• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Liga šampiona: Svi prenosi, povrede i suspenzije!

Autor mondo.rs

Sve na jednom mestu, za fanove Lige šampiona, ali i "menadžere" fantasy timova.

Liga šampiona vraća se u utorak na naše "male ekrane", bilo da su televizori ili monitori u pitanju.

Slično će biti i u sredu uveče! Evo najave...

Ako planirate da gledate najbolji evropski fudbal na TV-u, tu su programi Arene sport, na kojima će samo u sredu uveče biti šest "live" prenosa. Ako vam je draži kompjuter, na portalu "Klik sport" kompanije Telekom Srbija možete da gledate bilo koju utakmicu, po vašem izboru.

A, nije da nema derbija.

Posle poraza u Ajndhovenu, Mančester junajted skoro pa će morati da pobedi veoma jaki Volfsburg. Nakon poraza u Mančesteru, Siti u "grupi" smrti neće imati pravo na grešku u Volfsburgu. Prvi put sastaju se Šahtjor i Pari Sen Žermen, Atletiko i Benfika igraju derbi sa po 3 boda u džepu, a Juve i Sevilja odigraće veoma zanimljiv meč u Torinu, koji nikako ne bi trebalo propustiti.

Pored informacija o tome na kojoj televiziji će ići koji prenos, MONDO vam donosi i još nešto što bi trebalo da zanima kladioce i pasionirane igrače "fantasy" igrice – povrede i suspenzije.

U najgoroj situaciji su treneri Real Madrida Rafa Benitez, Volfsburga Diter Haking i PSV Ajndhovena Filip Koku, odnosno menadžeri Junajteda i Sitija, Luj van Gal i Manuel Pelegrini. Njima će nedostajati "pola" tima. Međutim, nigde situacija nije toliko kritična kao što će biti u Torinu, gde Maks Alegri i Unai Emeri neće sigurno moći da računaju na po petoricu igrača, dok je još kvartet pod znakom pitanja.

Malme – Real Madrid

Sigurno ne igraju: Zlatan Azulović (Malme), Garet Bejl, Džejms Rodrigez, Danilo, Pepe, Serhio Ramos i Abner (Real Madrid), pod znakom pitanja su Rasmus Bengtson i Giljermo Molins (Malme).

Šahtjor – Pari Sen Žermen

Sigurno ne igra: Taras Stepanenko, dok je Vjačeslav Ševčuk pod znakom pitanja (Šahtjor). PSŽ nema povređenih i suspendovanih igrača.

CSKA – PSV

Sigurno ne igraju: Aleksndr Golovin, Vasili Berezucki (Šahtjor), Florijan Jozefson, Džetro Vilmems, Andres Guardado, Meno Hok i Luk De Jong (PSV), pod znakom pitanja je Igor Akinfejev (CSKA).

Junajted – Volfsburg

Sigurno ne igraju: Luk Šo, Majkl Karik (Junajted), Vijerinja, Koen Kastels, Luiz Gustavo i Robin Knoh (Volfsburg), pod znakom pitanja su: Markus Roho, Antonio Valensija, Ander Erera (Junajted) i Felipe Lopez (Volfsburg).

Astana – Galatasaraj

Sigurno ne igraju: Patrik Tvumasi (Astana), Hamit Altintop i Semih Kaja (Galatasaraj), pod znakom pitanja je Eldos Ahmetov (Astana).

Atletiko – Benfika

Sigurno ne igraju: Koke i Oliver Tores (Atletiko), Benfika nema problema.

Borusija – Siti

Sigurno ne igraju: Martin Štrancl (Borusija), Fabijan Delf, Gael Kliši, Elakim Mangala i Vensan Kompani (Siti), pod znakom pitanja su Toni Jančke (Borusija), Pablo Zabaleta i Vilfred Boni (Siti).

Juventus – Sevilja

Sigurno ne igraju: Kvadvo Asamoa, Klaudio Markizio, Mario Mandžukić, Stefan Lihtštajner, Martin Kaseres (Juventus), Beto, Adil Rami, Danijel Kariso, Niko Pareha i Ever Banega (Sevilja), pod znakom pitanja su Sami Kedira (Juventus), Gael Kakuta, Serhio Eskudero i Sebastijan Kristoforo (Sevilja).

RASPORED I PRENOSI:

GRUPA A

Malme – Real Madrid (20.45, Arena sport 3)
Šahtjor Donjeck – Pari Sen Žermen (20.45, Arena sport 4)

TABELA: Real 3, PSŽ 3, Malme 0, Šahtjor 0.

GRUPA B

CSKA Moskva – PSV Ajndhoven (20.45)
Mančester junajted – Volfsburg (20.45, Arena sport 5)

TABELA: PSV 3, Volfsburg 3, Junajted 0, CSKA 0.

GRUPA C

Astana – Galatasaraj (18.00, Arena sport 1)
Atletiko Madrid – Benfika (20.45, Arena sport 2)

TABELA: Atletiko 3, Benfika 3, Galatasaraj 0, Astana 0.

GRUPA D

Menhengladbah – Mančester siti (20.45, Arena sport 1)
Juventus - Sevilja (20.45, RTS 1)

TABELA: Sevilja 3, Juventus 3, Siti 0, Borusija 0.

NAJAVE LIGE ŠAMPIONA (AGENCIJA BETA)

Derbi drugog kola Lige šampiona odigraće se sutra na stadionu Old Traford, na kom će Mančester junajted dočekati nemački Volfsburg u okviru Grupe B, a u Moskvi sastaće se CSKA i PSV iz Ajndhovena.

Mančester junajted igraće za prvu pobedu ove sezone u Ligi šampiona, posle poraza u prvom kolu od PSV-a sa 1:2, dok Volfsburg želi drugi trijumf posle pobede nad CSKA od 1:0. U poslednja dva međusobna okršaja, Mančester je izlazio kao pobednik, a poslednji put sastali su se u grupnoj fazi Lige šampiona 2009. godine.

Ekipa Luja van Gala dočekujeVolfsburg kao lider Premijer lige i tim, koja je na poslednjih šest utakmica na svom terenu u UEFA takmičenjima ostvarila pet trijumfa i jedan remi.

"Nedostajala nam je Liga šampiona prošle sezone mnogo i lep je osećaj što ćemo ponovo biti domaćini na Old Trafordu u ovom takmičenju. Radujem se novom okršaju s Volfsburgom. Sećam se 2009. godine kada sam bio strelac. Oni od tada mnogo napredovali i očekujem težak meč. Volfsburg je veliki izazov za nas", rekao je vezni fudbaler Junajteda Majkl Kerik.

Volfsburg je pretprošlog vikenda doživeo debakl na stadionu Alijanc arena od Bajern Minhena. Oni su na poluvremenu vodili sa 1:0, međutim, u drugom poluvremenu su za samo devet minuta primili pet golova, a strelac je bio Robert Levandovski. To je bio prvi poraz ekipe Ditera Hekinga na poslednjih 15 utakmica.

PSV je iznenađujuće slavio na otvaranju Lige šampiona protiv Junajteda i tim Filipa Kokua u Moskvu putuje s velikim ambicijama i željom za drugim trijumfom.

CSKA je na svom terenu dvaput minimalnim rezultatom poražen od holandskih ekipa, a poslednji put su 2007. godine izgubili upravo od PSV-a u Kupu UEFA.

Fudbaleri Malmea dočekaće sutra na svom terenu Real Madrid u utakmici drugog kola Grupe A Lige šampiona, dok će Šahtjor u Lavovu ugostiti Pari Sen Žermen.

Real je pre dve nedelje na stadionu Santjago Bernabeu savladao Šahtjor sa 4:0, dok je iste večeri Malme u Parizu poražen od PSŽ-a sa 0:2. Malme se do sada nijednom nije sastao sa Realom. Švedski tim je do sada odigrao četiri meča protiv Atletika i u sve četiri utakmice doživeo je poraze uz samo jedan postignut gol. S druge strane, Realu će ovo biti prvi meč u istoriji protiv nekog švedskog kluba u Ligi šampiona

Napadač Malmea Markus Rozenborg ocenio je da njegovoj ekipi najveća opasnost preti od Kristijana Ronalda.

"Ronaldo je neverovatan fudbaler. On, (Lionel) Mesi i (Zlatan) Ibrahimović su najbolji na svetu... Ipak mislim da je za moj tim od svih njih najteže zaustaviti Ronalda, koji poseduje neverovatnu brzinu. Ronaldo verovatno vredi 92 Rozenborga... Ukoliko pričamo o zaradi sigurno je i više od 92", rekao je Rozenborg.

Šahtjor i PSŽ će se sutra po prvi put sastati u nekom evropskom takmičenju. Ukrajinska ekipa je zabeležila veoma loš početak u svom 11. nastupu u Ligi šampiona i sutra pred svojim navijačima žele da ostvare prvu pobedu u sezoni u najjačem evropskom takmičenju.

Fudbaleri Borusije Menhengladbah i Mančester sitija sastaće se sutra u utakmici drugog kola Grupe D Lige šampiona, dok će prošlogodišnji finalista Lige šampiona Juventus ugostiti osvajča Lige Evropa Sevilju.

Privremeni trener Borusije Menhengladbah, koja je poražena u prvom kolu od Sevilje s 0:3, Andre Šubert rekao je danas da njegov tim u utakmicu s Mančestera sitija ulazi s poštovanjem rivala, ali bez straha.

"Sutra će biti dan slavlja u Menhengladbahu, bez obzira na rezultat, jer Borusija ponovo igra u Ligi šampiona. Nema nikakvog smisla da u ovaj meč uđemo uplašeni... Nismo dobili priliku da igramo u Ligi šampiona na vašaru. Ovaj tim je bio izuzetan prošle sezone i zasluženo smo ovde. Poštujemo Mančester siti i želimo da pokažemo šta možemo", rekao je Šubert.

Borusija je loše počela sezonu, čak su i promenili trenera, jer su na prvih sedam utakmica u svim takmičenjima zabeležili šest poraza i samo jedan trijumf i to protiv Sent Paulija u Kupu Nemačke. Nemački tim je na poslednja dva meča, od dolaska Šuberta na klupu Borusije, zabeležio dva trijumfa i u dobroj atmosferi dočekuju Mančester siti.

Mančester siti imao je brilijantan start sezone, pošto su upisali pet pobeda u Premijer ligi bez primljenog gola, a prvi poraz u sezoni doživeli su od Juventusa u Ligi šampiona pre dve nedelje. Nakon te utakmice usledili su porazi od Vest Hema i Totenhema, kao i pobeda nad Sanderlendom.

Juventus je na početku takmičenja slavio na gostovanju protiv Mančester sitija i pred svojim navijačima žele da nastave niz dobrih utakmica u UEFA takmičenjima. Torinski klub je u domaćem prvenstvu na šest utakmica upisao samo jedan trijumf od početka sezone.

Sevilja, aktuelni osvajač Lige Evropa, je od početka sezone upisala samo dve pobede. Ekipa iz Andaluzije je prvi trijumf u prvenstvu Španije ostvarila tek za vikend protiv Rajo Valjekana.

Trener fudbalera Astane Stanimir Stoilov rekao je danas da njegova ekipa, ako želi dobar rezultat, mora da bude disciplinovana na utakmici protiv Galatasaraja u Ligi šampiona.

"Znamo da je ovo vrlo važna utakmica za Astanu, to zna ceo Kazahstan. Galatasaraj je favorit, ali mi ćemo pokušati da iskoristimo naše šanse i da izvučemo nešto iz tog meča. Prvo, moramo da budemo disciplinovani na terenu i da damo sve od sebe... Bez obzira na sve, biće to dobro iskustvo za nas", rekao je Stoilov.

Astana, prvi kazahstanski tim u Ligi šampiona, sutra dočekuje Galatasaraj u utakmici drugog kola Grupe C.

Kazahstanski klub je u prvom kolu izgubio od Benfike sa 0:2, dok je Galatasaraj istim rezultatom poražen od Atletiko Madrida. Trener Galatasaraja Hamza Hamzoglu rekao je da njegova ekipa želi pobedu protiv Astane u Ligi šampiona, ali je dodao da ne bi bio nezadovoljan i remijem.

"Došli smo da pobedimo. Želimo sva tru boda. Ako se to i desi, siguran sam da neće biti lako. Čak i ako bude nerešeno, i to bi bio dobar rezultat za na", rekao je Hamzoglu.


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC