo glavom, ali je lopta išla pravo u Damira Kahrimana.

10' - Napadi Zvezde sve su jači. Katai je dobio loptu na desnoj strani, ipak nije imao povoljnu poziciju za postizanje gola.

8' - Vijeria je prvi pripretio Pazarcima. Šutirao je sa ivice kaznenog prostora, Zečević je bio nesiguran, ali su gosti uspeli da otklone opasnost.

- Meč je počeo...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC