• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Preokret za buđenje Partizana

Autor mondo.rs

Crno-beli uspeli da nadoknade 0:1 na poluvremenu i pobede Voždovac. Gol odluke postigao Stefan Babović iz penala.

 Partizan poslije preokreta pobijedio Voždovac Izvor: MN PRESS

Partizan je nastavio tradiciju pobeda na stadionu Obilića.

U poslednje četiri godine crno-beli su devet puta igrali na Vračaru i svaki put pobedili!

Tako je bilo i ove nedelje, u poslednjem meču 11. kola Superlige, u kojem su savladali Voždovac 2:1 (0:1).

Gol odluke postigao je Stefan Babović iz penala u 72. minutu, gol kojim su crno-beli prekinuli niz od tri utakmice bez radovanja u domaćem prvenstvu (poraz i dva remija) i gol koji je verovatno doneo veliko olakšanje treneru Zoranu Milinkoviću zbog brojnih kritika na njegov račun u poslednje vreme.

Pre Babovića, izjednačenje Partizanu doneo je Andrija Živković u prvom minutu drugog poluvremena, dok je strelac za Voždovac bio Nikola Ćirković već u trećem minutu meča.

Rezultatski gledano, Partizan je napravio lepu uvertiru za meč drugog kola Lige Evrope, u četvrtak protiv Augsburga u gostima, ali što se tiče igre, moraće crno-beli dosta toga da poprave.

Voždovac je bio potpuno ravnopravan rival, u pojedinim trenucima čak i bolji, ali je Živko Živković sa nekoliko sjajnih intervencija sačuvao pobedu svom timu.

Učinile su to, MOŽDA, i sudije, kada su u 87. minutu poništile gol Voždovca, ali je na osnovu snimka kamera koje su radile prenos utakmice zaista nemoguće reći da li je gol bio regularan ili nije...

video
Izvor: YouTube



Partizan je jedino u prvom delu prvog poluvremena igrao kao što se očekuje od aktuelnog šampiona, međutim, ponovo je ekipi Zorana Milinkovića nedostajala realizacija i bolja završnica u napadačkim akcijama.

Dok to ne poprave, crno-beli moraće da strepe...

Uoči utakmice na sajtu Superlige pojavila se greška u sastavu Partizana, pošto je pisalo da će crno-beli igrati sa trojicom defanzivaca, međutim, ispostavilo se da u timu nije bilo mladog Golubovića a jeste Fabrisija...

Što se tiče sastava Voždovca, Bratislav Živković nije mogao da računa na trojicu standardnih prvotimaca - Obioru Oditu, Marka Jovanovića i Nemanju Zlatkovića.

VOŽDOVAC: Popović - Radivojević, Mihajlov, Ivković, Jovanović - Marinković (67. Stojanović), Pavlović - Adamović, Ristović, Mašović (85. Asani) - Ćirković.

PARTIZAN: Ž. Živković - Vulićević, Balažic, Fabrisio, Subić - A. Živković, Glavčić (73. Kosović), Babović, Lukić - Božinov (46. Stevanović), Oumaru (90+3. Šaponjić).

TOK UTAKMICE I GOLOVI:

Izvor: MN PRESS


Kraj.

- Pritisak Voždovca u nadoknadi, ali bez efekta...

- Meč je produžen za pet minuta.

- Poništen gol Voždovca u 87. minutu! Nije najjasnije zbog čega, da li zbog faula ili ofsajda. Mihajlov je bio u vazdušnom duelu sa Balažicem, lopta je završila u mreži, ali su sudije pokazale da se gol ne priznaje...

- Crveni karton za Marka Adamovića. Voždovac će od 84. minuta igrati sa igračem manje, pošto je vezista dobio drugi žuti karton kada je faulom sprečio kontranapad Partizana.

- "Bomba" Ristovića u 83. minutu iz slobodnog udarca sa velike udaljenosti, ali je Živković "paradom" uspeo da sačuva svoju mrežu.

- Dve velike šanse u istom minutu. Prvo pred golom Partizana, kada je Živko Živković sjajno odbranio šut Mašovića u situaciji "jedan na jedan", a potom i pred golom Voždovca, kada je Stevanović posle greške Jovanovića šutirao malo preko gola.

- GOOOL, 1:2! Stefan Babović je preuzeo odgovornost i bio precizan sa bele tačke u 72. minutu  za preokret.

- Penal za Partizan u 70. minutu! Abubakar Oumaru je pao u kaznenom prostoru, a Milan Jeremić to okarakterisao kao penal. Petar Jovanović je dobio žuti karton zbog povlačenja.

protiv Voždovca
Izvor: YouTube


- U toku je 68. minut, a deluje da je Voždovac potpuno preuzeo inicijativu. Da li su se igrači Partizana svesno povukli i čekaju kontranapade, videćemo...

- Sjajan šut Andrije Živkovića u 63. minutu iz "slobodnjaka" sa skoro 20 metara, ali je još bolje intervenisao Zoran Popović i skrenuo loptu u korner.

- U poslednjih nekoliko minuta Voždovac je taj koji više drži loptu i napada. U toku je 58. minut.

- Velika šansa za Voždovac da ponovo povede u 55. minutu, ali je Alen Mašović bio neprecizan. A bio je sam pred golmanom Živkom Živkovićem!

- Nenad Marinković je odlično "uhvatio" volej u 51. minutu, ali je izblokiran, tako da nije bilo opasnosti po gol Partizana.

- Odmah posle izjednačujućeg gola usledio je prekid od par minuta zbog bakljade Partizanovih navijača i dima koji je prekrio teren.

- GOOOL, 1:1! Tek što je počelo drugo poluvreme, Partizan je izjednačio. Posle samo nekoliko sekundi strelac je Andrija Živković. Jedan od igrača Voždovca izgubio je loptu na sredini terena, ona je stigla do Babovića koji je brzo proigrao Živkovića, a mladi fudbaler bez oklevanja šutirao je sa ivice kaznenog prostora po zemlji - precizno.

gol
Izvor: YouTube


- Drugo poluvreme počelo je izmenom u timu Partizana. U igri je Alen Stevanović, umesto neprimetnog Valerija Božinova.

Poluvreme. Voždovac vodi i deluje sigurno, čvrsto u odbrani, dok je u ekipi Partizana primetna velika nervoza među igračima, koja utiče na igru crno-belih, posebno u fazi napada.

- U drugom delu prvog poluvremena Voždovac se malo oslobodio pritiska crno-belih i u par navrata stigao do kaznenog prostora rivala, ali nema promene rezultata. "Zmajevi" i dalje vode 1:0, a u toku je 39. minut.

- Risto Ristović je odlično šutirao iz prekida, sa velike udaljenosti, ali je lopta otišla malo preko Partizanovog gola. Bilo je to u 28. minutu.

- Dobar šut Stefana Babovića u 25. minutu iz "slobodnjaka" sa oko 18 metara, ali je lopta otišla malo iznad prečke.

- Partizan apsolutno dominira u 20 minuta igre, ali bez prave završnice akcija.

- U prvih 15 minuta najopasniji igrač po gol protivnika je Abubakar Oumaru, ali napadač Partizana nije bio dovoljno konkretan u završnici.

- Ubrzo posle gola uzvratio je Stefan Babović udarcem sa distance, ali je bio neprecizan.

- GOOOL, 1:0! Voždovac vodi od 3. minuta golom Nikole Ćirkovića! Napadač "zmajeva" odlično se ubacio na dodavanje Alena Mašovića kroz sredinu i obišao golmana Živkovića, ali je pitanje da li je prethodno bio u ofsajdu. Teško je zaključiti na osnovu kamere koja radi prenos...

gol
Izvor: YouTube


- Utakmica je počela napadom Partizana i prodorom Oumarua po levoj strani, ali su "zmajevi" uspeli da se odbrane.

- Zoran Milinković uoči utakmice za TV Arena Sport: "Pred nama je iskusna i dobra ekipa... Ne razmišljamo o kvalitetu terena, već samo da izgaramo u današnjem meču i pobedimo".

- Meč sudi Milan Jeremić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC